Φίλε του Παναθηναϊκού, μην "ξεπλύνεις" τις αμαρτίες άλλων

Στις τάξεις των επιφανών Παναθηναϊκών φαίνεται ότι έχει χαθεί κάθε αίσθηση ντροπής και αισχύνης. Η ΠΑΕ πέρασε τα τελευταία 30 χρόνια από τα χέρια των πιο πλούσιων οικογενειών της Ελλάδας και όμως...πτώχευσε. Και τώρα περιμένουν από το απλό κόσμο να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Ο Νίκος Γιαννόπουλος σχολιάζει.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΗΠΕΔΑ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
leoforos EUROKINISSI

"Εσκασε" στο mail νωρίς το πρωί της Παρασκευής. Ενημέρωση από ανώνυμο φίλο του Παναθηναϊκού για άνοιγμα λογαριασμών στις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Λογαριασμών σωτηρίας λέει!

Κάθεσαι λίγο αργότερα στο γραφείο, προσπαθείς να βάλεις τα πράγματα σε μία σειρά στο μυαλό σου. Ολα μέσα σου είναι μπερδεμένα. Ο πιο έμπειρος από σένα συνάδελφος χρειάζεται μόλις μία ατάκα για να σε επαναφέρει στην πραγματικότητα. "Τον Παναθηναϊκό τον διοίκησαν τα τελευταία 20 χρόνια οι πιο πλούσιοι άνθρωποι στην Ελλάδα. Τώρα ζητούν πάλι λεφτά από τον κόσμο".

Σοκ! Τόσο απλό και τόσο προφανές που δεν μπορείς να το σκεφτείς γιατί συνήθως το μυαλό σου, σε περιπτώσεις όπως αυτές του Παναθηναϊκού, πηγαίνει αλάργα, σε συνομωσιολογικές θεωρίες και μεγάλα θέλω. "Εχει ο Θεός, Παναθηναϊκός είναι, δεν γίνεται να τον αφήσουν έτσι" και άλλα τέτοια κουραφέξαλα. Κουραφέξαλα αποδείχθηκαν και στη σχεδόν ίδια περίπτωση της ΑΕΚ το 2013.

Αλήθεια καμία ντροπή; Δεν κοκκινίζουν αυτοί οι άνθρωποι που πέρασαν από το πηδάλιο της πράσινης ΠΑΕ τα τελευταία 30 χρόνια; Εφτασαν την εταιρία (αλλά και τον ερασιτέχνη) στο έσχατο όριο ξεφτίλας και κατάντιας και...καταδέχονται τη λύση να τη δώσει ο απλός κόσμος σ' ένα οικονομικό περιβάλλον μνημονίου, με 21% ανεργία, με κομμένες συντάξεις και μισθούς την ώρα που εκείνοι αυγατίζουν ανενόχλητοι τις τεράστιες προσωπικές περιουσίες τους;

ΒΑΛΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ

Και εσύ ανώνυμε φίλε του Παναθηναϊκού θέλεις να πιαστείς για δεύτερη φορά κορόιδο. Να πληρώσεις χρέη που δημιούργησαν άλλοι με την αλαζονική πολιτική τους για να σε κάνουν πέρα όταν το μαγαζί σταθεί και πάλι στα πόδια του (αν σταθεί); Δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις, όσο και αν αγαπάς, όσο και αν η ψυχή σου πονάει γιατί πιθανώς οι παιδικές θύμησες να έχουν έντονο το πράσινο χρώμα.

Αναμνήσεις, θα πεις, συναίσθημα. Ναι, έχεις δίκιο. Ως πότε όμως θα γίνεται επίκληση στο δικό σου συναίσθημα για να "ξεπλένονται" αμαρτίες που δεν είναι δικές σου; Κάτσε στ' αυγά σου άνθρωπέ μου, που θα πληρώσεις για να "σωθεί" η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κάνε μου τη χάρη.

Οταν εσύ κινδύνευες να σου πάρουν το σπίτι αφού δεν μπορούσες να καλύψεις τη δόση του δανείου σου έχοντας μείνει άνεργος σε βοήθησε κάποιος; Οταν είδες τη σύνταξή σου να πετσοκόβεται και τις εισφορές σου να πετάγονται στα σκουπίδια σε βοήθησε κάποιος; Οταν ο φίλος σου αναγκάστηκε να φύγει για τη Γερμανία, το Βέλγιο, τις ΗΠΑ ή το Κατάρ για να βρει μια δουλειά της προκοπής νοιάστηκε κανείς;

Λοιπόν, για να τελειώνουμε. Για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τους απλήρωτους υπαλλήλους της υπάρχουν το κράτος και οι νόμοι. Υπάρχουν επίσης και οι... επιφανείς Παναθηναϊκοί με πορτοφόλι ασύγκριτα πιο γερό από το δικό σου. Ας το λύσουν αυτοί το θεματάκι τους αφήνοντας εσένα στην άκρη.

Με το "όλοι μαζί μπορούμε" γίνεται απλώς εμπόριο φιλανθρωπίας, δεν σώζονται ανώνυμες εταιρίες με χρέη εκατομμυρίων. Ο Παναθηναϊκός και η κάθε ομάδα ζει στις καρδιές των φίλων της. Και θα ζει πάντα είτε ως ΠΑΕ είτε ως απλός ερασιτεχνικός σύλλογος της γειτονιάς. Βάλτε τελεία και πηγαίνετε παρακάτω!

News 24/7

24MEDIA NETWORK