Σοβαρευτείτε κύριοι Αγγελόπουλοι...

Ο Ολυμπιακός, άγνωστο το γιατί, επέλεξε να ρίξει λάδι στη φωτιά παραμονές των τελικών καταγγέλνοντας τον Αργύρη Πεδουλάκη. Ο κάθε νοήμων φίλαθλος θα αναρωτηθεί γιατί αλλά σοβαρή απάντηση δεν θα πάρει. Σχολιάζει ο Νίκος Γιαννόπουλος.

Σοβαρευτείτε κύριοι Αγγελόπουλοι...
Πεδουλάκης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η κίνηση του Ολυμπιακού να καταγγείλει τον Αργύρη Πεδουλάκη για τη δήθεν παραβατική συμπεριφορά του στο παιχνίδι με τον Αρη στο "Nick Galis Hall" δύο ημέρες πριν από το τζάμπολ των τελικών συνιστά το μεγαλύτερο επικοινωνιακό φιάσκο όλων των εποχών!

Είναι πραγματικά απίστευτο. Με την ομάδα του Πειραιά να πηγαίνει καβάλα στο άλογο στους τελικούς έχοντας, εκτός από το πλεονέκτημα έδρας, και όλα τα προγνωστικά υπέρ της, οι διοικούντες βάλθηκαν να δώσουν επιπλέον κίνητρα στο αιώνιο αντίπαλο και να τον συσπειρώσουν πριν τη μεγάλη μάχη.

Αφέλεια; Τεράστια αλαζονία; Ισως και τα δύο μαζί. Αλλά τέλος πάντων αυτό αφορά τον Ολυμπιακό. Αν οι άνθρωποι επιθυμούν να αυτοκτονήσουν αγωνιστικά και επικοινωνιακά, δικαίωμά τους. Αυτοί έχουν το καρπούζι αυτοί και το μαχαίρι, ας πράξουν όπως νομίζουν.

Η οδός της τυφλής σύγκρουσης

Αλλά, για να δούμε τι ακριβώς κατήγγειλε ο Ολυμπιακός. Ο Πεδουλάκης αντέδρασε, άκομψα ίσως, όταν άκουσε μερίδα οπαδών του Αρη να βρίζει τη ΝΕΚΡΗ μητέρα του Αντώνη Φώτση. Ναι, έκανε και μία άσεμνη χειρονομία στην προσπάθεια να προστατεύσει τον παίκτη και την ομάδα του. Είναι αυτός λόγος καταγγελίας κύριοι της ΚΑΕ Ολυμπιακός; Θέλετε, τώρα που σφίγγουν και οι ζέστες, να πάμε όλοι μαζί στα ψυχιατρεία για τα σχετικά τσεκ απ;

Εσείς, πολύ σωστά, στην περσινή σεζόν καταγγείλατε τις ύβρεις, απαράδεκτες από κάθε άποψη, που εκτοξεύτηκαν κατά του Βασίλη Σπανούλη. Δημοσιοποιήσατε και ένα σχετικό βίντετο γι' αυτό, προφανώς πολύ καλά πράξατε. Οκ, ο Πεδουλάκης δεν ενήργησε απολύτως θεσμικά αλλά εξωτερίκευσε τη δίκαιη οργή που ένιωσε εκείνη την ώρα. Θα τον κρεμάσουμε; Αν ο Σφαιρόπουλος αντιδράσει έτσι σε ανάλογο σκηνικό την Κυριακή στο ΟΑΚΑ θα τον καταγγείλετε;

Αγνωστο γιατί τους τελευταίους μήνες οι αδελφοί Αγγελόπουλοι έχουν επιλέξει την οδό της τυφλής και απόλυτης σύγκρουσης με τον αιώνιο αντίπαλο. Η άλλη πλευρά βέβαια έχει τις δικές της ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ και ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ευθύνες, ειδικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Αλλά ο Ολυμπιακός τελευταία ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη. Καταγγελίες, κόντρα καταγγελίες, πόλεμος ανακοινώσεων, μπηχτές, κοινώς λάδι στη φωτιά με την πρώτη ευκαιρία.

Αγνωστο γιατί τους τελευταίους μήνες οι αδελφοί Αγγελόπουλοι έχουν επιλέξει την οδό της τυφλής και απόλυτης σύγκρουσης με τον αιώνιο αντίπαλο.

Κρίμα γιατί πιστέψαμε ότι ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος θέλησαν να κομίσουν νέα ήθη και νέα έθιμα στον ελληνικό επαγγελματικό αθλητισμό και ειδικά στο χώρο του μπάσκετ. Εκσυγχρονισμό σε όλα τα επίπεδα, και σε αυτό της συμπεριφοράς μεταξύ άλλων. Χαρήκαμε όταν τους είδαμε να χαιρετούν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στο ΣΕΦ, αναρωτηθήκαμε μήπως κάτι άρχιζε να αλλάζει.

Ο θησαυρός όμως αποδείχθηκε άνθρακες. Κάθε πέρυσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα. Η έπαρση πλέον στον Πειραιά αγγίζει ταβάνι, οι εσφαλμένες αποφάσεις που εκθέτουν τον Ολυμπιακό στα μάτια ακόμα και των πιο καλόπιστων φιλάθλων πληθαίνουν, τα επικοινωνιακά βατερλώ επίσης. Από κοντά βεβαίως και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, μην περάσει κάποια "πρόκληση" αναπάντητη.

Τροφή για τους φανατικούς και μόνο

Εν τέλει, τι ακριβώς επιδιώκουν με την όξυνση των πνευμάτων οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού παραμονές του τελικού; Καλό θα είναι να απαντήσουν οι ίδιοι, έτσι και αλλιώς εσχάτως από τα γραφεία της ΚΑΕ Ολυμπιακός φεύγουν πάσης φύσεως ανακοινώσεις. Ας φύγει και μία ουσίας. Να μας εξηγήσουν τι ακριβώς θέλουν να κάνουν. Να στριμώξουν επικοινωνιακά τον αντίπαλο; Μα το αντίθετο κάνουν! Να παρουσιαστούν ως πρότυπα ήθους και τήρησης των νόμων; Λίγους θα πείσουν. Να δείξουν στους φανατικούς ότι δεν μασάνε από τις "προκλήσεις" του αντιπάλου δέους; Συγχαρητήρια, τα κατάφεραν.

Κάτι τελευταίο: Η στάση αλά Πόντιος Πιλάτος του Γιάννη Σφαιρόπουλου στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης ενόχλησε σφόδρα τον κάθε άνθρωπο που αγαπά το μπάσκετ. Κόουτς, δεν έχεις έρθει ποτέ στη θέση του συναδέλφου σου με όσα γίνονται στα ελληνικά γήπεδα; Αν ναι, το να μην σχολιάσεις την κίνηση της ομάδας σου συνιστά φάουλ. Αν όχι, μάλλον ζεις σε άλλη χώρα. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι απλώς φοβήθηκες μήπως χάσεις την εμπιστοσύνη των εργοδοτών σου.

YΓ: Κόουτς Πεδουλάκη, για την προσέγγισή σου πάνω στο άθλημα του μπάσκετ ίσως και να υπάρχουν ενστάσεις. Για την προσέγγισή σου όμως στις αξίες της ζωής δεν τίθεται κανένα ζήτημα. Μπράβο σου γιατί απέδειξες ότι τα παντελόνια δεν είναι διακοσμητικό στοιχείο της γκαρνταρόμπας σου.

ΥΓ1: Μετά θα φταίει ο Κοντονής να διατάξει να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών ΟΛΟΙ οι τελικοί... Και θα χυθούν και τόνοι από κροκοδείλια δάκρυα για την απαξίωση του αθλήματος...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ολυμπιακός κατήγγειλε τον Πεδουλάκη
Εκπληκτος ο Πεδουλάκης με την καταγγελία

News 24/7

24MEDIA NETWORK