Υπάρχουν... Αγγελοι αλλά δεν φτάνουν για πρωτάθλημα

Ο MVP του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη ήταν πέρα από κάθε αμφιβολία ο Αγγελος Αναστασιάδης. Ο Νίκος Γιαννόπουλος υποκλίνεται στην προπονητική ιδιοφυϊα του Μακεδόνα προπονητή αλλά τονίζει ότι για να κατακτήσει ο Δικέφαλος το πρωτάθλημα χρειάζεται βοήθεια και από το μεγαλομέτοχό του.

Υπάρχουν... Αγγελοι αλλά δεν φτάνουν για πρωτάθλημα

Ο Αγγελος Αναστασιάδης δεν είναι ο άνθρωπος που αρέσει στα μίντια. Για την ακρίβεια, τα μίντια τον χλευάζουν, ίσως όχι άδικα. Η υπερβολική προσκόλληση στη θρησκεία, οι συνεχείς επικλήσεις της Παναγίας, οι μάλλον υπερβολικές εκφράσεις, δεν συγκαταλέγονται στο αγαπημένο μενού των μέσων.

Αυτό το αντιτουριστικό (κομψά διατυπωμένο) στιλ του Ελληνα προπονητή, ίσως του στέρησε και μία καλύτερη καριέρα. "Χάθηκε" από το προσκήνιο για περισσότερο από μία πενταετία δουλεύοντας στην Εθνική ομάδα της Κύπρου στην οποία άφησε εποχή, και εν συνεχεία, όταν αποφάσισε την επιστροφή στην Ελλάδα ουδείς μεγάλος του άνοιξε την πόρτα. Βολεύτηκε και αυτός σε ΠΑΣ και Πλατανιά.

Και όμως, για το συγκεκριμένο άνθρωπο, για το συγκεκριμένο επαγγελματία προπονητή καλύτερα, ουδείς εξέφρασε ποτέ την άποψη ότι είναι κακός τεχνικός, άπαντες, πλην ελαχίστων ίσως εξαιρέσεων, παραδέχονταν ότι ο Αγγελος, που τσακώνεται ακόμα και με τον ίδιο του εαυτό, διαθέτει σπάνια προπονητικά χαρίσματα. Βλέπει γήπεδο, παρεμβαίνει καταλυτικά με τις αλλαγές του, προβλέπει τις κινήσεις του αντιπάλου προπονητή, δεν φοβάται να παίρνει ρίσκα. Αυτές είναι γενικές παραδοχές.

Στον Παναθηναϊκό, αφού προκάλεσε την οργή του Πάολο Σόουζα όταν του έδωσε...κομποσκοίνι στην πρώτη προπόνηση, εφάρμοσε το 3-5-2 στην Ευρώπη σε μία εποχή που το εν λόγω σύστημα είχε μπει στο συρτάρι όλων των προπονητών. Δικαιώθηκε με τους "πράσινους" να προκρίνονται στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ με όμιλο που είχε Γιουβέντους, Λα Κορούνια και Αμβούργο.

Στον ΠΑΟΚ αργότερα έδωσε τα κλειδιά της μεσαίας γραμμής σε κάποιον... Κουκιέλκα (αλήθεια, τον θυμάστε;) και ο Δικέφαλος έφτασε μέχρι την κατάκτηση του Κυπέλλου. Την επόμενη χρονιά έχασε Καφέ και Γεωργιάδη αλλά με τον...Κούτση έφτασε μέχρι τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε αλλά 10 παραδείγματα για να τα καταδείξουμε ότι ο ... Χριστιανός είναι από άλλο ανέκδοτο. Και στις σχέσεις με τους παίκτες, επίσης. ένας μικρός θεός. Κατάφερε να τα βρει με τον Ολιβάρες όταν ο Περουβιανός πήγε με... πιτζάμες στην προπόνηση και αυτό φτάνει.

Πλέον, στα προπονητικά του γεράματα, ο Αναστασιάδης ετοιμάζεται να προσθέσει το όνομά του στον κατάλογο των Ελλήνων προπονητών που έχουν κατακτήσει το ελληνικό πρωτάθλημα. Μόνο που για να τα καταφέρει, δεν θα είναι αρκετός μόνο ο προπονητικός οίστρος του. Ακόμα και στη μεγαλειώδη νίκη επί του Ολυμπιακού έγινε σαφές ότι το ρόστερ του ΠΑΟΚ είναι απελπιστικά μικρό για να αντέξει μέχρι το τέλος στη μανιασμένη μάχη του πρωταθλητισμού.

Τουτέστιν, το μπαλάκι πέφτει στον Ιβάν Σαββίδη. Επιθυμεί ο ομογενής παράγοντας να δει την ομάδα του να κόβει πρώτη το νήμα μετά από 30 χρόνια; Οφείλει να βάλει το χέρι στην τσέπη και να φέρει στη Θεσσαλονίκη ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ τρεις βασικούς παίκτες. Διαφορετικά, όσους λαγούς βγάλει ο Αναστασιάδης από το καπέλο του, όσο και αν θυσιαστούν οι παίκτες του τωρινού ρόστερ, ο ΠΑΟΚ θα μείνει από δυνάμεις πριν από τον τερματισμό. Και για την προσπάθεια των παικτών του θα είναι κρίμα.

ΥΓ. Το τελικό αποτέλεσμα βοήθησε ώστε η διαιτησία του Αρετόπουλου να περάσει στα ψιλά. Οι προσεκτικοί παρατηρητές όμως διαπίστωσαν ότι ο εν λόγω ρέφερι επιχείρησε, μ' ένα χειρουργικό είναι αλήθεια τρόπο, να παίξει έδρα δίνοντας κάθε τι αμφισβητούμενο στο γηπεδούχο. Ο Ζωγράφος θα πρέπει να είναι ευτυχής που η διαιτησία του εκλεκτού του γι' αυτό το παιχνίδι δεν επηρέασε την έκβαση του ματς.

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 1-2 (VIDEO)

ΡΕΣΙΤΑΛ Αναστασιάδη: "Μην τρελαθώ"

Μουσλίμοβιτς: "Άντε γεια σας"

Η ΓΚΟΛΑΡΑ του Περέιρα (VIDEO)

Αποθέωση στο Μακεδονία

Αναστασιάδης: "Πετάξαμε τις δικαιολογίες"

News 24/7

24MEDIA NETWORK