Rollercoaster!

O Πάνος Σεϊτανίδης κάνει τον… ψυχολόγο του Lewis Hamilton μετά τις κατατακτήριες της Γερμανίας.

Rollercoaster!

Τελικά αυτό το πρωτάθλημα αποτελεί ένα συνεχές, ψυχολογικό roller coaster για τους δύο οδηγούς της Mercedes. Nico Rosberg και Lewis Hamilton συνεχίζουν και θα συνεχίσουν μέχρι τέλους να δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα με φόντο το φετινό θρόνο.

Εκεί χωράει μόνο ένας και δεν χωράει καμία αμφιβολία πως ο τελικός θριαμβευτής θα είναι ένας εκ των δύο. Ούτε τα συστήματα αναρτήσεων FRIC, ούτε τίποτα δεν μπορεί να φέρει τόσο μεγάλη ανατροπή ώστε να μπει άλλος οδηγός στο παιχνίδι. Δρόμος για δύο λοιπόν και όπου τους βγάλει.

Όπως έχουμε πολλάκις τονίσει στο πρώτο μισό της σεζόν, πολλά εξαρτώνται από την ψυχολογία. Μόνο που τα ψυχογραφήματα αλλάζουν αγώνα με τον αγώνα. Ένα πραγματικό rollercoaster που από το άγχος και την πίεση οδηγεί στον θρίαμβο και μετά αλλάζει γραμμή, με αφετηρία τους πανηγυρισμούς και τερματισμό την απόγνωση.

Στην πρεμιέρα τα έβαψε μαύρα ο Lewis με την εγκατάλειψη στο Albert Park. Πείσμωσε, αντεπιτέθηκε και τελικά, μετά από τέσσερις συνεχόμενες νίκες, κατάφερε μετά το ισπανικό Grand Prix να πάρει κεφάλι στη βαθμολογία και να σηκώσει κεφάλι έναντι του teammate του.

Μετά ήρθε το Μονακό, τα "παιχνίδια" του Nico που κατάφερε να "σπάσει" ξανά τον ευέξαπτο και πιο συναισθηματικό Lewis. Τα προβλήματα στα συστήματα ERS στον Καναδά που έθεσαν εκτός αγώνα τον Hamilton αυξάνοντας σημαντικά τη διαφορά τους. Το λάθος στις κατατακτήριες του Red Bull Ring που ουσιαστικά υποχρέωσε τον Βρετανό στο να αρκεστεί στη δεύτερη θέση.

Ατυχίες και λάθη μαχαιριές στην καρδιά, που επέτρεπαν στον Rosberg να εξασκεί στον καθρέφτη του και να τελειοποιεί το ύφος χιλίων Καρδιναλίων και απόλυτης ανωτερότητας έναντι όλων, που τον διέκρινε - τουλάχιστον αυτό έβλεπα τρεις μέρες στην Αυστρία.

Οι χαρμολύπες συνεχίστηκαν πριν από δύο εβδομάδες στο Silverstone. Ο Nico πήρε την pole μέσα στο σπίτι του Lewis που με τη σειρά του, κοιτούσε τον ίδιο καθρέφτη αναρωτώμενος τι στο καλό σκεφτόταν παρατώντας τον τελευταίο γύρο του στις κατατακτήριες. Να όμως που το κιβώτιο ταχυτήτων του Rosberg άρχισε στα μισά του αγώνα να γρυλίζει σαν αδιάθετο ροτβάιλερ οδηγώντας τον σε εγκατάλειψη.

O Βρετανός νίκησε, γιόρτασε, μείωσε στους 4 πόντους και στο μυαλό του έπλασε ένα όμορφο σενάριο που τον ήθελε να χαλάει το πάρτι του teammate του μέσα στη Γερμανία, κατακτώντας μία νίκη που θα τον τοποθετούσε, επιτέλους, στην κορυφή της βαθμολογίας.

Κάπου εκεί, ο δίσκος φρένων της Brembo καταρρέει, η W05 αρχίζει να περιστρέφεται ανεξέλεγκτη και ο Hamilton να στροβιλίζεται σε μία ατελείωτη-δίνη ατυχίας που θα τον αναγκάσει στο γερμανικό Grand Prix να κυνηγήσει το θαύμα.

Το 2000 στο Hockenheim (που τότε διέσχιζε και το δάσος) ο Rubens Barrichello κατάφερε από τη 18 θέση να ανέβει στην 1η, πανηγυρίζοντας την παρθενική νίκη της καριέρας του. Οι μεικτές συνθήκες τον βοήθησαν. Τώρα αναμένουμε πάλι βροχή. Ποιος ξέρει; Αν ένα μονοθέσιο μπορεί να σκαρφαλώσει θέσεις όπως ο spiderman σε κτίρια, αυτό είναι το "ασημί βέλος". Κι αν υπάρχει ένας οδηγός που τολμά να προσπερνάει ακόμα και εκεί που δεν ενδείκνυται, αυτός είναι ο Lewis.

Σήμερα έχει σκυμμένο κεφάλι και καταριέται την τύχη του. Αύριο όμως, είναι μία άλλη μέρα…

Για όλες τις εξελίξεις στη Formula 1 μπορείτε να με βρείτε στο twitter και στο facebook!

Και μην ξεχνάτε: LIVE CHAT την Κυριακή (20/7) στις 21:00 για όλα όσα θα δούμε στο γερμανικό Grand Prix.

Διαβάστε ακόμη:

Το ατύχημα του Hamilton (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK