Δεν μπορεί να χάσει η Εθνική

Ο Νίκος Γιαννόπουλος περιγράφει από το Ζάγκρεμπ το κλίμα στην Εθνική πριν από την πρεμιέρα στον όμιλο με την ΠΓΔΜ.

Δεν μπορεί να χάσει η Εθνική

Να σας γεμίσουμε κλισέ λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι με την ΠΓΔΜ; Να σας πούμε δηλαδή ότι κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη, μπλα, μπλα, κρύβει κινδύνους και όλα τα συναφή;

Να πούμε κάτι πιο ουσιώδες, αν δεν έχετε αντίρρηση. Να τονίσουμε, πρώτα απ' όλα ότι η Εθνική ομάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη, το λένε όλοι οι πρωταγωνιστές της και οι προπονητές. Δεν το κάνουν για να κοιμίσουν κανέναν, την αλήθεια λένε.

Να σας πούμε ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αναζητά ακόμα την τέλεια ή τη σχεδόν τέλεια χημεία. Το αναφέραμε και πιο πάνω, δεν λένε ψέματα οι άνθρωποι. Ψάχνονται, προπονούνται, εντοπίζουν αδυναμίες και συνεχίζουν. Δεν είναι ώρα να φτάσουν στο πικ.

Θα αναρωτηθείτε ευλόγως ότι αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα στις μεγάλες διοργανώσεις, ότι μία ήττα εκτός προγράμματος μπορεί να σε βγάλει εκτός στόχων και να δοκιμάσει τις αντοχές σου. Ο κόουτς όμως πιστεύει στην ποιότητα της ομάδας και αναλαμβάνει αυτό το ελεγχόμενο ρίσκο, να φορμάρει την ομάδα του μέσα από τα επίσημα ματς.

Όχι από ομάδα 45 ημερών

Εδώ που τα λέμε, τα Σκόπια δεν μπορούν να τρομάξουν την Εθνική. Ο Αντιτς δεν είναι στο Ζάγκρεμπ για να προσθέσει πινελιές ποιότητας και εμπειρίας στην ομάδα. Ούτε ο ΜακΚάλεμπ. Υπάρχει ο Χέντριξ, ως νατουραλιζέ, ο έμπειρος αλλά 35χρονος Ιλιέφσκι και κάπου εκεί οι πραγματικά ποιοτικοί τελειώνουν.

Ναι, σύμφωνοι, προέρχονται από τη γιουγκοσλάβικη σχολή, έχουν βελτιωθεί στην τακτική και στον τρόπο που προσεγγίζουν τα παιχνίδια αλλά, διάολε, δεν μπορεί να χάσει αυτή η Εθνική από τα Σκόπια, δεν γίνεται. Μεγάλες κουβέντες; Ίσως, αλλά να ηττηθούμε από συγκρότημα που άλλαξε προπονητή 45 ημέρες πριν από το τζάμπολ πάει πολύ.

Η λογική, όσο αυτό το στοιχείο υφίσταται στον αθλητισμό τέλος πάντων, λέει ότι εύκολα ή δύσκολα η πρώτη ελληνική νίκη θα επιτευχθεί. Το πραγματικό τουρνουά αρχίζει από την Κυριακή όταν η Εθνική θα τεθεί αντιμέτωπη με τους οικοδεσπότες Κροάτες. Αυτό μάλιστα, είναι test drive για γερά νεύρα. Η Εθνική, μάλιστα, θα χαλαρώνει στο ξενοδοχείο το Σάββατο το βράδυ την ώρα που η Κροατία θα δίνει το γειτονικό ντέρμπι με τη Σλοβενία. Γιατί να μην εκμεταλλευτούμε και την κόπωσή τους;

Το Ζάγκρεμπ όπως και να 'χει, φορά τα μπασκετικά γιορτινά ρούχα του και υποδέχεται τους φίλους όλων των ομάδων. Οι δικοί μας "Πελαργοί" έφτασαν το απόγευμα της Παρασκευής. Είναι λίγοι αλλά πιστοί και οι παίκτες τους χρειάζονται.

Πάμε όλοι μαζί!

News 24/7

24MEDIA NETWORK