Ο μεγαλύτερος κίνδυνος του Ολυμπιακού ενόψει ΑΕΚ

Μόνο και μόνο η απάντηση του Μπέντο ότι βάσει σχεδίου έγιναν οι... γιόμες από τον Ντα Κόστα επειδή δεν υπήρχε άλλος τρόπος, σημαίνει πολλά για τη δουλειά του Πορτογάλου. "Κομμάτια" οι παίκτες από την κούραση και σε δύο μέρες περιμένει η ΑΕΚ.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος του Ολυμπιακού ενόψει ΑΕΚ

Ή του ύψους ή του βάθους. Ποτέ δεν υπάρχει μέση κατάσταση. Διαχρονικά αυτό συμβαίνει στον Ολυμπιακό. Αν ξεκινήσει στραβά μία χρονιά, πολύ δύσκολα γυρίζει το... χαρτί. Και ο Ολυμπιακός του Πάουλο Μπέντο φαίνεται πώς είναι μία συνέχεια των όσων άφησε πίσω του ο αποκλεισμός από την Χάποελ.

Ο Μπέντο έπιασε λιμάνι σαν... Μεσσίας. "Επιτέλους πήραμε προπονητή", αναφώνησαν ορισμένοι. Συμφωνούμε όλοι ότι ο Πορτογάλος έχει παραστάσεις ως προπονητής. Ήταν τέσσερα χρόνια στη Σπόρτινγκ, άλλα τόσα στην Εθνική Πορτογαλίας, εκεί παρουσίασε κάποιο έργο, αλλά μην ξεχνάμε ότι έφυγε κακήν κακώς μετά από δύο-τρεις μήνες από την Κρουζέιρο. O Bίκτορ είχε δουλέψει μόνο στην Λα Κορούνια για έναν χρόνο και τώρα ψάχνεται στις ΗΠΑ για να βρει ένα συμβόλαιο ακόμα και ως βοηθός!

Εδώ όμως δεν είμαστε για να κάνουμε σύγκριση μεταξύ Βίκτορ και Μπέντο. Αυτή τη στιγμή στον πάγκο βρίσκεται ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος δείχνει ότι είναι ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε σύγχυση.

ΕΛΕΓΕ ΜΕ ΚΑΜΑΡΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΜΕΣ

Ας αρχίσουμε από τις δηλώσεις του. Αρχικά λέει ότι με τον ΑΠΟΕΛ το πιο δίκαιο αποτέλεσμα ήταν η ισοπαλία, στη συνέχεια υποστήριξε ότι δεν εννοούσε αυτό, αλλά πώς έπρεπε να πάρει ο Ολυμπιακός τουλάχιστον την ισοπαλία και πώς κατ' επέκταση άξιζε τη νίκη.

Μετά του γίνεται μία ερώτηση για το αν γίνεται βάσει σχεδίου όλο αυτό το σκηνικό με τις γιόμες από τον Ντα Κόστα προς τον Ιντέγε. Η απάντησή του ήταν πώς όταν δεν μπορούν να δημιουργήσουν οι χαφ, έχει δώσει εντολή να κάνουν βαθιές μπαλιές οι στόπερ. Το έλεγε και με... καμάρι! Λες και δεν υπάρχει άλλος τρόπος, πιο ορθολογικός. Τουλάχιστον ο Ζαρντίμ είχε ανακαλύψει κάτι άλλο: Έλεγε ότι "δουλεύουμε πολύ στα κόρνερ και τα φάουλ, γιατί το 60% των γκολ θέλουμε να τα πετυχαίνουμε από τις στατικές φάσεις". Ο δε Βαλβέρδε "πολεμούσε" πολύ από τα άκρα...

Ομολογούμε ότι δεν είχε διαρρεύσει από το Ρέντη ότι ένα από τα πράγματα που δούλευε ο Μπέντο όλο αυτόν τον καιρό ήταν οι... γιόμες από τον Ντα Κόστα και τον Μποτία και να τρέχει σαν παλαβός ο Ιντέγε να προλάβει την μπάλα για να γίνει απειλητικός. Και το χειρότερο είναι ότι την πλήρωσε ο κακομοίρης ο Ντα Κόστα. Πού να ήξερε ο κόσμος ότι ο Μαροκινός ακολουθούσε πιστά τις... εντολές του προπονητή του; Πού να ήξερε ότι ο Μπέντο είχε ανακαλύψει τον συγκεκριμένο... πρωτοποριακό τρόπο ανάπτυξης;

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗ - ΤΣΟΡΙ

Κατά τ' άλλα, τον γύρο του διαδικτύου έκανε ο διάλογος μεταξύ Φορτούνη και Τσόρι στον πάγκο, όταν ο Μπέντο έκλεισε τις αλλαγές του. Μεταξύ μας; Σιγά το νέο! Γι' αυτούς που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις από το Ρέντη, δεν προκάλεσε καμία έκπληξη ο συγκεκριμένος διάλογος. Ένας διάλογος που είναι ένας από τους πολλούς που έχουν γίνει ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές τον τελευταίο καιρό. Βέβαια, οι παίκτες θα πρέπει να κοιτούν τη δουλειά τους και να αφήνουν τον προπονητή να παίρνει τις αποφάσεις. Από την άλλη όμως και ο προπονητής δεν έχει το... αλάθητο του Πάπα.

Ο Μπέντο λοιπόν είναι σε σύγχυση. Κι όχι επειδή η ομάδα του έχει δύο σερί ήττες. Μπορεί την Κυριακή να πάει και να κερδίσει στο ντέρμπι την ΑΕΚ. Δεν αλλάζει όμως η συνολική του παρουσία. Εσείς βλέπετε μόνο το τι γίνεται στο χορτάρι και στα επίσημα παιχνίδια. Παίζουν όμως πολύ μεγάλο ρόλο και τα όσα γίνονται πίσω από τις κλειστές πόρτες του Ρέντη. Εκεί μπορεί να πάρει κλίμα κάποιος και να βγάλει πολλά συμπεράσματα.

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟ 4-4-2

Σίγουρα ο χθεσινός Ολυμπιακός δεν ήταν ο Ολυμπιακός της Λάρισας. Και φάσεις έβγαλε, και δοκάρια είχε, και πράγματι δικαιούταν τουλάχιστον ένα γκολ, όμως υπάρχει ένα "αλλά"! Ακόμα και να κέρδιζαν οι "ερυθρόλευκοι", τι πάει να πει; Ότι θα είχε διορθωθεί η κατάσταση; Ότι θα ήταν όλα καλά; Κι αυτό ισχύει, ακόμα κι αν κερδίσει την Κυριακή την ΑΕΚ.

Ο Μπέντο είχε σκοπό να καθιερώσει το 4-4-2 από την Λάρισα και μετά. Δεν του βγήκε, αλλά να ξέρετε ότι το πίστευε και εξακολουθεί να πιστεύει ότι το συγκεκριμένο σύστημα είναι αυτό που ταιριάζει περισσότερο στον Ολυμπιακό. Με Ιντέγε και Καρντόσο στην κορυφή.

Όσο για τις επιλογές της χθεσινής ενδεκάδας; Κακά τα ψέματα, πήγε με το... ρεύμα του κόσμου και των εφημερίδων, και το γύρισε στο 4-2-3-1. Έβαλε όλα τα "βαριά χαρτιά" του. Και Φορτούνη, και Μάριν μαζί, δοκιμάζοντάς τους σε δύο διπλά.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Το κακό όμως στην όλη ιστορία είναι άλλο. Ο Μπέντο δείχνει σαν να μην έχει συνειδητοποιήσει την σοβαρότητα της κατάστασης. Ναι μεν καταλαβαίνει ότι υπάρχει πίεση για να πάρει αποτελέσματα ο Ολυμπιακός και πώς δεν πρέπει να χάσει με τίποτα το ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά βγάζει μία... εκνευριστική ηρεμία. Και στην προετοιμασία για τον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ, δεν έμοιαζε με έναν προπονητή που είναι με το μαχαίρι στα δόντια.

Την ίδια στιγμή στις τάξεις των παικτών έχει σημάνει συναγερμός. Από το πουθενά, το ματς με την ΑΕΚ έχει αποκτήσει χαρακτήρα "τελικού"! Και είμαστε ακόμα στην τελευταία μέρα του Σεπτέμβρη!

Ο Ολυμπιακός την Κυριακή θα παρουσιάσει έναν άξονα στη μεσαία γραμμή που του έχει βγει η γλώσσα. Τόσο ο Μιλιβόγεβιτς, όσο και ο Καμπιάσο δεν είχαν τα απαιτούμενα τρεξίματα χθες. Θα παρουσιάσει έναν επιθετικό (σ.σ. Ιντέγε), ο οποίος χθες έτρεχε σαν παλαβός για να σώσει ό,τι μπορεί.

Είναι ανοικτό το τι θα γίνει με τον Φορτούνη λόγω των ενοχλήσεων στον οπίσθιο μηριαίο. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο δεν θα σταματήσει ποτέ τη φετινή σεζόν να καρδιοχτυπά τους παίκτες του. Ο Ντε Λα Μπέγια έδειξε φανερά επηρεασμένος από τον τραυματισμό του, ενώ ο Φιγκέιρας παίζει ανελλιπώς και έχει αρχίσει με τη σειρά του να "κρεμάει".

ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΕΝΟΙ

Τι ενδεκάδα λοιπόν θα επιλέξει με την ΑΕΚ ο Μπέντο όταν τα βασικά "γρανάζια" του τα έχει... ξεζουμίσει με συνεχόμενα 90λεπτα κι ενώ ο ίδιος έβγαζε μία εικόνα προς τα έξω ότι οι δείκτες φυσικής κατάστασης που παρέλαβε από τον προηγούμενο προπονητή ήταν κακοί; Με το ξεζούμισμα δηλαδή θα βελτιωνόταν η φυσική τους κατάσταση;

Ή θα βελτιωνόταν με τις 40λεπτες προπονήσεις που κάνει σχεδόν σε καθημερινή βάση; Είναι κάποια πράγματα που δεν "κολλάνε". Όπως και ο τρόπος που προσεγγίζει τους παίκτες, οι οποίοι δεν μπορούμε να πούμε ότι τον "αισθάνονται" και τόσο πολύ στο Ρέντη.

ΟΧΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Εν κατακλείδι, ο Μπέντο δείχνει να είναι πράγματι σε σύγχυση, να δείχνει ανήμπορος στην παρούσα φάση να βγάλει άσους από το μανίκι του και το κυριότερο να "εμπνεύσει" τους παίκτες. Είπαμε: Είναι ενδεικτικός ο διάλογος ανάμεσα σε Τσόρι και Φορτούνη! Και επαναλαμβάνουμε ότι δεν είναι ο μοναδικός διάλογος.

Οι δε ποδοσφαιριστές είναι σε κατάσταση συναγερμού, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι αν έρθει ένα κακό αποτέλεσμα με την ΑΕΚ, δεν θα την "πληρώσει" μόνο ο προπονητής. Και αυτοί θα μπουν στο στόχαστρο... Ήδη στο τέλος του χθεσινού ματς άκουσαν τις αποδοκιμασίες από τον κόσμο, αλλά και το "μήνυμα" ότι είναι υποχρεωμένοι να κερδίσουν την ΑΕΚ.

Το ξαναλέμε πάντως: Ακόμα και με νίκη επί της "Ένωσης", δεν σημαίνει ότι θα γυρίσει για τα καλά και το... χαρτί. Θα πρέπει να έρθουν σερί επιτυχημένα αποτελέσματα για να αλλάξει θεαματικά η ψυχολογία στο Ρέντη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK