Ασόβαρος και θολωμένος….

Ο Μάκης Δρόσος δεν γράφει για τον... ηρωικό Παναθηναϊκό που πήγε να πάρει σπουδαία νίκη στην Κωνσταντινούπολη επί της Εφές, αλλά και για τα σοβαρά λάθη όταν "έκαιγε" η μπάλα που κόστισαν το ροζ φύλλο αγώνα και το μεγάλο δίλημμα με τον Νικ Καλάθη.

Ασόβαρος και θολωμένος….
kalathis ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός απώλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρει ένα πολύ καλό διπλό απέναντι σε μία ομάδα και σε μία έδρα από αυτές που δεν τις είχε στο τσεπάκι του. Απέναντι σε μία Εφές που έχουμε γράψει και πάλι ότι στην παρούσα φάση δεν είναι στα καλά της αλλά αναμένουμε ότι όσο περνάει ο καιρός να είναι όλο και καλύτερη. Οι πράσινοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι σε ένα μαραθώνιο και σε μία διοργάνωση όπως η φετινή με τα πολλά παιχνίδια, δεν έχουν ακόμα και τώρα στο ξεκίνημα, ακόμα και τώρα που έχουν αλλάξει προπονητή και προσπαθούν να κάνουν την μετάβαση, την «πολυτέλεια» να χάνουν τέτοια ματς όπως το σημερινό.

Θα μπορούσε να γράψει κάποιος για ένα ηρωικό Παναθηναϊκό, ο οποίος πήγε την αναμέτρηση στη δεύτερη παράταση και έχασε στις λεπτομέρειες, αλλά αυτό δεν θα αντικατόπτριζε την πραγματικότητα.

ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ

Τρία πράγματα πρέπει να κρατήσει κανείς από το παιχνίδι στην Πόλη. Πρώτον, ότι οι πράσινοι δεν δείχνουν ακόμα ικανοί να «σκοτώσουν» ένα αντίπαλο. Σε πολλά σημεία είχαν την ευκαιρία να δώσουν αυτό που λέμε την χαριστική βολή στην Εφές και να ξεκαθαρίσουν με την υπόθεση νίκη. Αλλά δεν το έκαναν είτε γιατί δεν μπορούσαν είτε διότι δεν ήξεραν ακόμα το πως. Σαφώς δεν είναι κάτι εύκολο, κάτι που μπορεί να το κάνει η κάθε ομάδα.

Το κάνουν οι ομάδες με μέταλλο, οι ομάδες με χαρακτήρα, οι ομάδες που έχουν το know how και την αυτοπεποίθηση. Δεν τα έχει προς το παρόν ο Παναθηναϊκός, αλλά είναι κάτι που μπορεί να τα αποκτήσει και τα έχει ανάγκη. Ειδάλλως θα έχει και άλλα παιχνίδια μέσα στην σεζόν σαν το σημερινό, που ενώ θα γέρνουν προς το μέρος του, στο τέλος ή θα τα χάνει ή θα τα κερδίζει με την ψυχή στο στόμα.

ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ

Το δεύτερο που έχει να κρατήσει είναι ότι στις καθοριστικές φάσεις δεν είχε καθαρό μυαλό για το τι πρέπει να κάνει και ποια πρέπει να είναι τα θέλω του. Δεν ήξερε ή προσπέρασε με ελαφρότητα το συμφέρον του μέσα στο παιχνίδι για να πετύχει τον σκοπό του. Φυσικά έχει άλλοθι ότι ο Πασκουάλ δεν έχει προλάβει να μεταδώσει τα θέλω του στους παίκτες του σε ειδικές καταστάσεις. Σωστό αυτό, από την άλλη είπαμε ότι ο χρόνος πιέζει και οι λεπτομέρειες είναι στο τέλος που μπορεί να βγάλουν την\ σούμα μείον.

Που αναφερόμαστε; Υπάρχουν τρεις χαρακτηριστικές φάσεις. Στα 28’’ πριν από το τέλος ο Παναθηναϊκός προηγείται με 68-70, ο Παππάς επιλέγει να σουτάρει τρίποντο αντί να κάνει αυτό για το οποίο του εμπιστεύτηκε την μπάλα ο προπονητής του και οι συμπαίκτες του. Το ένας εναντίον ενός και το ντράιβ. Προτίμησε τον εντυπωσιακό τρόπο, να δώσει την χαριστική βολή στον αντίπαλο. Αλλά όχι τον ενδεδειγμένο σύμφωνα με την μπασκετική λογική. Στην επόμενη φάση η επίθεση του Παναθηναϊκού έχει και πάλι τρίποντο, άστοχο εκ νέου, από τον Νίκολς.

Στο τέλος της πρώτης παράτασης είναι η σειρά του Μπουρούση να χάσει δυο συνεχόμενα εύκολα καλάθια, κάτω από το στεφάνι, αμαρκάριστος! Αν δεν ήταν ο Ρίβερς με το ηρωικό ντράιβ να κάνει το 77-77 στο μηδέν σχεδόν το παιχνίδι θα είχε τελειώσει εκεί. Πρέπει να κρατήσουμε επίσης ότι οι πράσινοι δεν είχαν φροντίσει να κερδίζουν φάουλ και να έχουν δικαίωμα βολών. Απέκτησαν αυτό το πλεονέκτημα μόλις 0,4’’ πριν από το τέλος του έξτρα πεντάλεπτου. Λεπτομέρεια; Σε καμία περίπτωση λεπτομέρεια.

ΜΕ ΚΑΛΑΘΗ Η ΧΩΡΙΣ;

Στην δεύτερη παράταση φάνηκε ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός. Ένα πρόβλημα το οποίο δεν θα μπορέσει να επιλυθεί μέχρι να επιστρέψει ο Τζέιμς ή μέχρι να πάρει κάποιον άλλον περιφερειακό παίκτη. Ποιο είναι αυτό το πρόβλημα; Οι πράσινοι με τον Καλάθη μέσα στο παρκέ δεν έχουν γκαρντ να εκτελέσει και χωρίς τον Καλάθη στην πεντάδα δεν έχουν γκαρντ να ηρεμήσει, να οργανώσει και να δημιουργήσει. Έρχεται έτσι το χαμένο δίποντο του Φελντέιν (86-83), το λάθος του Νίκολς και το τρίποντο τούβλο του Γκιστ για να επιβεβαιώσουν του λόγου το αληθές.

Νωρίτερα και χωρίς τον Καλάθη στην πεντάδα ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει με 86-77 έχοντας ένα δίλεπτο χωρίς να σκοράρει και χωρίς να μπορέσει να κάνει μία ορθολογική επίθεση.

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΡΟΤΕΪΣΟΝ, ΒΕΛΤΙΩΣΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Το τρίτο που βάζουμε στην άκρη από το σημερινό παιχνίδι στην Πόλη, είναι ότι ο Πασκουάλ αρχίζει να μαθαίνει την ομάδα του και να κατανοεί τι μπορεί να πάρει από τον κάθε παίκτη του. Ο Ισπανός άνοιξε ακόμα περισσότερο το ροτέισον του και πλέον παίζει με 8 παίκτες κοντά στο 20λεπτο plus με την προοπτική να γίνουν 9 οι παίκτες όταν επιστρέψει ο Τζέιμς. Κρατάμε επίσης ότι ο Παναθηναϊκός αποκτά προσανατολισμό στην άμυνα του, χωρίς να θυσιάζει την επίθεση. Αν και σήμερα είχε θέμα στο ριμπάουντ.

Εν κατακλείδι ο Παναθηναϊκός έχασε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε κάλλιστα να το έχει κερδίσει από την κανονική περίοδο. Φυσικά χρειάζεται λίγη ακόμα υπομονή, παρόλο που υπάρχει μεγάλη πίεση για το αποτέλεσμα. Φυσικά χρειάζεται αρκετή δουλειά στις λεπτομέρειες που θα κάνουν την διαφορά, στις ειδικές καταστάσεις αφού θα υπάρξουν και σύντομα μάλιστα αναμετρήσεις που θα κριθούν εκ νέου στην τελευταία επίθεση ή στην τελευταία άμυνα. Ακολουθούν τα ματς με Μακάμπι, Ρεάλ και Ολυμπιακό σε μία εβδομάδα φωτιά που ο στόχος θεωρητικά πρέπει να είναι 2 νίκες τουλάχιστον, μετά από την σημερινή ήττα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Δεν τα έβαψε μαύρα ο Πασκουάλ
Χάνει και με Πασκουάλ ο Παναθηναϊκός

News 24/7

24MEDIA NETWORK