Οι επιλογές του Δώνη για το μέλλον του

Ο Νίκος Γιαννόπουλος γράφει για το τέλος του Γιώργου Δώνη από τον ΑΠΟΕΛ και τις επόμενες κινήσεις του Έλληνα προπονητή. Τι παίζει με Εθνική Ελλάδας, Ατρόμητο, Παναθηναϊκό, αλλά και Ολυμπιακό.

Οι επιλογές του Δώνη για το μέλλον του

Η συνεργασία του ΑΠΟΕΛ με τον Γιώργο Δώνη έφτασε στο τέλος της την Τρίτη και οι φήμες άρχισαν να οργιάζουν για το μέλλον του Ελληνα προπονητή ο οποίος στην Κύπρο κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της προπονητικής καριέρας του και οδήγησε την ομάδα του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι πληροφορίες, όσες καταφέρουμε να συλλέξουμε, δεν δικαιολογούν το...συναγερμό των social media και τη συσχέτιση της περίπτωσής του με την απόλυση του Μίτσελ από τον Ολυμπιακό. Αλλωστε, οι “ερυθρόλευκοι” αναζητούσαν (και πήραν) ξένο προπονητή.

Ο Δώνης θα αναχωρήσει για την Αθήνα μέχρι το τέλος της εβδομάδας και θα σκεφτεί το επαγγελματικό μέλλον του σαφώς πιο ήρεμος στην ελληνική πρωτεύουσα, κοντά στους οικείους του.

Ετσι και αλλιώς, αν θεωρήσουμε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική του διέξοδος για την επόμενη στέγη του, οι επιλογές είναι συγκεκριμένες. Γι' αυτήν για την οποία το όνομά του έχει ήδη ακουστεί, ακόμα και όταν εργαζόταν στον ΑΠΟΕΛ, είναι η Εθνική ομάδα.

Ο Γιώργος Καραγκούνης ψάχνει τον τεχνικό που θα αντικαταστήσει τον...τυφώνα Ρανιέρι αλλά με την ΕΠΟ ουσιαστικά ακέφαλη, εξελίξεις δεν αναμένονται πριν από το τέλος του μήνα. Τον Δώνη η προοπτική ενασχόλησης με την ομοσπονδία δεν τον ενθουσιάζει καθώς η δουλειά στις Εθνικές δεν έχει την καθημερινή τριβή που ο ίδιος επιζητεί. Είχε, όμως, αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεργαστεί εκτάκτως, μέχρι τον Ιούνιο, για να πάει πιο ομαλά η Εθνική ομάδα στη διάδοχη κατάσταση. Τότε όμως ο Μακεδόνας προπονητής εργαζόταν στον ΑΠΟΕΛ και δεσμευόταν με συμβόλαιο.

Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός, με τον οποίο είχε επαφές το 2013, και ο Ατρόμητος, στον οποίο εργάστηκε με μεγάλη επιτυχία για τρία χρόνια (2009-2012) διαθέτουν προπονητές στους πάγκους τους.

Τέλος, θα πρέπει να θυμίσουμε ότι ο Δώνης ψάχτηκε για λύση εξωτερικού το καλοκαίρι του 2013 όταν είχε αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ. Βρέθηκε, δε, πολύ κοντά σε ομάδα του Κατάρ αλλά η συμφωνία τελικά δεν προχώρησε αφού ο ΑΠΟΕΛ και η προοπτική των τίτλων του έκαναν μεγαλύτερο κλικ. Δεν αποκλείεται τώρα όμως αυτή η επαφή με την Ασία να ενεργοποιηθεί ξανά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK