Παιχνίδι με το χρόνο

Τα φιλικά του Παναθηναϊκού επί ολλανδικού εδάφους ολοκληρώθηκαν και η αποστολή επιστρέφει το απόγευμα στη βάση της. Επόμενο προγραμματισμένο σημαντικό ραντεβού είναι στις 27 του μήνα, στο "Stade du Hainaut" με αντίπαλο την Βαλενσιέν.

Παιχνίδι με το χρόνο

Στόχος των "πρασίνων" είναι να δώσουν ένα ακόμη φιλικό στο Βέλγιο στις 24 του μήνα και ήδη υπάρχουν συζητήσεις για την εξεύρεση αντιπάλου ώστε να γίνει πενθήμερο το ταξίδι, ενώ υπάρχει και το παιχνίδι με τον Ηρακλή Ψαχνών την Κυριακή 21 Ιουλίου.

Το ερώτημα βεβαίως είναι τι αναμένεται να έχει αλλάξει ως τότε σε ό,τι αφορά στο ρόστερ των "πρασίνων". Σίγουρα θα έχει ενταχθεί στην ομάδα και θα έχει συμμετοχή ο Μάρκους Μπεργκ. Θα έχουν επιστρέψει οι Καπίνο και Τριανταφυλλόπουλος που είχαν έξτρα χρόνο ξεκούρασης λόγω της συμμετοχής τους στο Μουντιάλ U20 στην Τουρκία.

Υπάρχει ένα ερωτηματικό για την περίπτωση του Κουτρουμπή, αν και αυτή την εβδομάδα δείχνει να μπαίνει στην τελική ευθεία διευθέτησης, μετά την προσφυγή την οποία κατέθεσε, ενώ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου το αριστερό μπακ με το οποίο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις ο Παναθηναϊκός.

Οι δύο επόμενες θέσεις που έχουν σειρά στο μεταγραφικό σχεδιασμό, του μέσου και του επιθετικού, θα εξελιχθούν σε παιχνίδι με το χρόνο, ως προς το ενδεχόμενο να προλάβουν να έχουν χρόνο συμμετοχής στα εν λόγω φιλικά, ενώ θα πρέπει μάλλον να αποκλειστεί η περίπτωση να προλάβει ο κεντρικός μπακ που θα είναι και η τελευταία χρονικά περίπτωση που θα κλείσει.

Εκτός εξαιρετικού απροόπτου δεν θα είναι στο ρόστερ ο Ορέστης Καρνέζης, για τον οποίο η εβδομάδα που αρχίζει είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Ο διεθνής τερματοφύλακας δεν δείχνει ιδιαίτερα ζεστός στο ενδεχόμενο να συζητήσει μία ανανέωση του συμβολαίου του και ο στόχος του εξωτερικού έχει φωλιάσει για τα καλά στις άμεσες προτεραιότητές του.

Δεν υπάρχει κάτι επίσημο στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά η κινητικότητα που παρατηρείται μαρτυρά ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις. Είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός θα συναινέσει χωρίς περιστροφές σε πρόταση που θα είναι κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ, μπροστά στο ενδεχόμενο να τον χάσει ως ελεύθερο ένα χρόνο αργότερα, έστω κι αν η απαιτούμενη ρευστότητα για να προχωρήσουν τα μεταγραφικά φαίνεται να εξασφαλίζεται από την μετακίνηση του Μαυρία στη Σάντερλαντ.

Ο Χάρης Μαυρίας περιμένει τη Δευτέρα την επίσημη πρόσκληση της Σάντερλαντ, ώστε να περάσει από τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις. Οι Άγγλοι ιθύνοντες είναι πλήρως ενημερωμένοι για την κατάσταση της υγείας του νεαρού διεθνούς μεσοεπιθετικού, αλλά και την αλλαγή ρότας που επιχειρήθηκε τελευταία σε ό,τι αφορά στις ενοχλήσεις που αισθάνεται στους κοιλιακούς.

Αν και η βελτίωση που παρατηρείται είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντική, δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν τελικά θα αποφύγει το χειρουργείο και αυτό θα είναι το βασικό αντικείμενο του εξονυχιστικού ελέγχου στον οποίο θα υποβληθεί.

Σύμφωνα με τις σχετικές γνωματεύσεις, η περίπτωσή του πολύ απέχει από το ανάλογο πρόβλημα που αντιμετώπισε στο ξεκίνημά του ο Σωτήρης Νίνης. Είναι αρκετά πιο ήπιας μορφής και αντιμετωπίζεται με επέμβαση λέιζερ, γεγονός που περιορίζει και το χρόνο αποθεραπείας.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια είναι μάλλον δύσκολο να επιτύχει στον πρώτο χρόνο παρουσίας του στο Νησί, τον στόχο των 20 επίσημων συμμετοχών, κάτι που θα απέφερε στον Παναθηναϊκό ένα επιπλέον ποσό της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Τα εξασφαλισμένα χρήματα για την ομάδα του "τριφυλλιού" είναι τα τρία εκατομμύρια ευρώ της βασικής συμφωνίας, τα οποία είναι και άμεσα καταβλητέα, δηλαδή με τις υπογραφές των σχετικών συμβολαίων και την ένταξη του Μαυρία στο δυναμικό των "black cats".

Διαβάστε ακόμη:

Αναστασίου: "Μπράβο στα παιδιά που σηκώνουν αυτό το βάρος"

Παναθηναϊκός - Γάνδη 1-2

Θέλει Καρνέζη η Σπόρτινγκ του Ζαρντίμ

News 24/7

24MEDIA NETWORK