Μόλις μπήκε η... τρίτη ταχύτητα

Ο Νίκος Γιαννόπουλος σχολιάζει την επιτυχημένη πρεμιέρα της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ με την εύκολη νίκη επί των Σκοπίων.

Μόλις μπήκε η... τρίτη ταχύτητα
INTIME SPORTS

Όταν μετά από ένα μέτριο παιχνίδι, νικάς τον αντίπαλο (τον όποιο αντίπαλο) με 20 πόντους διαφορά και όταν ο πέμπτος σου γκαρντ αποδεικνύεται ικανός να βγάλει όχι μία αλλά δύο φορές τα κάστανα από τη φωτιά, τότε είσαι μία ομάδα με βάθος και προοπτική.

Εύρος επιλογών

Δεν χρησιμοποιούμε το χαρακτηρισμό καλή ή μεγάλη. Απέχει παρασάγκας (ακόμα) η Εθνική από το να αποκτήσει με το σπαθί της τα δύο συγκεκριμένα επίθετα. Αλλά άνετα μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι αυτό το εύρος των επιλογών μόνο η χρυσή Εθνική του 2005-2006 το είχε.

Προφανώς μία νίκη επί των Σκοπιανών δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν ούτε να μακιγιάρει αποτελεσματικά τα προβλήματα που υπάρχουν. Ο ίδιος ο Κατσικάρης παραδέχθηκε μετά το τέλος του ματς ότι η ομάδα του έφαγε 23 ολόκληρους πόντους από τα λάθη που έκανε στις αλλαγές στην άμυνα.

Λίγο αργότερα στη συνομιλία που είχαμε με τον Στέφανο Τριαντάφυλλο για τη SuperbasketBall, o πολύ καλός συνάδελφος παρατήρησε ότι η Εθνική ολοκλήρωσε μόλις τους 6 από τους 15 αιφνιδιασμούς που επιχείρησε. Αναμφισβήτητα πολύ κακό ποσοστό το οποίο έχει να κάνει με το ρυθμό και τους αυτοματισμούς που ακόμα δεν έχουν γίνει κτήμα των παικτών.

Έχει περιθώρια βελτίωσης

Τι προσπαθούμε να αποδείξουμε μ' όλα αυτά; Μα ότι η Εθνική ομάδα έχει τρομερά περιθώρια βελτίωσης, δεν βρίσκεται ούτε στο 60% των πραγματικών δυνατοτήτων της προσώρας. Η μηχανή μόλις τώρα ανεβάζει στροφές, το κιβώτιο των ταχυτήτων έχει δεν έχει μέσα την τρίτη.

Στο παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στους οικοδεσπότες Κροάτες, η ευκαιρία να μπει μία ακόμη ταχύτητα στο κιβώτιο είναι μεγάλη. Η Κροατία διαθέτει ονόματα ( Σάριτς, Μπογκντάνοβιτς, Τόμιτς, Χεζόνια) αλλά από χημεία δείχνει να πάσχει. Οι σέντερ της ( Ζόριτς και Τόμιτς) παραείναι soft για τα δόντια του Κουφού και του Μπουρούση ενώ στον άσο υπάρχει η συνήθης, γι' αυτήν την ομάδα, έλλειψη ποιότητας. Μετά τον Ούκιτς το χάος.

Με τα προβλήματα της Κροατίας, η Εθνική παρουσιάζεται το φαβορί για τη νίκη στον Stoiximan.gr.

Άρα, σαφώς και μπορούμε. Αν μάλιστα, ο Κατσικάρης καταφέρει να απελευθερώσει λίγο περισσότερο το νευρικό κόντρα στους Σκοπιανούς, Σπανούλη, και δώσει έναν πιο συγκεκριμένο ρόλο στον Παπανικολάου όλα μπορούν να γίνουν πολύ καλύτερα. Εκτός από τον όντως παθιασμένο κόσμο στην Αρένα Ζάγκρεμπ,η Εθνική δεν μπορεί να προβληματιστεί υπερβολικά από κάποιο άλλο στοιχείο του αντιπάλου.

Ισα-ίσα που το γεγονός ότι θα αγωνιστούν μπροστά σ' ένα εχθρικό κοινό με την ομάδα που καλώς ή κακώς έχει αποκτήσει τον τίτλο του φαβορί του ομίλου, μπορεί να λειτουργήσει ως έξτρα κίνητρο για τους μπαρουτοκαπνισμένους Έλληνες διεθνείς. Και η ήττα πάντως να έρθει, το ταξίδι συνεχίζεται αφού βρισκόμαστε μόλις στην αρχή. Αλλά, διάολε, ποιος θέλει να χάνει;

Διαβάστε ακόμα:

Σκόπια - Ελλάδα 65-85

Γκάλης: "Πρωτιά με Κροατία"

Η εξέδρα της Εθνικής

Κουφός: "Ακόμα καλύτεροι με την Κροατία"

Παπανικολάου: "Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια"

News 24/7

24MEDIA NETWORK