Κλείνει η πληγή με Κουλιμπαλί!

Από την εποχή του Γιούρκα και από το 2004 ο Παναθηναϊκός ψάχνει λύσεις για το πρόβλημα στο δεξί άκρο της άμυνας. Κι αυτή τη λύση, μετά τα λάθη του Μέστο στον αγώνα με τον Άγιαξ, δείχνει ότι μπορεί να δώσει ο Ουσμάν Κουλιμπαλί. Ο Κώστας Γουλής σχολιάζει την άνετη νίκη του ΠΑΟ επί του ΠΑΣ.

Κλείνει η πληγή με Κουλιμπαλί!
culibali ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Από εκεί που η θέση του δεξιού μπακ αποτελούσε μόνιμη «πληγή» για τον Παναθηναϊκό, στη μετά-Σεϊταρίδη εποχή (πόσοι και πόσοι δεν είχαν… παρελάσει απ’ τη συγκεκριμένη θέση από το 2004 και μετά), οι «πράσινοι» δείχνουν να έχουν πλέον το κεφάλι τους… ήσυχο, μετά την προσθήκη (και) του Ουσμάν Κουλιμπαλί, που μπήκε και «κούμπωσε» με την… πρώτη ενδεκαδάτη συμμετοχή του στο «τριφύλλι».

Από το καλοκαίρι του 2004, όταν ο Παναθηναϊκός είχε (βιαστεί να) πουλήσει με 3 εκατ. ευρώ τον Γιούρκα Σεϊταρίδη πάνω στα… ντουζένια του, πριν το θριαμβευτικόEuroτης Πορτογαλίας (με τη Ρεάλ Μαδρίτης να ψάχνεται μετά το τέλος της διοργάνωσης και να είναι έτοιμη να δώσει έως και 10 εκατ. για τον «Yourkas»), η συγκεκριμένη θέση αποτελούσε πάντοτε ένα απ’ τα μεγάλα «αγκάθια» για τους «πράσινους». Η δε λίστα των ποδοσφαιριστών που έπαιξαν στο δεξιό άκρο της άμυνας από τότε μέχρι σήμερα, γεμίζει τρεις… ενδεκάδες. Το αποτέλεσμα εντούτοις ήταν πάντοτε «αναιμικό» και… προβληματικό.

Η ΑΣΙΣΤ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ...

Από το απόγευμα της Κυριακής (18/9) ωστόσο, στον Παναθηναϊκό μπορούν πλέον να νιώθουν ότι «έδεσαν» το… γάιδαρό τους, βλέποντας (και) τον Ουσμάν Κουλιμπαλί, να κάνει ένα «εκρηκτικό» ντεμπούτο στην «πράσινη» ενδεκάδα στον αγώνα με τον ΠΑΣ, συνοδευόμενο και από μια υπέροχη ασίστ στον Μπεργκ στο 1-0. Ντεμπούτο, που έκανε όλο τον κόσμο να φύγει με χαμόγελα στα χείλη απ’ το «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ο διεθνής Μαλέζος μπακ-χαφ, (απ)έδειξε με την πρώτη κιόλας παρουσία του στο «τριφύλλι»: α) Γιατί ο Παναθηναϊκός πίεσε πάρα πολύ καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού τον Πλατανιά για να τον αποκτήσει, ντύνοντάς τον στα… πράσινα στο 90’ της μεταγραφικής περιόδου, στην τρίτη επίσημη κρούση που έκανε, β) Γιατί (δικαίως) θεωρήθηκε από τους περισσότερους, ως ο κορυφαίος δεξιός μπακ του περσινού πρωταθλήματος και γ) Γιατί οι «πράσινοι» διαθέτουν αυτή τη στιγμή το καλύτερο δίδυμο δεξιών μπακ στη Superleague.

Το περιέγραψε και ο Στραματσόνι (και δεν είχε άδικο) και στη συνέντευξη Τύπου. Απ’ τη μία υπάρχει ο 34χρονος Μέστο, που είναι το «παρών» κι από την άλλη ο Κουλιμπαλί που είναι το «μέλλον» (με… μπόλικο «παρών» βεβαίως κι αυτός).

ΜΙΚΡΟ... ΚΑΛΑΘΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΤΟ

Διότι και τον Ιταλό μπακ, όσοι βιάζονται να τον… ξεγράψουν απ’ την «χάρτη», επειδή έκανε όντως μια πολύ κακή εμφάνιση κόντρα στον Αγιαξ, καλό θα ήταν να κρατήσουν μικρό… καλάθι. Διότι δεν θα πρέπει να λησμονούν πως απ’ τον περασμένο Γενάρη, όταν και εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό, είναι ένας απ’ τους πλέον σταθερούς παίκτες της ομάδας. Και μια κακή βραδιά δεν μπορεί να «σβήσει» μονοκονδυλιά ότι καλό είχε φτιάξει μέχρι σήμερα ο Μέστο.

Κι εδώ που τα λέμε, ο Ιταλός θα… ριζώσει για καιρό εδώ, αφού σύντομα θα κληθεί απ’ τους «πράσινους» να επεκτείνει το συμβόλαιό του κι αυτός έως το 2018 (το «τρέχων» λήγει το προσεχές καλοκαίρι). Αλλά το τελευταίο θα το ξαναδούμε αργότερα, μέσα στις επόμενες εβδομάδες…

Επιστρέφοντας στα των δεξιών μπακ, ο Κουλιμπαλί απέδειξε και κάτι άλλο με την εξαιρετική εμφάνισή του στο ματς της Κυριακής κόντρα στον ΠΑΣ. Πως όταν έχεις δύο ισάξιους (έστω και με διαφορετικά χαρακτηριστικά) παίκτες στην ίδια θέση, ο εσωτερικός ανταγωνισμός στις προπονήσεις και στους αγώνες, δεν μπορεί παρά να ωφελήσει την ίδια την ομάδα. Εκεί τουλάχιστον, ο «Στράμα» έχει (πλέον) το κεφάλι του ήσυχο…

Η ΕΞΥΠΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ

Σε ότι αφορά το ματς με τον ΠΑΣ, ο Παναθηναϊκός έκανε τα… αυτονόητα. Σίγουρα βοηθήθηκε κι απ’ την ανόητη αποβολή του Πασχαλάκη στο 22’ (ήταν ξεκάθαρη η αποβολή), ενώ κι ο ίδιος ο «Στράμα» έδωσε την ώθηση που έλειπε, με την αλλαγή του πολύ πιο λειτουργικού και αποτελεσματικού στην κυκλοφορία Βιγιαφάνιες. Ο Μπεργκ συνέχισε να είναι… καυτός και δείχνει ότι θα κρατήσει την «υπόσχεση» που έδωσε το περασμένο καλοκαίρι, στην πρώτη του μέρα στην προετοιμασία, πως φέτος θα είναι η καλύτερή του σεζόν με τον Παναθηναϊκό…

Υ.Γ.: Μπορεί να ακούγεται ως «γκρίνια» αυτό που είπε ο Στραματσόνι για την ώρα του αγώνα με τον ΠΑΣ και το πρόγραμμα, αλλά αν το καλοσκεφτούμε δεν έχει άδικο. Έχοντας να διαχειριστεί ένα δύσκολο ματς, απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο, μόλις 66 ώρες μετά από ένα παιχνίδι «φωτιά» με τον Αγιαξ, ε, δεν ήταν κι ότι καλύτερο να βλέπει την ομάδα του να παίζει κάτω από ντάλα ήλιο και 35 βαθμούς Κελσίου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Κεντούσε" ο Μπεργκ στο 4-0 του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΣ
Παράπονα Στραματσόνι για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ: "Θέλουμε σεβασμό"

News 24/7

24MEDIA NETWORK