Οι σκίουροι στο δρόμο για το γήπεδο...

Ο Νίκος Γιαννόπουλος παραθέτει τις πρώτες εντυπώσεις του από την Λιλ, όπου θα διεξαχθεί η τελική φάση του Eurobasket 2015.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι που θα είναι πιθανώς χρήσιμο και σε όσους ταξιδέψουν στη Λιλ για τα ματς της Εθνικής ομάδας.

Το "Σταντ Πιερ Μορουά" που θα διεξαχθεί η τελική φάση του Eurobasket δεν βρίσκεται στη Λιλ, τουλάχιστον όχι ακριβώς.

 

Το επιβλητικό σύγχρονο αθλητικό κέντρο έχει τη βάση του αρκετά έξω από το κέντρο της γαλλικής πόλης, πολύ κοντά στην πανεπιστημιούπολη της έτσι και αλλιώς... φοιτητομάνας Λιλ.

Όπου πανεπιστημιούπολη, μην φανταστείτε κάτι σαν του Ζωγράφου. Καμία σχέση. Πρόκειται περί ενός μεγάλου, καταπράσινου πάρκου στο οποίο υπάρχουν διάσπαρτα τα κτίρια που στεγάζουν τις σχολές του πανεπιστημίου της Λιλ. Ακόμα και... σκίουρους είδαμε.

 

Στο γήπεδο, για να επανέλθουμε, φτάνεις από το κέντρο της πόλης με το μετρό (απόσταση 7 στάσεων). Στη συνέχεια, αγαπητέ φίλαθλε, σε περιμένει περπάτημα ενός τετάρτου (το λιγότερο) και για την επιστροφή το ίδιο.

Το ταξί... μάλλον δεν συμφέρει, αλλά γι' αυτό θα επανέλθουμε σε νέο ρεπορτάζ. Όσον αφορά το γήπεδο τα λόγια είναι περιττά, έτσι και αλλιώς διαβάσατε γι' αυτό σε ειδικό θέμα του Contra.gr. Απλώς να συμπληρώσουμε ότι το κέντρο τύπου βρίσκεται στο... 2ο όροφο και η μικτή ζώνη στο... ισόγειο.

Διαβάστε ακόμη:

Τα παιχνίδια του Eurobasket live στον Stoiximan.gr

Δ. Καρύδας: Βέλγικη χλιαρή μπύρα