Η νίκη των φτωχών

Ο Παντελής Βλαχόπουλος γράφει για τον Γιώργο Δώνη που υπερασπίστηκε όσο κανείς άλλος την επαγγελματική υπόστασή του και το ψωμί των συνεργατών του. Διαβάστε ακόμη πως μετά από ένα επεισόδιο στον "αέρα" μιας τηλεοπτικής εκπομπής, οι άνθρωποι μπορεί να έρθουν πιο κοντά.

Η νίκη των φτωχών

Με τον Γιώργο Δώνη "συγκρουστήκαμε" στην περυσινή Super BALL και η κόντρα συνεχίστηκε με δηλώσεις του προπονητή και άρθρα των δημοσιογράφων. Ποτέ δεν περίμενα ότι μετά από σχεδόν 16 μήνες θα είχαμε μια κουβέντα τέτοιου επιπέδου.

Ο 45χρονος τεχνικός είπε πράγματα που πλήγωσαν και έκαναν αίσθηση. Σε Ελλάδα και Κύπρο. Και πόνεσαν περισσότερο τους φίλους μας ΠΑΟΚτσήδες. Χαρακτηριστικό ήταν ένα σχόλιο στο live blog της εκπομπής που αποτύπωνε όλη την εικόνα. "Γιώργο είμαι ένας από αυτούς που σε έβριζε και σου πέταγε μπουκάλια αλλά δεν πήρες ποτέ τον χρόνο που πήρε ο Στέφενς". Κανείς δεν ξέρει αν ο Δώνης θα άλλαζε την ιστορία του ΠΑΟΚ και θα τον έστελνε σε τροχιά πρωταθλήματος. Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι οι παράγοντες της ομάδας δεν τον εμπιστεύτηκαν, δεν τον προστάτευσαν, δεν τον ένιωσαν κοντά τους. Και ο λόγος είναι απλός. Δεν θέλησε να σκύψει το κεφάλι.

Ο Σαββίδης δεν είναι γνώστης

Ο Δώνης είπε το αυτονόητο. Αυτό που ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις. Οι ιδιοκτήτες δεν έχουν ιδέα από μπάλα. Έχουν μόνο τα λεφτά. Η σχέση αυτή ήταν, είναι και θα είναι μια λεπτή γραμμή. Ο Ρώσος επιχειρηματίας ένιωθε ότι ο προπονητής είναι "κτήμα" του. Θα υπακούει στις εντολές του (Πάμπλο Γκαρσία) και θα συμφωνεί με όλες τις απόψεις του. Όλα αυτά δεν ίσχυσαν στις σχέσεις των δύο ανδρών. Ο προπονητής με το απόλυτο ύφος του περί ποδοσφαίρου και ο πρόεδρος με την απόλυτη κυριαρχία του έδωσαν την τροφή για τη μεγάλη κόντρα. Αντιπαράθεση που έφτασε έως στα δικαστήρια.

Επιτέλους ζητάει τα λεφτά του!

Έχει καταντήσει αηδία ένας προπονητής που αποχωρεί - απολύεται από μία ομάδα της Super League να μην ζητάει την αποζημίωση του. Ο Δώνης το τόλμησε! Τι ζήτησε δηλαδή; Να πληρωθεί με βάση τη συμφωνία ομάδας και προπονητικού επιτελείου. Σ' αυτή τη διαμάχη λοιπόν, ο Δώνης κέρδισε ίσως το μεγαλύτερο ματς της καριέρας του. Οι φτωχοί τα έβαλαν με τον πλούσιο. Και δικαιώθηκαν. Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία σχολιασμού για απειλές και άλλα περιστατικά τα οποία διαδραματίστηκαν στο παρασκήνιο. Η ατάκα "κυκλοφορούσα με σεκιούριτι", ήταν ανατριχιαστική. Δείχνει σε τι περιβάλλον έκανε τη δουλειά του και ποιοι ήθελαν να εργάζεται μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας. Γιατί αν ο ΠΑΟΚ, ο Σαββίδης και οι παράγοντες της ΠΑΕ, ήθελαν ο προπονητής να μην έχει προβλήματα εντός και εκτός γηπέδου θα μπορούσαν να το είχαν καταφέρει σε μία ημέρα.

Η κόντρα με τον Γκαρσία

Τον ρωτήσαμε με τον Θέμη Καίσαρη αν ήταν το μεγαλύτερος λάθος του στον ΠΑΟΚ. Ο Δώνης δεν το παραδέχτηκε. Όμως μετά τη "σαπουνόπερα" με το αγαπημένο παιδί της εξέδρα, οι ημέρες του προπονητή στην Τούμπα ήταν μετρημένες. Πήγε το θέμα στα άκρα. Δεν έκανε πίσω. Όμως αυτό του στοίχισε τη θέση του. Και εκεί κάτι κέρδισε και κάτι έχασε. Κέρδισε την αξιοπρέπειά του με την απόφαση να μην βάζει ένα παίκτη στα ματς ο οποίος περπατούσε στην προπόνηση και έχασε την ευκαιρία να "χτίσει" μία ομάδα. Η ιστορία τον δικαίωσε καθώς ένα χρόνο αργότερα ο Στέφενς είχε παρόμοια εμπειρία με τον ποδοσφαιριστή. Ο Γιώργος Δώνης έκανε λόγο για εσωτερική αντιπολίτευση στο συγκεκριμένο θέμα. Και αυτό ήταν αλήθεια. Κανείς από τους παράγοντες δεν ήταν φίλος του. Είχε διαλέξει μοναχικό δρόμο. Και αυτό ενοχλούσε. Δεν ήθελε να... δώσει ο ονόματα. Αλλά είπε: ήταν μία καυτή πατάτα. Κανείς δεν ήθελε να την πιάσει. Την πήρα εγώ στα χέρια μου. Ολοι είχαν την ίδια άποψη για μένα. Εχει αναρωτηθεί κανείς σας τι πίστευαν οι Γεωργιάδης, Βρύζας, Τσιτσιακόφ και Σαββίδης";

Τα συμπεράσματα δικά σας...

*** Δείτε την εκπομπή Super BALL με τη συνέντευξη του Γιώργου Δώνη και το ρεπορτάζ από την τελευταία αγωνιστική του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος:

News 24/7

24MEDIA NETWORK