Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα...

Ο Παναθηναϊκός βούτηξε με το κεφάλι από την Ακρόπολη και όχι μόνο δεν σκοτώθηκε αλλά βρήκε πορτοφόλι, το άνοιξε και αγόρασε, ακριβά είναι η αλήθεια, μία τεράστια νίκη. Γράφει ο Νίκος Γιαννόπουλος.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα...
INTIME SPORTS

Το ψυχολογικό θεμέλιο αυτής της επιτυχίας θα τον βοηθήσει πέρα από κάθε αμφιβολία στο δύσκολο έργο που θα έχει στο μαγευτικής ομορφιάς Μπριζ. Το πρόβλημα έγκειται όμως ότι κάθε άλλο θεμέλιο προσώρας απουσιάζει αφού, είναι ολοφάνερο, ο Παναθηναϊκός απέχει παρασάγγας από το επίπεδο που θα ήθελε ο προπονητής του.

Το είπε άλλωστε ο ίδιος ο Γιάννης Αναστασίου μετά το ματς: “Μερικά παιδιά δεν ήταν έτοιμα, έπαιξαν όμως γιατί έπρεπε σ' αυτό το παιχνίδι να αγωνιστούν”. Οταν κάποια από τα... παιδιά δεν είναι έτοιμα, μοιραία αυτό κοστίζει και στη σφαίρα της ομαδικής ετοιμότητας.

Λογικά οι περισσότεροι από εσάς θα το παρατηρήσατε αλλά ας κάνουμε μία επανάληψη. Οι πράσινοι για να φτάσουν στην ανατροπή και στη μεγάλη, ομολογουμένως, νίκη, στηρίχθηκαν στην παλιά φρουρά. Μπεργκ, Ζέκα, Πράνιτς, Κοτσόλης, Καρέλης έβαλαν τη σφραγίδα τους σ' αυτό το αποτέλεσμα. Παίζουν ήδη μαζί για τρίτη σεζόν, γνωρίζουν ο ένας τις αγωνιστικές ανάγκες του άλλου, διαθέτουν και την ποιότητα για να τις εξυπηρετήσουν αρκούντως αποτελεσματικά.

Ο Σάντσεθ και οι άλλοι νέοι

Οι νέοι είναι ακόμα...νέοι. Ο Σάντσεθ, παρά τα γαλόνια αναγνώρισης που κουβαλά από την Πριμέρα Ντιβιζιόν, συμπεριφέρθηκε σαν πρωτόβγαλτος πιτσιρικάς στη φάση του αντιαθλητικού του μαρκαρίσματος και δικαίως πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Δεν είναι αυτό το παιχνίδι του Ισπανού στόπερ αλλά, τέλος πάντων, όλοι δικαιούνται μία κακή ημέρα στη δουλειά.

Ο δε Βέμερ έμοιαζε με ζαλισμένο κοτόπουλο που το χτύπησε αλύπητα ο αθηναϊκός καύσωνας. Εχανε τη θέση του συνέχεια, με την μπάλα στα πόδια δεν το...είχε και ως εκ τούτου η κατσάδα από τους συμπαίκτες του βρέθηκε στην ημερήσια διάταξη. Δεν είναι απίθανο ο παράγοντας ζέστη να έπαιξε το δικό του σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση του νεοαποκτηθέντα μπακ. Γερμανός που μετρά μόλις ένα μήνα στην Ελλάδα κλήθηκε να παίξει το πρώτο του επίσημο ματς κάτω από 35 βαθμούς, δεν είναι εύκολο, το σώμα απολύτως λογικά δεν ανταποκρίνεται στα κελεύσματα του μυαλού και ως εκ τούτου δημιουργείται πρόβλημα.

Τα προβλήματα ομοιογένειας ίσως εξαφανιστούν εντελώς στη ρεβάνς. Αφενός ο Σάντσεθ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, αφετέρου ο Βέμερ θα έχει μία εβδομάδα ακόμη προετοιμασίας στα πόδια του ενώ θα αγωνιστεί σε ένα πιο οικείο περιβάλλον από την άποψη των κλιματολογικών συνθηκών. Αρα, λοιπόν, χρειάζεται δουλειά, σωστή ανάλυση του πρώτου ματς και διαφοροποιήσεις στην τακτική αφού στη ρεβάνς ο Παναθηναϊκός δεν είναι η ομάδα που καίγεται να σκοράρει πρώτη.

Σκέψεις για τη ρεβάνς

Ο Αναστασίου το προανήγγειλε, μένει να δούμε ποιας μορφής και ποιας λογικής θα είναι η ενδεκάδα που θα παρατάξει στο Βέλγιο. Ισως, σε μία πρώτη πρόβλεψη, θυσιαστεί ένας εκ των δύο επιθετικών για να βρει θέση στο σχήμα ένας ακόμη χαφ, ο Λαγός πιθανότατα. Ισως καθίσει στον πάγκο ο Νίνης. Επιλογές, στο έμψυχο υλικό υπάρχουν και αυτό είναι σαφώς παρήγορο.

Ο Παναθηναϊκός πάντως οφείλει να πορευτεί με ταπεινότητα αναγνωρίζοντας ότι στη νίκη του έπαιξε μεγάλο ρόλο και ο παράγοντας τύχη. Πριν βιαστείτε να μας στήσετε στα τρία μέτρα, θυμηθείτε ότι οι Βέλγοι έχασαν τεράστια ευκαιρία λίγα λεπτά μετά το 0-1 και έκαναν ένα εντελώς κουτό πέναλτι για να χαρίσουν στους πράσινους το δεύτερο γκολ. Αφελής, αφελέστατη θα έλεγε κανείς, η ομάδα του Πρεντόμ. Αλλά και ελλιπής στην Αθήνα. Κρατήστε και αυτό κάπου στις σκέψεις σας ενόψει της δύσκολης ρεβάνς.

ΥΓ1. Στη θέση του αριστερού μπακ ο Πράνιτς αισθάνεται πάρα πολύ άνετα. Τόσο άνετα που δεν αποκλείεται να βάλει τον προπονητή του σε δεύτερες και τρίτες σκέψεις σχετικά με το ποιος πρέπει να είναι ο βασικός αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού.

ΥΓ2. Ο Τριανταφυλλόπουλος αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα αυτοπεποίθησης. Κάποιος πρέπει να τον ταρακουνήσει. Τέτοια παιδικά λάθη δεν έκανε ούτε την πρώτη σεζόν του στον Παναθηναϊκό.

ΥΓ3. Χωρίς τον Ζέκα, ο Παναθηναϊκός είναι μία άλλη, προς το χειρότερο, ομάδα. Αναντικατάστατος ο αρχηγός, να χτυπούν κάθε μέρα ξύλο στο Κορωπί να κρατηθεί υγιής όλη τη σεζόν.

Διαβάστε ακόμη:

Παναθηναϊκός - Μπριζ 2-1

Παναθηναϊκός - Μπριζ: Δείτε σε VIDEO τα γκολ

Σταύρος Καραΐνδρος: Αδίκησε τον εαυτό του, αλλά δεν αυτοκτόνησε

Αναστασίου: "Φάνηκε ποια ομάδα το ήθελε περισσότερο"

Αλαφούζος: "Τα παιδιά ήταν καταπληκτικά"

News 24/7

24MEDIA NETWORK