Σσσ αρχίζει...

"Εδώ όμως, μοιάζει να είναι το τέλος του δρόμου.Ναι "μπορεί", "αξίζει", "προσπαθεί", "έχει πιθανότητες" αλλά με όσα έχουμε δει έως τώρα, η ΤΣΣΚΑ είναι μία ομάδα η οποία δεν ταιριάζει στον Ολυμπιακό.Για την ακρίβεια μοιάζει με εκείνον τον... μεγενθυντικό καθρέφτη που δείχνει την αντανάκλασή σου τεράστια". Ευτυχώς που ο Τ. Μαγουλάς "έχει τόσο καλές σχέσεις όσο ο Κάστρο με τους προέδρους των ΗΠΑ..."

Σσσ αρχίζει...

Και, "Οι ευχές μας είναι με τον Ολυμπιακό, η ελπίδα μας το ίδιο. Η λογική όμως δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Αλλά πάλι, ποιος την… ακούει;"

Πρόκειται για δύο αποσπάσματα από το σχόλιο του γράφοντος λίγη ώρα πριν από την έναρξη του τελικού. Α, και γίνεται καλύτερο όταν στο live chat του παιχνιδιού, στο 28 η άποψή ήταν: "νομίζω ότι εδώ τελειώνει ο αγώνας". Ευτυχώς που η μόνη σωστή πρόβλεψη ήταν ότι " έχω τόσο καλή σχέση με τις προβλέψεις όσο ο Κάστρο με τους προέδρους των ΗΠΑ".

Δεν υπάρχουν πολλά να πεις από το υπέροχο όνειρο που ζει ο Ολυμπιακός και το ελληνικό μπάσκετ από την στιγμή που ο Πρίντεζης έστελνε την μπάλα στο καλάθι της ΤΣΣΚΑ. Δεν έχουμε το δικαίωμα να πούμε περισσότερα από όσους πίστεψαν σε αυτό το μπασκετικό θαύμα, το μεγαλύτερο στην σύγχρονη ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Δηλαδή δεν μπορούμε να πανηγυρίσουμε περισσότερο από την οικογένεια Αγγελοπούλου η οποία επέμεινε με τον δικό της τρόπο, κόντρα σε όλους, διορθώνοντας τα λάθη και ξεκινώντας πάλι με το σωστό σκεπτικό που είχαν το 2005.

Δεν μπορούμε να πανηγυρίσουμε περισσότερο από δύο μεγάλους... εγωϊστές: τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και τον Βασίλη Σπανούλη. Ο Ντούντα διότι ήθελε να αποδείξει σε όλους ότι στο λύκοφως της διαδρομής του συνεχίζει να είναι ο μεγαλύτερος δάσκαλος και ο Βασίλης Σπανούλης διότι κόντρα στο κλίμα της εποχής, όπου πιστεύουμε ότι είναι προτιμότερο να "κρυφτείς" πίσω από την ομάδα αντί να αναλάβεις ευθύνες και να είσαι ηγέτης, επέλεξε τον δύσκολο δρόμο να γίνει... αφεντικό στο δικό του μαγαζί από το να προτιμήσει την σιγουριά.

Δεν έχουμε δικαίωμα να αποθεώσουμε υπέρ το δέον, τον Γιώργο Πρίντεζη που γύρισε για να πραγματοποιήσει ένα καινούργιο ξεκίνημα ή τον Παπανικολάου, τον Μάντζαρη και τον Σλούκα οι οποίοι τώρα αρχίζουν την διαδρομή τους.

Δεν μπορούμε να γράψουμε με έντονα γράμματα περισσότερα από τους 2000 οι οποίοι βρίσκονταν κοντά από την αρχή της χρονιάς σε αυτό το... πείραμα. Βρίσκονταν εκεί όταν ο Ματ Χάουαρντ δεν μπορούσε να πάρει ριμπάουντ ή ο Κέιλεν Λουκάς έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο.

Το καλάθι του Πρίντεζη είναι τεράστιας σημασίας πέραν του προφανούς: Είναι η αρχή για κάτι μεγάλο, σοβαρό, σπουδαίο. Το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης, ο τίτλος της καλύτερης ομάδας της ηπείρου μας, ανοίγει έναν κύκλο με την προϋπόθεση ότι δεν θα αλλάξει τίποτε σε αυτή την παρέα. Ναι ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ένα εκπληκτικό μέλλον, μία πενταετία επιτυχιών αρκεί να μην αλλοιώσει τίποτε από την συνταγή του θριάμβου.

Όσο για τον τελικό; Είναι σίγουρα ο συγκλονιστικότερος της σύγχρονης ιστορίας, πιθανώς και όλων των εποχών, μία ανατροπή που ξεπερνάει τα όρια της λογικής όταν 22χρονα παίρνουν το τρόπαιο από τα χέρια των καλύτερων μονάδων στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός γίνεται η ομάδα με τον δεύτερο μικρότερο μέσο όρο ηλικίας που κατακτά τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Ο λόγος της επιτυχίας; Στην κρίσιμη ώρα στα τελευταία 12 λεπτά, ο Ολυμπιακός επέστρεψε σε αυτό που γνώριζε να κάνει όλη την χρονιά: να τρέχει, να παίζει όμορφο μπάσκετ και να ολοκληρώνει τις επιθέσεις του πριν προλάβει η αντίπαλη άμυνα να στηθεί. Αντίθετα η ΤΣΣΚΑ, όπως και η Μπαρτσελόνα, προετοιμάστηκε να κάνει κάτι διαφορετικό από την φύση της: έγινε... ελληνική ομάδα, έριξε τον ρυθμό και πήγε με την άμυνα και μόνο να κερδίσει. Πίστεψε ο Καζλάουσκας πως όφειλε να ακολουθήσει τους... Σέρβους μόνο που έτσι μπήκε μαζί με την ομάδα του σε άγνωστα γι αυτόν χωρικά ύδατα και τα έκανε θάλασσα.

Αφήνουμε αυτή την παρέα διοίκησης, αθλητών και κόσμου να γιορτάσει αυτό στο οποίο μόνο οι ίδιοι πίστεψαν. Εμείς τους ευχαριστούμε που αναθέρμαναν την πίστη μας στο καλό μπάσκετ, τους ευχαριστούμε για τα όσα έχουμε να διηγηθούμε στα παιδιά μας ότι ζήσαμε το τριήμερο 11-13 Μαΐου του 2012.

News 24/7

24MEDIA NETWORK