Σαν ταινία μικρού μήκους της πορείας του...

Κόντρα στη Μάλμε στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός φανέρωσε στο τερέν όλα τα προτερήματα και όλα τα ελαττώματά του στον υπερθετικό βαθμό. Ο Νίκος Γιαννόπουλος κάνει την καταγραφή της προσπάθειας των "ερυθρόλευκων" στο εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Σαν ταινία μικρού μήκους της πορείας του...

Το εφετινό, ενδιαφέρον είναι η αλήθεια, έργο που πρόσφερε ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ παίχθηκε σε μία σύντομη επανάληψη στα 90 λεπτά του αγώνα με τη Μάλμε στο όχι γεμάτο (και αυτό έχει τη σημασία του) Καραϊσκάκη.

Διότι, τι παρακολουθήσαμε στα προηγούμενα πέντε ματς; Εναν Ολυμπιακό να στέκεται ικανοποιητικά ως προς τον τομέα της δημιουργίας (εξαιρουμένου του αγώνα στη Μαδρίτη), να σκοράρει, να φτιάχνει ευκαιρίες και να φέρνει σε δύσκολη θέση τους αντιπάλους του αλλά και έναν Ολυμπιακό να προσφέρει στο πιάτο γκολ στη Γιουβέντους, τη Μάλμε και την Ατλέτικο, να εμφανίζει πολύ σημαντικές αρρυθμίες στο ανασταλτικό κομμάτι και να παίζει με τα νεύρα του κόσμου του.

Ο,τι ακριβώς έγινε την Τρίτη το βράδυ. Ο πρωταθλητής τελείωσε τον αγώνα με 22 τελικές προσπάθειες, κάμποσες κλασικές ευκαιρίες και τέσσερα γκολ αλλά εξασφάλισε το τρίποντο της νίκης μόλις στο 90ο λεπτό με το τέρμα του Αφελάι. Χωρίς τον Μιλιβόγεβιτς στο γήπεδο, η ομάδα του Μίτσελ έδειχνε πολύ ευάλωτη ανασταλτικά, γεγονός που το εκμεταλλεύτηκαν οι Σουηδοί και ισοφάρισαν δύο φορές. Ο Ολυμπιακός απέτυχε με εκκωφαντικό τρόπο να διαχειριστεί το προβάδισμα που με κόπο κατέκτησε μέσα στο ματς και έβαλε σε μεγάλη περιπέτεια τον εαυτό του, κρίμα για τον κόπο του σε τελική ανάλυση.

Το ότι η πρόκριση χάθηκε στο ατυχέστατο παιχνίδι της Σουηδίας είναι πασιφανές, δεν χρήζει περαιτέρω ανάλυσης. Ο Ολυμπιακός κατά τα άλλα το καθήκον του το έκανε, πήρε όλα τα παιχνίδια στην έδρα του (έχει 6 συνεχόμενες ευρωπαϊκές νίκες στο Καραϊσκάκη) αλλά σ' έναν όμιλο που είχε σάκο του μποξ (Μάλμε), τούτο δεν στάθηκε αρκετό. Η μοναδική ομάδα που έχασε βαθμούς από το σάκο του μποξ ήταν ο Ολυμπιακός, όπως και να τους έχασε (γιατί υπάρχει η αίσθηση, κατά τη γνώμη μας λαθεμένη, ότι οι Πειραιώτες πληγώθηκαν από τη διαιτησία).

Η επόμενη ημέρα για την ομάδα του Μίτσελ ανοίγει τον ορίζοντα του Europa League, μίας διοργάνωσης που καμία, μα καμία ελληνική ομάδα δεν δικαιούται να σνομπάρει. Ο Ολυμπιακός φυσικά δεν πρόκειται να το κάνει, άλλωστε το σύνθημα της γενικής αντεπίθεσης (με προαναγγελία ενίσχυσης μάλιστα) το έδωσε ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Η πρώτη μεταγραφή μάλιστα θα μπορούσε δυνητικά να είναι ο Μήτρογλου. Αυτός που φορούσε το Νο 7 κόντρα στη Μάλμε δεν είχε καμία σχέση με αυτόν που αγωνίστηκε κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Ελληνας φορ βρήκε τα αποθέματα θάρρους και κουράγιο να απαντήσει σε όλους εμάς που -δικαιώς- τον κριτικάραμε, να βρεθεί μέσα στις φάσεις και να πάρει μια βαθιά ανάσα ψυχολογικής ενίσχυσης με το γκολ που πέτυχε. Αν ο Μήτρογλου φτάσει στα γνωστά του στάνταρ άλλωστε, ο Ολυμπιακός δεν θα χρειαστεί μεταγραφές στη θέση του φορ.

Σαφώς όμως η ενίσχυση είναι απαραίτητη στις θέσεις της άμυνας αλλά και της μεσαίας γραμμής έτσι ώστε ο πρωταθλητής να θωρακίσει την εν γένει λειτουργία του στο γήπεδο και να μη ρίχνει συνεχώς στα σκουπίδια τις όποιες δημιουργικές αρετές του. Τέλος πάντων τα 13 γκολ παθητικό σε 6 ματς Champions League είναι-για το Θεό, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.

Διαβάστε ακόμη

Ολυμπιακός-Μάλμε 4-2

Μαρινάκης: Οι βρωμιάρηδες πρέπει να ανησυχούν

Στους ισχυρούς της κλήρωσης ο Ολυμπιακός

Μίτσελ: Δεν μας λείπει η ηρεμία

News 24/7

24MEDIA NETWORK