Κάτι τρέχει με τον Σπανούλη

Ο Παντελής Βλαχόπουλος γράφει για την ενεργεία του Γιώργου Μπαρτζώκα να αφήσει στον πάγκο τον Βασίλη Σπανούλη, την τακτική του coach του Ολυμπιακού και για την τελευταία άμυνα των "ερυθρόλευκων", η οποία είναι παράδειγμα προς αποφυγήν.

Κάτι τρέχει με τον Σπανούλη
INTIME SPORTS

Ο Βασίλης Σπανούλης αγωνίστηκε μόλις 21'. Η δήλωση του Γιώργου Μπαρτζώκα: "πήρα μια απόφαση για το κοουτσάρισμα κι αυτό είναι όλο", μπορεί να ειπώθηκε σε μία στιγμή απογοήτευσης και εκνευρισμού, όμως, δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την συγκεκριμένη ενέργειά του. Το θέμα, ωστόσο, δεν είναι αυτό.

Του έκοψε τον ρυθμό!

Ο Λοτζέσκι έπαιξε 33', ο Πρίντεζης 30' και ο Λαφαγέτ 24'. Ναι, είναι απόφαση προπονητή. Σωστές ή λανθασμένες οι επιλογές κρίνονται. Αλλά, μην βγάζεις τον αρχηγό σου όταν αρχίζει να βρίσκει ρυθμό. Ο "kill bill" στο τρίτο δεκάλεπτο (28-16 υπέρ Ολυμπιακού) βρήκε τα πατήματά του. Έβγαινε με σχετική άνεση από τα σκριν, βρήκε ακριβώς τον ρόλο του στο πικ εν ρολ -πάσαρε και σούταρε όταν έπρεπε- και επιτέλους του μπήκαν τα σουτ.

Ο Βασίλης Σπανούλης ήθελε να βγει από την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στο ΟΑΚΑ. Κατάσταση που τον ήθελε να μην παίζει καλά εκτός έδρας απέναντι στον "αιώνιο" αντίπαλο. Και αυτή η τρίτη περίοδος ήταν ότι έπρεπε για τον αρχηγό του Ολυμπιακού, να κάνει μια νέα αρχή και να ανακτήσει τις δυνάμεις μου. Ο Ολυμπιακός "έχτιζε" τη διαφορά της νίκης και ο παίκτης ήταν "καυτός".

Γιατί τον έβγαλε;

Και σε αυτό το κομβικό σημείο ο Μπαρτζώκας με απόφασή του (λίγοι την κατάλαβαν) έθεσε εκτός παιχνιδιού έναν από τους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπης. Το λάθος είναι διπλό για τους λόγους τους οποίους προαναφέραμε. Προφανώς και θα δώσει εξηγήσεις εκεί που πρέπει. Ενδεχομένως και στον ίδιο τον αθλητή.

Ο Σπανούλης θέλει να παίζει...

Και προφανώς θα γίνει συζήτηση μεταξύ του παίκτη και του προπονητή τις επόμενες ημέρες. Και άλλες φορές οι δυο τους έχουν έρθει σε τέτοια κατάσταση, για άλλους λόγους. Ο Σπανούλης, θέλει να παίζει, να έχει τη μπάλα στα χέρια του και να ορίζει την τύχη του ματς. Γι' αυτό άλλωστε έφυγε από τον Παναθηναϊκό και πήγε στον Ολυμπιακό. Για να είναι ο ηγέτης και ο παίκτης που θα δίνει την ώθηση. Γι αυτό το λόγο ο Μπαρτζώκας εκτός από την ήττα, πρέπει να διαχειριστεί και την πιθανή δυσαρέσκεια του αρχηγού του.

* Η τελευταία άμυνα του Ολυμπιακού πρέπει να διδάσκεται σε σεμινάρια προπονητικής. Και να απαγορεύεται φυσικά δια ροπάλου. Δεν φταίει μόνο ο προπονητής, αλλά και η αντίδραση των παικτών.

** Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση των αδερφών Αγγελόπουλων μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ. Ενδεχομένως να αναθεωρήσουν κάποια δεδομένα πράγματα και να σκεφτούν και άλλες λύσεις.

*** Πρόκειται για κατόρθωμα. Να χάνεις από τον Μπατίστα και τον Διαμαντάκο, τους δύο και μοναδικούς σέντερ του Παναθηναϊκού.

**** Ο Ολυμπιακός δεν ξόφλησε. Έχει καλύτερη ομάδα από πέρυσι και ξεκούραστο τον Σπανούλη. Το πρωτάθλημα θα κριθεί τον Ιούνιο και μέχρι τότε πολλά θα έχουν αλλάξει.

Διαβάστε ακόμη

Δημήτρης Καρύδας: Η πόρτα των κουφών και τα παιδιά του φρόνιμου!

Τάσος Μαγουλάς: Και οι πολυθρόνες να... παίξουν

Σταύρος Καραΐνδρος: Κατεβάστε όλοι τα παντελόνια σας!

Νίκος Γιαννόπουλος: Η Λερναία Υδρα του Παναθηναϊκού και το τέλος των άλλοθι

News 24/7

24MEDIA NETWORK