Τίτλος... απάντηση!

Ο Πάνος Σεϊτανίδης κάνει ένα πρώτο σχόλιο για το φινάλε της σεζόν της F1.

Τίτλος... απάντηση!

Η σεζόν επιστροφής του Lewis Hamilton στο θρόνο του παγκόσμιου πρωταθλητή ήταν και η σεζόν θέσπισης των συνομιλιών μας για τη Formula 1 μέσα από τις σελίδες του Contra.gr. Στα περισσότερα από τα 18 live chat που προηγήθηκαν (το 19ο είναι απόψε στις 22.00!) αν υπήρχε ένα σχόλιο που μου φαινόταν άδικο και πιο άστοχο κι από σουτ τριών πόντων του Λυπηρίδη, ήταν το γραφικό: "Σαμποτάρουν τον Lewis και σπρώχνουν τον Rosberg, γιατί είναι Γερμανός οδηγός σε γερμανική ομάδα".

Αυτά τα... ποδοσφαιρικά ("...πήραν το Μουντιάλ, πρέπει να πάρουν και την F1") πάντα με θυμώνουν. Ναι, είναι σαφές πως και η Formula 1 δεν είναι κόσμος αγγελικά πλασμένος, όμως το να έχεις δύο οδηγούς με συμβόλαια για την επόμενη χρονιά και να βάζεις τρικλοποδιές στον έναν εκ των δύο, δεν έχει λογική. Δεν έχει νόημα. Αποδείχθηκε πως δεν είχε βάση.

Σε ένα πρωτάθλημα που κρίθηκε στην τελευταία "στροφή" της χρονιάς, σε μία σεζόν όπου ο Rosberg "προδόθηκε" τέσσερις φορές από τη W05 Hybrid του (έμεινε από κιβώτιο στην Αγγλία και ηλεκτρικά στη Σιγκαπούρη ενώ έχασε το ERS στον Καναδά και στο Άμπου Ντάμπι), κάθε κατηγορία μεροληψίας υπέρ του έχει λιγότερο νόημα από το να φοράς πουλόβερ τον Αύγουστο.

Καλώς ή κακώς, οι μηχανικές αστοχίες, τα τεχνικά προβλήματα, το... "κρασάρισμα" των υπέρ-πολύπλοκων αυτών μονοθεσίων που θυμίζουν εντυπωσιακού σχήματος υπολογιστές με τέσσερις ρόδες, είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Έχουν πολλές φορές στο παρελθόν κρίνει μάχες, χρίσει πρωταθλητές. Σήμερα δεν επηρέασαν την τελική έκβαση του εμφυλίου της Mercedes - ακόμα κι αν το ασημί βέλος του Rosberg δεν εξελισσόταν σε "Broken Arrow", δεν θα άλλαζε κάτι. Όμως με τον πλέον εμφατικό τρόπο, τα σημερινά προβλήματα του Rosberg πιστοποίησαν εκ νέου, πως το παιχνίδι ανάμεσα σε αυτόν τον Hamilton παίχτηκε στα ίσια!

* LIVE CHAT απόψε στις 22.00.
** Αναλυτικό blog σχετικά με τον τελικό του Άμπου Ντάμπι την Δευτέρα (24/11).

News 24/7

24MEDIA NETWORK