Το πρόβλημα είναι η αρρωστημένη νοοτροπία

Ο Νίκος Γιαννόπουλος σχολιάζει την ήττα του Παναθηναϊκού από την Ξάνθη και γράφει για την προβληματική νοοτροπία της ομάδας.

Το πρόβλημα είναι η αρρωστημένη νοοτροπία

Ναι, προβλημάτισε η ήττα από την Ξάνθη, ναι το αγωνιστικό πρόσωπο του Παναθηναϊκού στην εν λόγω αναμέτρηση χρήζει ανάλυσης και επιπλέον δουλειάς στην προπόνηση, ναι ο Στραματσόνι οφείλει γρήγορα στο να κατασταλάξει τι ακριβώς θέλει από τους παίκτες του.

Ολα αυτά είναι το λιγότερο....Το θέμα της νοοτροπίας των παικτών που ανέκυψε μετά την αποβολή του Ζέκα και καθ' όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου είναι αυτό που καίει τον Παναθηναϊκό. Οι ποδοσφαιριστές, ακόμα και ο αρχηγός τους, έχουν εμποτιστεί τόσο βαθιά και τόσο απόλυτα με την πεποίθηση ότι υπάρχει οργανωμένο διαιτητικό σχέδιο εναντίον τους που ξεχνούν να παίζουν μπάλα πάνω στο χορτάρι.

Το αν υπάρχει όντως τέτοιο σχέδιο ή όχι, δεν μπορεί να απασχολεί τον Στραματσόνι. Και αυτό γιατί ο Ιταλός θα πρέπει και ο ίδιος να κατανόησε το Σάββατο στη Λεωφόρο ότι οι παίκτες του δεν έχουν το μυαλό τους στο πως να παίξουν το καλύτερο δυνατό ποδόσφαιρο για να νικήσουν αλλά αντιθέτως, διακατέχονται από το παράπονο του αιωνίως κυνηγημένου και αδικημένου όπως άλλωστε απέδειξε και η περίπτωση Ζέκα.

Από την αποβολή του Πορτογάλου και μετά, η μπάλα χάθηκε στη Λεωφόρο για τον Παναθηναϊκό. Ο κόσμος, πολύς μετά από αρκετό καιρό, ξέχασε την ομάδα και ασχολείτο αποκλειστικά και μόνο με τον Μάνταλο. Οι παίκτες διαμαρτύρονταν πια σε κάθε φάση, ο εκνευρισμός περίσσευε, το γήπεδο κόχλαζε για τους λάθος λόγους και κάπως έτσι ήρθε μία ακόμα αγωνιστική σφαλιάρα.

Και όλα αυτά για μία αποβολή καθαρή, που θα έδινε και ο Αλαφούζος που λέει ο λόγος, με τον Ζέκα να παίζει το παιχνίδι του Σολτάνι σαν πρωτόβγαλτο σχολιαρόπαιδο και να τσιμπά στις όποιες προκλήσεις του αντιπάλου του που άρχισαν από το πρώτο ημίχρονο. Το κλάμα, άλλωστε, του Πορτογάλου λίγα λεπτά την αποβολή του λέει πολλά για την ψυχολογία του παίκτη που συνειδητοποίησε ότι κρέμασε την ομάδα του με τη συμπεριφορά του φορώντας μάλιστα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Ο Αλαφούζος βέβαια μετά το ματς ... αμετανόητος. Μίλησε για τους ... φούρνους που δεν ανατινάζει, το σύστημα, την αδικία, ξεχνώντας και πάλι το αγωνιστικό. Μία συμπεριφορά προέδρου μικρής ομάδας. Το όποιο δίκιο του Παναθηναϊκού, που δεν το συζητάμε, μπορεί να είναι και βουνό, χάνεται αφού άπαντες στο ποδοσφαιρικό τμήμα, από τους παίκτες μέχρι το φροντιστή, έχουν πειστεί ότι δεν αξίζει να κάνουν οποιαδήποτε αγωνιστική προσπάθεια για να αλλάξουν τη μοίρα τους.

Ο Στραματσόνι ψάχνεται...

Μέσα σ' όλη αυτή την παναθηναϊκή παράνοια, που δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό δεν εμφανίζεται για πρώτη φορά, δεν φωτίζονται όσο θα έπρεπε τα καθαρά αγωνιστικά συμπεράσματα. Ο Στραματσόνι, έχοντας πλέον στα χέρια του μία σχεδόν νέα ομάδα σε σχέση με αυτή που παρέλαβε τρεις μήνες πριν, ακόμα προβληματίζεται για το σχήμα και τη διάταξη.

Οι επιλογές του του Σάββατο, με τον Κλωναρίδη φορ και τον Πέτριτς πίσω του, σηκώνουν πολύ κουβέντα για το αν πραγματικά βοήθησαν την ομάδα του. Μία ομάδα που έπρεπε να περιμένει 30 λεπτά για να κάνει την πρώτη τελική της προσπάθεια ενώ ο αντίπαλός της, η σφριγηλή Ξάνθη του Λουτσέσκου, είχε κάνει ήδη πέντε και μάλιστα υπό καλές προϋποθέσεις.

Η κυριότερη ανορθογραφία πάντως είχε να κάνει με το γεγονός ότι τα χαφ, Ζέκα και Λαγός, δεν συμμετείχαν καθόλου στη δημιουργία και ο Παναθηναϊκός, στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, έμοιαζε κομμένος στα δύο και αργός αν και στην 11άδα υπήρχαν τουλάχιστον τρεις ταχύτατοι παίκτες, οι Βιγιαφάνιες, Καλτσάς και Κλωναρίδης.

Ειρήσθω εν παρόδω, ο πρώτος, παρά το γεγονός ότι άργησε περίπου 20 λεπτά να ξεπεράσει το... ψάρωμά του, έδειξε ότι θα βοηθήσει. Ικανός να κυκλοφορήσει γρήγορα την μπάλα, τακτικά ώριμος και εκρηκτικός το μόνο που χρειάζεται είναι του δείξει εμπιστοσύνη ο προπονητής του και στη συνέχεια.

Θετικό ήταν και το ντεμπούτο του Μολέντο αν και ο Στραματσόνι οφείλει να έχει παράπονα από την άμυνά του η οποία βέβαια ήταν το Σάββατο τελείως διαφορετική από αυτή που έχει ο Ιταλός στο μυαλό του. Ούτε ο Νάνο ούτε ο Μαρινάκης ούτε καν ο Ταυλαρίδης δεν λογίζονται ως βασικοί στα σχέδια του άλλοτε κόουτς της Ιντερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σταύρος Καραΐνδρος: Το άλλοθι, ο Ζέκα και ο "μάγειρας" Στραματσόνι

Τι αναφέρει το φύλλο αγώνα του Παναθηναϊκός-Ξάνθη

Ξέσπασμα Αλαφούζου με "βόμβες"!

Ο διάλογος του Στραματσόνι με τον Μάνταλο και η χειραψία

Παναθηναϊκός - Ξάνθη 0-1

News 24/7

24MEDIA NETWORK