Σφαιρόπουλος, ο καλύτερος κόουτς της σεζόν!

Ο Νίκος Γιαννόπουλος αναλύει τους λόγους για τους οποίους πρέπει να δοθεί στον Γιάννη Σφαιρόπουλο το βραβείο του καλύτερου προπονητή της σεζόν.

Σφαιρόπουλος, ο καλύτερος κόουτς της σεζόν!

Το χέρι και η σκέψη ωθούσαν από μέρες τον γράφοντα να ετοιμάσει ένα κείμενο για όλα αυτά που πέτυχε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στον πάγκο του Ολυμπιακού. Τώρα, πριν καν κριθούν οι τίτλοι σε Ευρώπη και Ελλάδα. Μετά το θρίαμβο επί της Μπαρτσελόνα την Τρίτη στο κατάμεστο χαφ η ώθηση μετατράπηκε σε...πόνημα που θα διαβάσετε παρακάτω. Επιχειρηματολογούμε γιατί θα πρέπει να δοθεί στον Ελληνα κόουτς το βραβείο του καλύτερου προπονητή της χρονιάς ανεξάρτητα από το αν ο Ολυμπιακός προκριθεί στο φάιναλ φορ.

1. Ο Σφαιρόπουλος έδωσε μία απολύτως συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα στον Ολυμπιακό. Τα πάντα κρίνονται από την άμυνά του, ιδιαίτερα στα μεγάλα παιχνίδια. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι "ερυθρόλευκοι" έκλεισαν το top-16 με την πιο αποτελεσματικά άμυνα του μίνι πρωταθλήματος.

2. Εχει ενεργό ΟΛΟ το ρόστερ του, μηδενός εξαιρουμένου. Δεν είναι εύκολο, αλλά βοήθειες κατά καιρούς έχει πάρει από όλους τους παίκτες του. Ακόμα και ο Κατσίβελης, που δεν έχει πολύ χρόνο συμμετοχής (αφού δεν βρίσκεται συχνά στην 12άδα) έδωσε πράγματα όταν χρησιμοποιήθηκε. Ισχύει το ίδιο για τον Καββαδά.

3. Ενταξε ομαλά στο σύνολο τον Ιωάννη Παπαπέτρου μετά το σοβαρό τραυματισμό του. Ο Ελληνας φόργουορντ επέστρεψε σαν έτοιμος από καιρό και με το καλημέρα άφησε τη σφραγίδα του.

4.Φάνηκε καταπληκτικά διαβασμένος σε όλα τα μεγάλα ματς. Στη Μόσχα στρίμωξε την ΤΣΣΚΑ στα σχοινιά χωρίς τον Σπανούλη, την Μπαρτσελόνα την έκανε μία χαψιά στο δεύτερο ματς, εξουδετέρωσε την Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ολυμπιακός του Σφαιρόπουλου λάθεψε μόνος κόντρα στη Φενέρ στο ΣΕΦ σε μία βραδιά όμως που οι πάντες αποδιοργανώθηκαν από το λαβωμένο Σπανούλη.

5. Διατήρησε τον Ολυμπιακό στον αφρό με μπάτζετ πολύ μικρότερο από αυτό τον άμεσων ανταγωνιστών του. Χιλιοειπωμένο αλλά πραγματικότητα. Αλλη ομάδα χτίζεις με 10 εκατομμύρια, άλλη με 20, άλλη με 30. Γίνεται σαφές ότι όλοι οι προπονητές δεν εκκινούν από την ίδια αφετηρία.

6. Εκανε όλα τα παραπάνω χωρίς να έχει υπό την ευθύνη του την ομάδα από το καλοκαίρι και φυσικά χωρίς να παρακολουθήσει την προετοιμασία. Ολα έγιναν μεσούσης της σεζόν με τους αγώνες να έρχονται ο ένας πίσω από τον άλλον. Ρωτήστε όποιον προπονητή θέλετε. Το να αλλάξει μία ομάδα ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΕΖΟΝ είναι τρομακτικά δύσκολο.

Σε ό,τι αφορά το ματς της Τρίτης; Διατήρησε όλους τους παίκτες του φρέσκους μέχρι το τέλος (ο Σπανούλης είχε το μεγαλύτεροι χρόνο συμμετοχής με 29 λεπτά) και πήρε από όλους σκορ και ενέργεια. Στάθηκε, η αλήθεια είναι, και λίγο τυχερός στο τέλος στα άστοχα ελεύθερα τρίποντα του Ολεσον αλλά χωρίς τύχη δεν μπορείς να φτάσεις ψηλά στον αθλητισμό.

ΥΓ. Ο Τόμιτς, αν εξαιρέσει κανείς τα ξεσπάσματά του στο δεύτερο ματς, αγνοείται ακόμη από τη σειρά. Και αυτό λοιπόν στα παράσημα του Σφαιρόπουλου.

Διαβάστε ακόμη

Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 73-71

Τάσος Μαγουλάς: Δεν υπάρχει 5ο παιχνίδι

Γιάννης Ζωιτός: Το καλύτερο ματς του Ολυμπιακού

Το απίθανο τρίποντο του Σπανούλη (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK