O βιασμός των αισθήσεων και ο εθισμός στη χυδαιότητα

Ηταν γνωστό. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο η λογική βιάζεται καθημερινά με όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους. Εσχάτως όμως βιάζονται και οι αισθήσεις με πρώτη και καλύτερη την όραση.

O βιασμός των αισθήσεων και ο εθισμός στη χυδαιότητα
INTIME SPORTS

Διότι αν δεν βιάζονται, προφανώς δεν όλοι οι υπόλοιποι δεν βλέπουμε καλά και χρειαζόμαστε επειγόντως επίσκεψη στον οφθαλμίατρο. Τι είπε ο επικεφαλής της Λίγκας, ο Γιάννης Μώραλης; "Κάναμε ότι ήταν δυνατόν για να διεξαχθεί ομαλά ο αγώνας και πράγματι διεξήχθη. Συγχαρητήρια στις δύο ομάδες". Ομαλά; Με τρεις διακοπές, άφθονες ρίψεις αντικειμένων και βεγγαλικών και τραυματισμό παίκτη και διαιτητή;

Τι είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος; "Πολλά τα λάθη του Μάνταλου. Στο Καραϊσκάκη είχαν γίνει πολύ χειρότερα πράγματα πέρυσι, ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός". Χωρίς να διαφωνούμε κατ' ανάγκη στην παρατήρηση για το περσινό ματς, να υπενθυμίσουμε στο διοικητικό ηγέτη των πράσινων ότι παίκτης της ομάδας του κινδύνευσε σοβαρά από βεγγαλικό και εν τέλει τραυματίστηκε.

Τι δήλωσε, ο εκ των αντιπρόεδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σάββας Θεοδωρίδης; "Ηταν ζούγκλα, αν ήθελα, το παιχνίδι θα είχε να διακοπεί". Πράγματι, μόνο που μετά από αντίστοιχα παιχνίδια στην έδρα του Ολυμπιακού ο κύριος Θεοδωρίδης κατάπιε τη φωνή του και δεν έψαξε τα μικρόφωνα για δηλώσεις όπως συνήθως κάνει (λαλίστατος γαρ).

Συμπέρασμα; Αφενός η Λίγκα έχει βάλει πολύ χαμηλά (ίσα με το έδαφος) τον πήχη των προσδοκιών της σε ό,τι αφορά τις συνθήκες διεγαγωγής των μεγάλων αγώνων του πρωταθλήματος για να τον περνάει εύκολα και οι ηγήτορές της να αισθάνονται ότι προσφέρουν υπηρεσίες αναβαθμίζοντας, τάχα, το προιόν. Αφετέρου, οι παράγοντες των ομάδων ζουν στο δικό τους ωραίο σύννεφο αγνοώντας ή, ακόμα χειρότερα, αλλοιώντας την πραγματικότητα κατά το δοκούν.

Κοντολογίς, δεν υπάρχει στον ορίζοντα ελπίδα ότι το λαοφιλέστερο των αθλημάτων στη χώρα μας θα ξεφύγει από τη μιζέρια στην οποία το έχουν καταδικάσει τις τελευταίες δεκαετίες οι ταγοί του. Το χειρότερο; Ο μικρόκοσμος του ελληνικού ποδοσφαίρου εθίζεται στη χυδαιότητα απ'όπου και αν αυτή αν προέρχεται, από την εξέδρα των φανατικών ή των επισήμων. Και, διάολε, πως μπορείς να αντιμετωπίσεις τη χυδαιότητα που γίνεται συνήθεια;

ΥΓ. Ο Γιάννης Μώραλης μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα με τη συμπεριφορά του ως πρόεδρος της Λίγκας. Το γεγονός όμως ότι αποχώρησε από το γήπεδο της Λεωφόρου με το πούλμαν του Ολυμπιακού σίγουρα δεν προωθεί την εικόνα του ενωτικού παράγοντα που φροντίζει για το κοινό καλό των μελών του συνεταιρισμού. Κατά τη γνώμη του γράφοντος, φάουλ. Οχι σοβαρό, επικοινωνιακό θα έλεγε κανείς, αλλά φάουλ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK