Μοναδικός χαμένος ο Ολυμπιακός

Ο Παντελής Βλαχόπουλος γράφει για τη νέα (ανόητη) διακοπή του πρωταθλήματος, το κακό που θα κάνει στον Ολυμπιακό ενόψει Ατλέτικο και την Πολιτεία, τη Super League και την ΕΠΟ που δεν θέλουν να κάνουν τίποτα για το ποδόσφαιρο.

Μοναδικός χαμένος ο Ολυμπιακός

Είναι σίγουρο ότι αυτό το Σαββατοκύριακο οι φίλαθλοι διψούσαν για ποδόσφαιρο. Η Εθνική ομάδα τους είχε "πληγώσει", οι πρόεδροι και οι διοικήσεις τους είχαν "ζεστάνει" με τις δηλώσεις τους και τα ματς της 11ης αγωνιστικής ήταν όλα "φωτιά".

Όμως το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν είναι για τους φιλάθλους. Το άθλημα στη χώρα μας εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και τακτικές. Και μην πάει το μυαλό σας στο κακό. Εννοώ τα παιχνίδια εξουσίας που θέλουν να παίζουν οι παράγοντες της Super League και της ΕΠΟ. Η Πολιτεία, ως γνωστόν, είναι απούσα σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ καμιά φορά βγάζει τα μάτια της με αποφάσεις σαν και αυτήν της διακοπής του πρωταθλήματος πριν από 50 ημέρες.

Θα συνεχίζουν να τρώνε ξύλο...

Είναι σαφές, πλέον, και το ξέρουν όλοι όσοι σκέφτονται σοβαρά για τον αθλητισμό, ότι οι αναβολές και οι διακοπές δεν ωφελούν το ποδόσφαιρο. Οι διαιτητές και οι δημοσιογράφοι θα συνεχίζουν να δέχονται επιθέσεις μέσα και έξω από τα γήπεδα και θα θρηνήσουμε κι άλλα θύματα οπαδικής βίας.

Και οι τρεις φορείς δεν θέλουν να φτιάξουν το προϊόν που λέγεται ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Αν το ήθελαν, θα έκαναν το αυτονόητο: Θα τηρούσαν τους νόμους και τους κανονισμούς και βεβαίως δεν θα διέκοπταν τα εθνικά πρωταθλήματα, γιατί δεν κάθισαν στο ίδιο τραπέζι για να τα βρουν. Τώρα πώς θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι Βαγγέλης Μαρινάκης, Δημήτρης Μελισσανίδης, Ιβάν Σαββίδης και Γιάννης Αλαφούζος, είναι ένα ζήτημα που πρέπει χωράει συζήτηση.

Ολυμπιακός χωρίς ρυθμό...

Και πάμε και στα αγωνιστικά και σοβαρότερα θέματα. Μερικοί υπονόησαν ότι ο Μαρινάκης ήταν αυτός που δεν θέλησε να γίνει αγωνιστική. Το θεωρώ απίθανο για έναν λόγο: Ο Ολυμπιακός θα παίξει την Τετάρτη τον καθοριστικό αγώνα για την πρόκριση του στους "16" του Champions League, έχοντας μια τεράστια αποχή από επίσημα ματς.

Οι "ερυθρόλευκοι" έπαιξαν 9 Νοεμβρίου με τον Πανθρακικό. Νίκησαν εύκολα με 5-1. Ο αγώνας ήταν πιο εύκολος και από μια προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Οι πρωταθλητές Ελλάδας αντιμετωπίζουν στις 26 Νοεμβρίου την Ατλέτικο στη Μαδρίτη, δηλαδή 17 ημέρες μετά. Είναι κατανοητό ότι κανένας Μαρινάκης και Μίτσελ δεν θέλουν να πάει ο Ολυμπιακός στην Ισπανία χωρίς ρυθμό και παιχνίδια στα πόδια του. Η θεωρία ότι θα είναι ξεκούραστος, αν ρωτήσεις οποιοδήποτε προπονητή και παίκτη, θα τους φανεί αστεία.

Ο Μήτρογλου και οι άλλοι...

Συν τοις άλλοις, ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ήθελε η ομάδα του να δώσει παιχνίδια, προκειμένου να έχει "ζεστό" τον Κώστα Μήτρογλου και να βάλει στο κόλπο και τον Χόρχε Μπενίτες. Όλα αυτά, όμως, χρειάζονται επίσημες αναμετρήσεις. Ο Μήτρογλου ήταν εκτός Εθνικής και μαζί με το ντεφορμάρισμά του, είναι απαραίτητο να παίζει συνέχεια για να βρει εκ νέου την επαφή του με τα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί σίγουρα ένα γκολ στο "Βιθέντε Καλντερόν". Και το ερώτημα είναι: Ποιος θα του το δώσει; Ένας επιθετικός (Μήτρογλου, Μπενίτες, Δημήτρης Διαμαντάκος) που είναι εκτός ρυθμού και επαφής για τουλάχιστον 17 ημέρες; Βεβαίως, το θέμα ρυθμού δεν είναι μόνο των επιθετικών, αλλά όλων των παικτών. Εκτός των άλλων δυσκολιών, λοιπόν, που είναι αυτονόητες σε μια από τις πιο "καυτές" έδρες της Ευρώπης, η ελληνική ομάδα και ο Μίτσελ θα πρέπει να νικήσουν και την απραξία τους.

* O Δημήτρης Διαμαντάκος είναι μόλις 21 ετών. Αποτελεί μια από τις ελπίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Άραγε, αν ερχόταν μια καλή πρόταση αρκετών εκατομμυρίων από το εξωτερικό τον Ιανουάριο, ο Ολυμπιακός θα εξέταζε το ενδεχόμενο να τον παραχωρήσει;

News 24/7

24MEDIA NETWORK