Ο Ρόλε διώχνει το "φάντασμα" του Ράγιος

Ο Γιάννης Ντάλλας εξηγεί γιατί ο Μαρτίν Ρόλε είναι ο παίκτης που έχει τις προδιαγραφές να επωμιστεί το ρόλο του 10αριού στον Αστέρα και να βοηθήσει να ξεχαστεί ο Ρούμπεν Ράγιος.

Ο Ρόλε διώχνει το "φάντασμα" του Ράγιος

Για μια ομάδα όπως ο Αστέρας Τρίπολης που ξοδεύει λογικά ποσά στις μεταγραφές και δεν μπορεί να κάνει τρέλες με "βόμβες", η ανεύρεση ενός καλού ποδοσφαιριστή με ποιοτικά χαρακτηριστικά και προσαρμογή στα ελληνικά δεδομένα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οι Αρκάδες το ένιωσαν καλά αυτό στο πετσί τους, κατά την προηγούμενη σεζόν.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ρούμπεν Ράγιος μετά από καταπληκτικές εμφανίσεις με την κιτρινομπλέ φανέλα, δεν γινόταν να παραμείνει άλλο στην Τρίπολη. Είχε φτάσει το πλήρωμα του χρόνου και η εξαιρετική οικονομικά πρόταση από το Ισραήλ ολοκλήρωσε ένα πολύ συμφέρον deal για την ομάδα από την Αρκαδία.

Ο Ράγιος ήταν ένας ποδοσφαιριστής που ήρθε στον Αστέρα με ελάχιστα χρήματα από την τρίτη κατηγορία της Ισπανίας και κατάφερε να γίνει ο ηγέτης της μεσαίας γραμμής των Αρκάδων. Με άψογο χειρισμό της μπάλας, με διορατικότητα στο παιχνίδι του και με ικανότητα τόσο στην εκτέλεση όσο και στη δημιουργία, ο Ισπανός μεσοεπιθετικός εξάπλωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα τη φήμη του, εντός και εκτός Ελλάδας. Ο Αστέρας Τρίπολης δεν μπορούσε πια να τον κρατήσει.

Κανένας Γκρατσίνι

Η επόμενη μέρα για τους κιτρινομπλέ ήταν δύσκολη. Η δομή του παιχνιδιού τους περιστρεφόταν απόλυτα στα χαρακτηριστικά του Ράγιος. Ήταν το Α και το Ω του τρόπου ανάπτυξης της ομάδας και του επιθετικού της πλάνου. Για τον αντικαταστάτη του έγιναν πολλές σκέψεις, πολλές συζητήσεις και τελικά πάρθηκε η απόφαση για να έρθει στην Τρίπολη ο Γκρατσίνι. Σπουδαίο όνομα, μεγάλη καριέρα στην Αργεντινή και από τους πιο ακριβοπληρωμένους που φόρεσαν τη φανέλα με το αστέρι.

Ο αντι-Ράγιος δεν μπόρεσε ποτέ να φτάσει έστω και στο ελάχιστο στο επίπεδο των όσων έδινε στο παιχνίδι του Αστέρα ο Ισπανός. Έμεινε μεταξύ κερκίδας και πάγκου, έχασε κέφι και διάθεση και τελικά έφυγε ως μια αποτυχημένη μεταγραφή. Για όλα αυτά ο Αστέρας αναγκάστηκε να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού, έγινε μια πιο βαρετή ομάδα στο γήπεδο, με τους αμυντικούς χαφ να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πλάνο ανάπτυξης και τον Ντε Μπλάσις να προσπαθεί μόνος του να δώσει χρώμα σε μια ομάδα που κατά βάση έπαιζε μονότονα.

Ο Ρόλε διώχνει το "φάντασμα" του Ράγιος

Ευφυής και θαρραλέος

Αυτό το καλοκαίρι ο Αστέρας ξεψάχνισε και πάλι τις αγορές που γνωρίζει (Ισπανία-Αργεντινή) για να βρει επιτέλους έναν ποδοσφαιριστή που να ταιριάζει στα χαρακτηριστικά του Ράγιος. Ένα δεκάρι που να τρέχει, να μοιράζει, να εκτελεί και να συμμετέχει σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού. Το πρώτο επίσημο ματς των Αρκάδων στη σεζόν ήταν αρκετό για να διαφανεί ο... καλός δρόμος που φαίνεται πως βαδίζει η ομάδα. Ο Στάικος Βεργέτης έδωσε τη φανέλα με το 10 στον Μάρτιν Ρόλε και τα πρώτα δείγματα του Αργεντινού έδειξαν ότι πλέον υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να ξεχαστεί ο Ράγιος.

Ο 29χρονος Αργεντινός στα πρώτα του 72 λεπτά στη Φινλανδία άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και έπεισε ότι είναι ικανός να ξορκίσει το φάντασμα του Ράγιος. Με πολύ καλό χειρισμό μπάλας, χωρίς υπερβολές και παραπάνω κινήσεις, με αντίληψη για το που πρέπει να πάει η μπάλα και με ικανότητα να την στέλνει εκεί, με διάθεση για κάθετο παιχνίδι και με θάρρος για να τελειώσει τις φάσεις. Το πρώτο δείγμα ήταν θετικότατο, αν και η συνέχεια είναι ανάλογη, τότε ίσως σπάσει το χρηματικό ρεκόρ μεταγραφής για ποδοσφαιριστή του Αστέρα Τρίπολης...

News 24/7

24MEDIA NETWORK