Τύφλα να 'χει ο... Ελ Σιντ

Οποιαδήποτε ομοιότητα με τον Ροδρίγο Δίας δε Βιβάρ, τον Καστιγιάνο αρχιστράτηγο, είναι συμπτωματική. Από την Αθήνα κατάγεται και τον λένε Παναθηναϊκό. Κατακτητής της Βαρκελώνης! Σε τούτη την περίσταση οι θριαμβολογίες επιτρέπονται, ακόμη κι αν ο εξάκις πρωταθλητής Ευρώπης έχει επαναλάβει κάτι ανάλογο στο πρόσφατο παρελθόν.

Τύφλα να 'χει ο... Ελ Σιντ
INTIME SPORTS

Μόνο που πριν από δυο χρόνια, στο ίδιο μέρος απέναντι στην ίδια αντίπαλο, όλα ήταν διαφορετικά. Με τον Ομπράντοβιτς στον πάγκο, τον Διαμαντίδη νεότερο και πιο φρέσκο, τον Καλάθη σκιά του Ναβάρο, τον Σάτο να βγάζει τα λεφτά του και τον Μπατίστ να μην χάνει σουτ, οι προϋποθέσεις ήταν πολύ πιο ευνοϊκές για το 75-71 του δεύτερου ματς στη Βαρκελώνη και το 1-1 στην αντίστοιχη σειρά.

Τύφλα να 'χει ο... Ελ Σιντ

Η νέα υπέρβαση...

Για τον Παναθηναϊκό του 2013 το κατόρθωμά του στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" λογίζεται ως μια νέα υπέρβαση σε μια σεζόν που η ίδια η διοίκηση έχει χαρακτηρίσει πετυχημένη. Ακόμη κι αν δεν φτάσει στο Final Four, αφού ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς, αν "στραβώσει" η σειρά στο ΟΑΚΑ και αποκλειστεί από την Μπαρτσελόνα σε τέταρτο ή πέμπτο ματς, θα έχει πετύχει να πείσει και τους πλέον άπιστους, ημάς και υμάς, πως η εφετινή χρονιά δεν ήταν χρονιά μετάβασης στη νέα εποχή, αλλά απόλυτη συνέχεια των προηγούμενων χρόνων. Εγγυημένα πράγματα πλέον. Διαφορετικά δεν θα γυρνούσε από το -13 τόσο εύκολα κι απλά.

Η φιλοσοφία των υπέρ και των κατά...

Χρειάστηκαν πολλή δουλειά, σκέψεις, λάθη και εμπόδια για να σταθεί στα πόδια του το "τριφύλλι". Αλλά ποτέ δεν ξεστράτισε από το δρόμο του. Είχε συγκεκριμένη φιλοσοφία, με τα υπέρ και τα κατά, και την υπηρέτησε. Είχε αρχές και τις ακολούθησε πιστά ως εδώ, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, νικών ή ηττών.

Τύφλα να 'χει ο... Ελ Σιντ
INTIME SPORTS

Τόλμησε ο Πεδουλάκης...

Ο Αργύρης Πεδουλάκης (και μαζί οι συνεργάτες του) το πιστώνεται ξεκάθαρα αυτό. Αποδείχθηκε έτοιμος να εργαστεί πάνω σ' ένα απαιτητικό πρότζεκτ που κληρονόμησε από τον επιτυχημένο προκάτοχό του, αν και όχι υπό τις ίδιες συνθήκες με το απεριόριστο μπάτζετ και την ελεύθερη επιλογή παικτών. Τόλμησε όμως, ρίσκαρε, αναγνώρισε τις δικές του αστοχίες των πρώτων μηνών και πέτυχε. Το αποτέλεσμα τον έχει ήδη δικαιώσει. Τον Πασκουάλ, που έστειλε τον Τζαβάι στον Διαμαντίδη και τα... άκουσε μετά το τέλος από τον Σάδα, τον κατατρόπωσε, είτε έλθει η πρόκριση είτε όχι.

Τύφλα να 'χει ο... Ελ Σιντ

Θα πορευτεί με το Ευαγγέλιο...

Γι' αυτό και δεν πρόκειται να παρεκκλίνει του αρχικού πλάνου (δεν έχει λόγο να το κάνει), όπως κι αν εξελιχθεί η σειρά εφεξής - όσο ήταν να αιφνιδιάσει τον Πασκουάλ (με τρεις ψηλούς στο ίδιο σχήμα, ένα γκαρντ ή τον Ξανθόπουλο στην 5άδα), το έκανε. Θα πορευτεί με ευαγγέλιο την άμυνα στον αντίπαλο πικ εν ρολ, τον Διαμαντίδη 35 λεπτά στο παρκέ, να παίρνει ξανά αν χρειαστεί το τελευταίο σουτ, τον Ούκιτς σε πολυσύνθετο ρόλο, τους Γκιστ – Λάσμε να αλληλοσυμπληρώνονται και την ευχή ότι τα σουτ του Μπράμου ή του Ματσιούλις (και των δυο μαζί ακόμη καλύτερα) θα είναι πάλι εύστοχα.

Το ζητούμενο πλέον είναι ο Παναθηναϊκός να διαχειριστεί το θρίαμβο της Βαρκελώνης. "Έκλεψε" το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά δεν τέλειωσε τη δουλειά. Ο "Άρτζι" το ξέρει καλά, το δήλωσε κιόλας, θα πρέπει να το καταλάβουν πολύ καλά και οι 20.000+ που θα βρεθούν την Τρίτη και μετά την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Διαμαντίδης την κορυφαία φάση

Πασκουάλ: "Είμαστε έτοιμοι για μια νίκη στην Αθήνα"

Πεδουλάκης: "Κατάθεση ψυχής"

Tσαρτσαρής: "Μου θυμίζει το 2011..."

Διαμαντίδης: "Μπάσκετ παίζουμε, όχι πινγκ-πονγκ"

Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 65-66

News 24/7

24MEDIA NETWORK