Τι θα έδινε ο Ντόρσεϊ...

Η 12άδα της Εθνικής ομάδας θα μπορούσε να χωρέσει από εφέτος τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, τον παίκτη ο οποίος θα ήταν σε θέση να δώσει εύκολο σκορ παρά τις διαπιστωμένες αδυναμίες του. Σχολιάζει ο Νίκος Γιαννόπουλος.

Τι θα έδινε ο Ντόρσεϊ...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κάθε φορά που ο εκάστοτε ομοσπονδιακός ανακοινώσει το ρόστερ της Εθνικής για τη διοργάνωση στην οποία πρόκειται να λάβει μέρος ο διαγωνισμός ... εξυπνάδας αρχίζει. Οχι μόνο στα social media για τα οποία πάντα οι "κομμένοι" είναι οι καλύτεροι παίκτες και αδικήθηκαν από τον κόουτς αλλά και από τα ΜΜΕ.

Παρόλα αυτά για πρώτη φορά αισθανόμαστε την ανάγκη να σας... ζαλίσουμε και εμείς με μια-δυο παρατηρήσεις για τις κλήσεις του Φώτη Κατσικάρη όχι φυσικά για να καρφώσουμε τον κόουτς από την ασφάλεια που προσφέρει η καρέκλα και το πληκτρολόγιο αλλά γιατί αισθανθήκαμε ότι αυτό το παιδί, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, θα μπορούσε να πάρει αυτήν την ευκαιρία.

Με δεδομένο ότι ένας παίκτης με την εμπειρία του Μάντζαρη, έστω και αν προέρχεται από μετριότατη σεζόν προσωπικά, δεν θα μπορούσε να μείνει έξω, γίνεται σαφές ότι αυτός που κέρδισε στο νήμα τον ομογενή από τις ΗΠΑ ήταν ο Αθηναίου.

Πράγματι, ο παίκτης του Ολυμπιακού έδειξε καθ' όλη τη διάρκεια της σύντομης προετοιμασίας ότι ήθελε πολύ τη θέση. Μόχθησε γι' αυτήν στις προπονήσεις, προσπάθησε και εν πολλοίς έγινε μία χρήσιμη μονάδα στα χέρια του κόουτς Κατσικάρη. Ο Ντόρσεϊ, είναι αλήθεια, ότι μαθαίνει ακόμα το ευρωπαϊκό μπάσκετ αλλά και τον επαγγελματισμό. Στο NCAA ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος αλλά πάντα μεταξύ νεαρών και ο βαθμός δυσκολίας έχει συγκεκριμένο νταβάνι.

Στο σκορ θα βοηθούσε

Ακόμα και έτσι όμως ο νεαρός του Ορεγκον έδειξε ότι ήταν ο μοναδικός Ελληνας περιφερειακός που θα μπορούσε να προσφέρει με σχετική ασφάλεια σκορ από μακρινές αποστάσεις. Το έχει το σκοράρισμα στο αίμα του ο Ντόρσεϊ (13,4 πόντους εφέτος στο Ορεγκον) και παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν μπορεί να λογιστεί ως ολοκληρωμένος παίκτης θα χάριζε, ταπεινή μας άποψη, πολύτιμες λύσεις όταν η Εθνική πιθανώς κολλούσε στο σκορ. Στο δεύτερο φιλικό με την Τουρκία το έκανε πάντως με συνέπεια.

Αυτές τις στιγμές στα φιλικά ήρθαν και ήταν-δυστυχώς- πολλές. Η "επίσημη αγαπημένη" αναζητά στη μετά Σπανούλη και Ζήση εποχή (αλλά και με τον εξαιρετικό σουτέρ Σλούκα επίσης απόντα), σταθερά σημεία αναφοράς στην επίθεση και ο πιτσιρικάς, χωρίς φυσικά να έχει την εμπειρία, κάποιες διεξόδους θα ήταν σε θέση να τις προσφέρει. Εκτός αυτού, θα τον κρατούσαμε ζεστό και για τα επόμενα χρόνια όταν σαφώς θα έχει βελτιωθεί και θα είναι περισσότερος ώριμος στα υπόλοιπα κομμάτια του παιχνιδιού (στις σωματικές επαφές, στην άμυνα, στο βαθμό αντίληψης).

Ο κόουτς, που φυσικά ξέρει απείρως καλύτερα από μας, το είδε διαφορετικά το πράγμα και επέλεξε την ασφάλεια που του χαρίζει η σχετική εμπειρία του Αθηναίου, οι καλές επιδόσεις του στην άμυνα και η γενικότερη καλύτερη γνώση των πραγμάτων στην Ευρώπη.

Η μπάλα στον Giannis

Ετσι και αλλιώς πάντως πολλά στο Τορίνο θα κριθούν από το βαθμό ετοιμότητας στο τεστ...ηγεσίας που θα κληθεί να περάσει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Η μπάλα πια, όπως τόνισε ο ίδιος ο Κατσικάρης, στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, θα είναι στα χέρια του συχνότερα από ποτέ. Ο ίδιος θα καθορίσει εν πολλοίς τη μοίρα μας μαζί με την υπερπολύτιμη και ποιοτική βοήθεια του καλύτερου Μπουρούση ever, το σκοράρισμα του Περπέρογλου και τη δημιουργία του Καλάθη.

Εφόσον του δοθεί η ευκαιρία να τρέξει το γήπεδο o Giannis δεν θα έχει πρόβλημα να εκθέσει κάθε αντίπαλο. Ψηλό, κοντό, γρήγορο, αργό, εύσωμο ή όχι. Οι μπελάδες αρχίζουν στο σετ παιχνίδι εκεί όπου στα φιλικά έλειψαν οι καλές αποστάσεις, η ταχύτητα στην πάσα και γενικώς το δέσιμο, η χημεία.

Σ' αυτό ακριβώς κομμάτι καλούνται να βοηθήσουν οι παλαιότεροι αλλά και να δώσουν τα όποια φώτα τους νέα παιδιά όπως ο Παπαπέτρου και ο Χαραλαμπόπουλος. Με την ταχύτητα, τον ενθουσιασμό και το πάντα ευπρόσδεκτο σ' αυτές τις περιπτώσεις αγωνιστικό θράσος.

Μία σημείωση για το τέλος. Η Εθνική αναζητά την πρόκριση όχι όμως με τη δαμόκλειο σπάθη ενός πολύ μεγάλου πρέπει πάνω από το κεφάλι της. Κακά τα ψέμματα με τόσες απουσίες και με το τουρνουά να διεξάγεται στην έδρα του κύριου αντιπάλου της η "επίσημη αγαπημένη" γλίτωσε από τον τίτλο του φαβορί. Παράλληλα λοιπόν με την προσπάθεια... εύρεσης του εισιτηρίου για το Ρίο, η Εθνική θα ρίξει και την πρώτη καλή σπορά για την ομάδα του άμεσου μέλλοντος. Και ίσως αυτή να είναι η πιο σημαντική αποστολή της εφέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η 12άδα της Εθνικής για το Τορίνο

News 24/7

24MEDIA NETWORK