Δημήτρης Χατζηισαϊας: Μία ακόμη ημέρα στη δουλειά

Ο Νίκος Γιαννόπουλος γράφει για τον αμυντικό του ΠΑΟΚ, Δημήτρη Χατζηισαΐα, ο οποίος άφησε τα διαπιστευτήριά του στο "Γ. Καραϊσκάκης" και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Δημήτρης Χατζηισαϊας: Μία ακόμη ημέρα στη δουλειά
Χατζηισαΐας-ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Και ξαφνικά, η ποδοσφαιρική Ελλάδα ανακάλυψε τον Δημήτρη Χατζηισαΐα. Ενα και μόνο ματς με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στάθηκε αρκετό έτσι ώστε ταsocial mediaνα κατακλυστούν από αποθεωτικά μηνύματα για τον Ελληνα στόπερ ο οποίος όμως καταθέτει εδώ και ενάμιση χρόνο τα διαπιστευτήριά του στη μεγάλη κατηγορία. Δεν πουλάει όμως βλέπετε ο Πανιώνιος.

Πήρε όλες τις μονομαχίες

Καταρχήν... ψυχραιμία. Πολλά παιδιά με ταλέντο όπως ο Μακεδόνας κεντρικός αμυντικός “κάηκαν” κατά το παρελθόν αφουγκραζόμενοι τα πρώτα θετικά σχόλια για την απόδοσή τους και καβαλώντας, εν συνεχεία, το καλάμι της έπαρσης.

Κατά δεύτερον ο άνθρωπος έκανε και στο Καραϊσκάκη αυτό που ξέρει πολύ καλά να κάνει έτσι και αλλιώς. Ποιο είναι αυτό; Να παίρνει όλες τις προσωπικές μονομαχίες και να έχει σχεδόν τέλειες τοποθετήσεις συνεργαζόμενος έτσι άψογα με τον παρτενέρ του. Αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό με τα πλούσια σωματικό του προσόντα (ύψος, 192μ) τον καθιστούν σε κάθε περίπτωση ξεχωριστό, έστω και με το μάτι.

Χρειάζεται δουλειά

Ωστόσο το παιδί χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά, το ξέρει και ο ίδιος. Σε μία συζήτηση που είχε ο γράφων με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, προπονητή του Πανιωνίου πριν από περίπου δύο μήνες (ο κόουτς φανταζόμαστε ότι μας επιτρέπει πλέον να την μεταφέρουμε στον κόσμο) ο Εβρίτης τεχνικός μας το είχε πει: “Πολύ καλός, πρέπει να βελτιωθεί όπως και να έχει με την μπάλα στα πόδια”.

Η συγκεκριμένη παρατήρηση αποκτά ιδιαίτερα μεγάλη σημασία όταν διατυπώνεται από τον αμυντικό που διακρίθηκε ίσως όσο κανείς άλλος Ελληνας συνάδελφός του για το εγκεφαλικό του παιχνίδι όταν ακόμα φορούσε στολή ποδοσφαιριστή. Ο Ουζουνίδης, για όσους δεν γνωρίζουν, έπαιζε πρώτα με το μυαλό του και μετά με το σώμα του γι' αυτό και άλλωστε οι συμπαίκτες του του είχαν τυφλή εμπιστοσύνη.

Να βελτιώσει την πάσα

Στα μάτια του κόουτς λοιπόν, ο Χατζηισαΐας ήταν και είναι ένας στόπερ που ακόμα εξελίσσεται. Και αν ο Ουζουνίδης επέμενε (και στις προπονήσεις) για το κομμάτι του παιχνιδιού που αφορά τον έλεγχο της μπάλας και την πρώτη πάσα, το έκανε γιατί ξέρει καλά ότι σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ αυτό το προσόν για το στόπερ μετράει.

Με τις μισές ομάδες του πρωταθλήματος να παίζουν πολύ αμυντικά, ο Χατζηισαΐας θα κληθεί πολλές φορές μέσα στους αγώνες, να δώσει με ασφάλεια την πρώτη πάσα στους χαφ, να διαχειριστεί ώριμα το πρέσινγκ του αντιπάλου και, γιατί όχι, να φτιάξει και παιχνίδι αν χρειαστεί (και το επιτρέπει βέβαια η πρόοδός του).

Αν ο 23χρονος καταφέρει και εμπλουτίσει τον τρόπο με τον οποίο που αγωνίζεται και μ' αυτό το προτέρημα, τότε θα έχει κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα για να καταφέρει να περάσει στο επόμενο επίπεδο, το πραγματικά πολύ υψηλό. Μέχρι τότε ο ΠΑΟΚ θα μπορεί να αισθάνεται σίγουρος ότι πρόσθεσε στο ρόστερ του έναν παίκτη που δύσκολα θα χάσει προσωπική μονομαχία από αντίπαλό του μέσα στο γήπεδο και που η δύναμή του ίσως αποδειχθεί πολλές φορές καταλυτική.

Αυταπάρνηση και χαμηλοί τόνοι

Ο ίδιος οφείλει, όπως όλοι οι παίκτες της ηλικίας του, να δουλέψει κλείνοντας εφημερίδες,sitesκαιsocial mediaδιότι σήμερα οι πειρασμοί είναι πολλοί και απειλούν σε κάθε επόμενο ...refresh.

Στον Πανιώνιο πάντως αυτό ακριβώς έκανε. Δουλειά, αυταπάρνηση, χαμηλοί τόνοι έφεραν τη μεταγραφή στη μεγάλη ομάδα, αυτό δηλαδή που περίμενε ο παίκτης όταν το καλοκαίρι του 2014 μετακόμιζε από τα Χανιά στη Νέα Σμύρνη (την ποιότητά του την “μυρίστηκε” ο Αντώνης Μανίκας).

Οσο για τη μεγάλη, των ταλέντων, σχολή που λέγεται Πανιώνιος, τι άλλο να γράψει κανείς. Οι άνθρωποι στην Πλατεία είναι οι Μίδες της σύγχρονης εποχής. Ο,τι πιάνουν, χρυσάφι γίνεται. Παίκτες από όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας φτάνουν άγνωστοι στη Νέα Σμύρνη και αναχωρούν από αυτή με τα πρώτα, πραγματικά μεγάλα, αγωνιστικά παράσημά τους. Χρόνια στο κουρμπέτι άλλωστε ο Πανιώνιος...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σταύρος Γεωργακόπουλος: Ο Ρομπέρτο έβγαλε το πιο εύκολο μεροκάματο!

Τσάρλυ: Ο Τούντορ που σώθηκε, ο εφευρέτης Στραματσόνι και η ομάδα διαμαρτυρίας

Αντώνης Τσακαλέας: Ο ΠΑΟΚ έχασε με τον χειρότερο τρόπο

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK