Οι γκαρντ και ο πλέι μέικερ Μπουρούσης

Ο Νίκος Γιαννόπουλος γράφει για τη νίκη-πρόκριση της Ελλάδας επί του Πουέρτο Ρίκο και επικεντρώνεται στα γκαρντ και τον πλέι μέικερ Μπουρούση.

Οι γκαρντ και ο πλέι μέικερ Μπουρούσης
INTIME SPORTS

Δείξε μου τα γκαρντ που έχεις για να σου πω τι ομάδα είσαι λέει ένα παλιό μπασκετικό ρητό. Ε, λοιπόν βλέπουμε τα γκαρντ αυτή της Εθνικής και διαπιστώνουμε ότι διαθέτουμε μια χαρά σύνολο.

Το που θα φτάσει η ομάδα είναι κάτι που προσώρας το γνωρίζει μόνο ο Υψιστος αν φυσικά ασχολείται με το μπάσκετ. Δεδομένο είναι όμως ότι μέχρι στιγμής η Ελλάδα παίζει μπάσκετ πολύ συγκεκριμένων αρχών, μπάσκετ μοντέρνο και δομημένο στη δουλειά που έκανε τις τελευταίες 40 ημέρες το προπονητικό τιμ με τους παίκτες.

Οι γκαρντ, λοιπόν, όρισαν τις τύχες της ομάδας στο παιχνίδι με το Πουέρτο Ρίκο, έβαλαν τα πράγματα σε μία σειρά και χάρισαν την πολυπόθητη τάξη στην τακτική. Ο Καλάθης, παρά το γεγονός ότι επωμίζεται την ευθύνη της οργάνωσης, δεν παραλείπει να εκτελεί όταν βρίσκει την ευκαιρία και κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο οι ευκαιρίες ήταν πολλές.

Ο Ζήσης από την πλευρά του αναπνέει πιο ελεύθερα στη θέση 2. Οχι ότι υποτιμά κανείς τις οργανωτικές του δυνατότητες οι οποίες φυσικά έχουν πιστοποιηθεί στο υψηλότερο επίπεδο αλλά ως σκόρερ έγινε γνωστός στους μπασκετικούς κύκλους και ως τέτοιον τον απέκτησε η ΑΕΚ από τη ΧΑΝΘ πριν από περίπου 15 χρόνια.

Η εκδίκηση του Ζήση

Εν έτει 2014, και αφού ο Μακεδόνας γκαρντ αναγκάστηκε να ευνουχίσει ουκ ολίγες φορές το ταλέντο του για χάρη της εκάστοτε ομάδας του, φαίνεται ότι ο Ζήσης παίρνει την ώρα της εκδίκησης μπαίνοντας πάλι στα παπούτσια του σκόρερ, του ανθρώπου που παίρνει πάνω του ευθύνη της παραγωγικότητας.

Βεβαίως στην καλή απόδοση των γκαρντ, ήρθε και κόλλησε η απόδοση ενός....ψηλού πλέι μέικερ που ακούει στο όνομα Γιάννης Μπουρούσης. Ο Καρδιτσιώτης έκλεψε καρδιές το βράδυ της Δευτέρας στη Σεβίλλη με το πληθωρικό παιχνίδι του απόρροια της αγωνιστικής του ωριμότητας αλλά και της ψυχολογικής του ισορροπίας.

Ο αθεόφοβος τελείωσε τον αγώνα με 6 ασίστ, δείγμα ότι πλέον είναι ένας σύγχρονος ψηλός,ικανός να κάνει πολλά πράγματα στο παρκέ αλλά και ένας παίκτης που έχει συναίσθηση της θέσης του και των υποχρεώσεων που πηγάζουν από αυτή.

Φτάνει όμως με τα εγκώμια. Η εμφάνιση φυσικά και δεν ήταν αψεγάδιαστη, δείγμα ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Υπάρχουν παιδιά όπως ο Μάντζαρης και ο Βουγιούκας που δεν έχουν μπει ακόμα στο κλίμα και χρειάζεται να το κάνουν για να χαρίσουν επιπλέον επιλογές στον προπονητή τους. Υπάρχουν και αυτά τα καταραμένα νεκρά διαστήματα που έκαναν την εμφάνισή τους και με το Πουέρτο Ρίκο, φαινόμενο που πρέπει να καταπολεμηθεί.

Τα καλύτερα έρχονται

Οπως και να έχει πάντως, μετά από τρεις ημέρες έντονης αγωνιστικής δράσης, ήρθε η ώρα της ξεκούρασης. Οι διεθνείς την Τρίτη έχουν ρεπό. Θα προπονηθούν βέβαια χαλαρά το απόγευμα αλλά την υπόλοιπη μέρα θα έχουν την ευκαιρία να αδειάσουν το μυαλό τους από τις σκέψεις, να απαλλάξουν την ψυχή τους από την πίεση και να ξεκουράσουν τα κουρασμένα κορμιά τους. Ας κάνουν και μία βόλτα στον Γουαλδακιβίρ για να πάρουν και μια αύρα του ποταμού που ενέπνευσε τον Λόρκα και την Τετάρτη πάλι στις επάλξεις. Κάτι μας λέει πάντως ότι τα καλύτερα μας περιμένουν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK