Γιώργο, είσαι ΑΝΔΡΑΣ

Όταν ένας ποδοσφαιριστής συγκινεί όλη την Ευρώπη και δίνει μαθήματα ζωής, τότε όλοι πρέπει να τον αποθεώσουμε. Ανεξαρτήτως των οπαδικών και προσωπικών προτιμήσεων μας. Ο Παντελής Βλαχόπουλος γράφει για ένα σπουδαίο άνθρωπο, τον Γιώργο Σαμαρά.

Γιώργο, είσαι ΑΝΔΡΑΣ
giorgossamaras.jpg

Πριν από μερικούς μήνες όταν ολοκληρώθηκε η εκπομπή Super BALL με καλεσμένο τον Γιώργο Σαμαρά ρώτησα τον Θέμη Καίσαρη: "θα μπορούσαν όλες οι συνεντεύξεις μας να ήταν έτσι";

Ήταν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με επίκεντρο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, για το αν θα επέστρεφε στην Ελλάδα, την Εθνική ομάδα και τον Κώστα Μήτρογλου. Μία συνέντευξη περίπου 40 λεπτών, στην οποία απάντησε ακόμη και στις... κακές ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την προσωπική ζωή του.

Του έβγαλα το καπέλο για την αυθεντικότητά του, το ήθος του και την ευθύτητα των τοποθετήσεών του. Τεχνίτης της μπάλας και της... γλώσσας.

Το αντίο ενός μεγάλου...

Ο Σαμαράς λατρεύτηκε στη Σέλτικ, αγαπήθηκε όσο λίγοι και προσέφερε με το παραπάνω στα 7 χρόνια που αγωνίστηκε με τους "Καθολικούς". Ο 29χρονος διεθνής θα αλλάξει φανέλα σε λίγους μήνες, όμως, στο "Σέλτικ Παρκ" θα παραμείνει ο "ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΕΟΣ". Δύσκολα άλλος ποδοσφαιριστής τα επόμενα χρόνια θα έχει τη δική του επιρροή στους φιλάθλους. Και για το τέλος, φύλαγε το καλύτερο. Αυτό που όσα γκολ βάλεις κόντρα στη Μπαρτσελόνα, όσα πρωταθλήματα και κύπελλα κατακτήσεις, δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα. Με καμία ενέργεια μέσα στο γήπεδο, με κανένα γκολ, με κανένα πανηγυρισμό και σίγουρα με κανένα χρηματικό ποσό.

Υπόκλιση σε έναν ΑΝΔΡΑ...

Το video είναι συγκλονιστικό. Ο Σαμαράς με την ελληνική σημαία στα χέρια του παίρνει αγκαλιά τον μικρό φίλαθλο της ομάδας. Ο πιτσιρικάς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει. Στο πρόσωπο του Γιώργου ωστόσο φαίνονται οι αντιθέσεις των συναισθημάτων. Χαρά, περηφάνια, συγκίνηση, στοργή, αγάπη, δύναμη. Όλα μαζί. Όλα για έναν πραγματικό άνθρωπο, για έναν πραγματικό ΑΝΔΡΑ. Που όσα τέρματα κι αν σημειώσει, η κίνησή του αυτή -στις 11 Μαΐου του 2014- θα μείνει στην ιστορία. Και θα μας κάνει να αισθανόμαστε ξεχωριστοί. Ως άνθρωποι και ως Έλληνες.

Η μοναδική στιγμή...

Ξέρω πολλοί θα υποστηρίξουν διάφορα. Από το είναι κολλητός σου ο Σαμαράς και τα γράφεις, ότι ήταν μία κίνηση της στιγμής, ότι δεν έγινε και τίποτα ο καθένας θα μπορούσε να το κάνει. Όσοι έχουν παιδιά, όμως, γνωρίζουν ότι αυτή η στιγμή δεν γίνεται έτσι απλά. Πρέπει να το έχεις μέσα σου, Και γι' αυτό είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ.

* Δεν είναι παιδί με ειδικές ανάγκες, είναι παιδί με ειδικές ικανότητες.

** Δείτε το video του Σαμαρά με το παιδί Έλληνες διεθνείς (που βριζόσαστε μεταξύ σας) και μετά πηγαίνετε στον καθρέφτη σας. Ξέρετε τι θα κάνετε.

*** Ολυμπιακοί, Παναθηναϊκοί, ΠΑΟΚτσήδες, ΑΕΚτσήδες και οι υπόλοιποι οπαδοί της χώρας, όταν δείτε ξανά τον Σαμαρά με την Εθνική, σηκωθείτε όρθιοι και χειροκροτήστε τον.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Σαμαράς έδωσε χαρά σε παιδί (VIDEO)

O Γιώργος Σαμαράς στη Super BALL (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK