Η επιστροφή του…προδότη ή του επαγγελματία;

Σύμφωνοι ο τίτλος είναι κάπως προβοκατόρικος αλλά αποτελεί συνέχεια του κειμένου της 21ης Αυγούστου του 2012, όταν είχαμε ξεκινήσει ολόκληρη συζήτηση με αφορμή την κόντρα του Μπατίστ με φίλο του Παναθηναϊκού στο twitter. Υπήρχε βεβαίως η πραγματικότητα ότι ο δικαίως πολύ αγαπητός Μάικ Μπατίστ επέλεξε να αφήσει τον Παναθηναϊκό στην πιο κομβική χρονιά της ιστορίας του θέλοντας ένα τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο.

Η επιστροφή του…προδότη ή του επαγγελματία;

Όπερ κι εγένετο. Κανείς δεν έχασε. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε δύο σπουδαίους ξένους, πολύ καλύτερους και οικονομικότερους όταν αποκτήθηκαν από ότι ο Μπατίστ, πέτυχε την έκπληξη της χρονιάς και προχωράει. Ο Αμερικανός εισέπραξε ένα σημαντικό συμβόλαιο, δεν έπαιξε, πήρε αποζημίωση και πάει για τον επίλογο της καριέρας του.

Αυτό που οφείλουμε όλοι να καταλάβουμε είναι ότι ο Μπατίστ είναι ένας πολύ τυχερός επαγγελματίας. Παίρνει την καλύτερη πρόταση. Πέρυσι ήταν η Φενέρ, φέτος ο Παναθηναϊκός. Απλά μαθηματικά. Όταν η Φενέρ έδωσε περισσότερα χρήματα, ο Αμερικανός επέλεξε να αποδεχθεί το καλύτερο συμβόλαιο. Τώρα πάλι, πήρε το καλύτερο συμβόλαιο που υπήρχε γι αυτόν στην αγορά.

Lucky Mike

Η επιστροφή του…προδότη ή του επαγγελματία;
batiste.jpg INTIME SPORTS

Τυχερός γιατί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο Παναθηναϊκός πιο γενικά, του σώζει για τρίτη φορά την καριέρα και του επιτρέπει να ολοκληρώσει την διαδρομή του παίζοντας μπάσκετ, με την ομάδα που σίγουρα αγαπάει και στο υψηλότερο επίπεδο.

Τώρα που καταλαγιάζει λίγο ο θόρυβος, η αγάπη,οι πηχυαίοι τίτλοι, είναι ευκαιρία να δούμε τι …παίρνει πραγματικά ο Παναθηναϊκός στο αγωνιστικό κομμάτι. Τι προσθέτει ο Μπατίστ στον Παναθηναϊκού του Πεδουλάκη, του Διαμαντίδη, του Ούκιτς, του, Μπράμου, του Λάσμε, του Γκιστ.

Καταρχάς ο 36χρονος Αμερικανός έρχεται ως ασφαλιστική δικλείδα στην περίπτωση Πιγκ Σανγκ. Ο Κινέζος θα πρέπει πρώτα να έρθει(η γραφειοκρατία είναι απίστευτη στην Κίνα) μετά να δοκιμαστεί και να φανεί αν μπορεί να προσφέρει και σε τι επίπεδο. Με μία πρώτη ματιά ο Μπατίστ θα παίζει στην Ευρώπη κάποια ποιοτικά πεντάλεπτα. Αποχωρώντας ο Σχορτσιανίτης, ο Παναθηναϊκός ήθελε για την ρακέτα του έναν παίκτη που να μπορεί να δώσει εύκολους πόντους χαμηλά στην ρακέτα. Αυτό δεν είναι ούτε ο Κινέζος ούτε ο Μπατίστ. Mε την διαφορά ότι ακόμα και τώρα, ο Μπατίστ γνωρίζουμε ότι μπορεί να βοηθήσει σε κάποιους τομείς ενώ ο Κινέζος είναι αυθεντικό μυστήριο.

Σέντερ ετών 36

Η επιστροφή του…προδότη ή του επαγγελματία;

Σίγουρα δεν θα δούμε τον ίδιο αδιάφορο Μπατίστ της υπό διάλυση Φενέρ, αλλά για τους πολύ αισιόδοξους να υπενθυμίσουμε την τελευταία χρονιά του Αμερικανού σε έναν πραγματικά πλήρη Παναθηναϊκό δύο χρόνια πριν. Στα 36 του δεν πρέπει περιμένει κανείς τον παίκτη που γκρέμιζε τα πάντα στα 30 και τα 32 του.

Ο Παναθηναϊκός κάνει μία κίνηση με συναισθηματικό χαρακτήρα διότι με τα χρήματα που δίνει στον Μπατίστ, αν ήθελε έναν παίκτη με αυτά τα στοιχεία, εύρισκε στην αγορά πολύ νεώτερους και καλύτερους. Αυτό όμως που δεν θα έβρισκε στην αγορά είναι το μέταλλο του Μπατίστ, η γνώση του από το τι σημαίνει Παναθηναϊκός, η πνευματική καθοδήγηση στην ομάδα ενός αυθεντικού νικητή. Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι έρχεται συνειδητοποιημένος ότι ο ρόλος του είναι περισσότερο προς τα αριστερά(όπως κοιτάμε στον πάγκο) δηλαδή κοντά στους προπονητές παρά δεξιά.

Η επιστροφή του…προδότη ή του επαγγελματία;

Το κτίσιμο του Παναθηναϊκού από την αρχή πέτυχε πλήρως και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως θα λειτουργήσουν οι …ενέσεις από το παρελθόν. Φώτσης και κυρίως Μπατίστ, μοιάζουν αρχικά με μία λογική εμπρός…πίσω, έχοντας συγκεκριμένους ορίζοντες και μόλις τελειώσει το επικοινωνιακό κομμάτι, θα πρέπει στο παρκέ να κολλήσουν με ένα εντελώς διαφορετικό σύνολο με πολύ ιδιαίτερη αγωνιστική συμπεριφορά.

Είναι κι ένα δεύτερο στοίχημα για τον ίδιο τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που πέρυσι εγκαταλείφθηκε από πολύ κόσμο και τώρα βλέπει αρκετούς να μετανιώνουν. Ο συναισθηματισμός πάντως δεν αποτελεί πάντα πολύτιμο σύμμαχο.

Διαβάστε ακόμη:

Μπατίστ "προδότη", Ιούδα Ισκαριώτη

News 24/7

24MEDIA NETWORK