Ναι, ο Μπουρούσης είναι ντοπαρισμένος

Ο Παντελής Βλαχόπουλος γράφει για όσα δεν είδατε και δεν γράφτηκαν στη συνέντευξη των Γιάννη Μπορούση και Νίκου Ζήση στο Contra.gr. Πώς είναι να κάθεσαι δίπλα με μια "ωρολογιακή βόμβα" η οποία είναι έτοιμη να εκραγεί και έναν άνθρωπο που η σεμνότητα και το ήθος σε καθηλώνουν μετά από κάθε λέξη του.

Ναι, ο Μπουρούσης είναι ντοπαρισμένος
INTIME SPORTS

Είχα να συναντήσω τον Γιάννη Μπουρούση περίπου 12 χρόνια και για τις ανάγκες της συνέντευξης στο Contra.gr, προσπάθησα να τον αντιμετωπίσω εντελώς επαγγελματικά και χωρίς ίχνος προκατάληψης. Ένα συναίσθημα που προερχόταν κυρίως από τη συμπεριφορά του, τις ενέργειές του και τις δηλώσεις του όλα αυτά τα χρόνια μέσα στα γήπεδα. Όλοι οι φίλαθλοι-οπαδοί θα ήθελαν να τον έχουν βασικό 5αρι στην ομάδα τους. Παράλληλα, όμως, λατρεύουν να τον μισούν. Ο Μπουρούσης είναι μια προσωπικότητα που δεν μασάει τα λόγια. Έχει κάνει τα λάθη του, δεν σταματάει ποτέ να εκφράζει την άποψή του και είναι "τρελός" με το μπάσκετ και την Εθνική.

Ναι, ο Μπουρούσης είναι ντοπαρισμένος

Η οργή για το ντόπινγκ...

Στη συνέντευξη υπήρξαν πράγματα που γράφονται και πράγματα που δεν γράφονται. Όταν πήγε η συζήτηση στην υπόθεση του ντόπινγκ και τις κασέτες, ο Μπουρούσης αναφέρθηκε σε πρόσωπα και καταστάσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σάλο. Ήταν τόσο αυθόρμητος και χειμαρρώδης που σε κάποιες στιγμές ο Νίκος Ζήσης του κρατούσε το χέρι και του έλεγε: "άστο τώρα, πάμε να μιλήσουμε για την Εθνική". Ο διεθνής σέντερ, όμως, ήθελε να μας τα πει. Όχι για να τα μεταφέρουμε στον κόσμο. Όντως δεν υπήρχε λόγος, ήταν μια συνέντευξη για την Ελλάδα στο Μουντομπάσκετ. Ήθελε όμως να ξέρουμε την αλήθεια γιατί είχε μια πικρία από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσαμε εκείνη την εποχή το θέμα του. Και ήθελε να μας το πει. Ήθελε να ξεσπάσει. Και το έκανε. Είχε παράπονα και από εμάς.

Μετά από τόσα χρόνια δεν θα μπω στην διαδικασία να πω για το ποιος έχει δίκιο ή άδικο. Ο "Μπούρου" είναι ένα άτομο που δεν σου αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Συνεχώς γύριζε στον Γιώργο Συρίγο και του έλεγε: "δίκιο δεν έχω ρε Γιώργο";

Για ένα πράγμα είμαι σίγουρος. Το πάθος του Γιάννη για την Εθνική. Ναι, για την γαλανόλευκη είναι ντοπαρισμένος". Και γι ' αυτή την εκτίμηση, δεν μπορεί κάνεις να με αμφισβητήσει.

Ναι, ο Μπουρούσης είναι ντοπαρισμένος

Για τη μάνα μου και τον πατέρα μου...

Όταν αναφέρθηκε στον εθνικό ύμνο όλη στην αίθουσα τον κοιτούσαμε στα μάτια. Είχε αλλάξει το πρόσωπό του. Ο Νίκος Ζήσης μού έδειχνε μια φωτογραφία με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου την οποία είχε σχολιάσει και μου έλεγε: "έχω ανατριχιάσει τώρα, ακόμη και τώρα που με ρωτάς τι σκέφτομαι όταν βλέπω την ελληνική σημαία". Και ο Μπορούσης συνέχιζε: "σκέφτομαι τη μάνα μου και τον πατέρα μου, είναι το έθνος, είναι η Ελλάδα". Εκεί ένιωσα ότι με αυτούς τους δύο η Εθνική ομάδα στην Ισπανία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Ακόμη και όταν τους ρωτήσαμε για τους Αμερικάνους. Κι αυτούς μπορούν να τους νικήσουν. Όπως το 2006.

Ναι, ο Μπουρούσης είναι ντοπαρισμένος

Ο "μπροστινός" και η Θύρα 7...

"Πάντα έμπαινα μπροστινός για όλους και το πλήρωσα". Η ιστορία με τον Ολυμπιακό, τον Ντούντα και τους Αγγελόπουλους είναι ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Πιστεύω ότι ο Μπουρούσης θα πει πολλά όταν σταματήσει το μπάσκετ. Τον πληγώνει αυτή η ιστορία. Έχει και αυτός μικρό ή μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Αυτό που κατάλαβα για πρώτη φορά είναι ότι περισσότερο έχει πικραθεί με τη συμπεριφορά κάποιων συμπαικτών του παρά με τη στάση όλων των άλλων. Το ίδιο ισχύει και με την υπόθεση ντόπινγκ. Φίλοι, αθλητές, δημοσιογράφοι τον έκαναν πέρα. Γι' αυτό βλέπεις ένα παιδί που σε κάποια σημεία γίνεται θηρίο. Δεν έχει σε κανέναν εμπιστοσύνη. Εκτός από έναν ΚΥΡΙΟ, που καθόταν ακριβώς δίπλα του.

Ναι, ο Μπουρούσης είναι ντοπαρισμένος
INTIME SPORTS

Ζήσης, ο επόμενος πρόεδρος της ΕΟΚ...

Δεν είναι αστείο. Όμως όταν σταματήσει το μπάσκετ θα μπορούσε να γίνει ο ιδανικότερος πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας μπάσκετ. Τέτοια μυαλά χρειάζεται το άθλημα. Όταν μιλούσε ο Νίκος Ζήσης, η συζήτηση πήγαινε σε μονοπάτια που μόνο θετικές σκέψεις μπορούσε να σου δημιουργήσει. Άνθρωπος με ιδανικά, συνομιλητής από τους λίγους και πάνω απ' όλα προσωπικότητα με άποψη όσοι λίγοι για το μπάσκετ. Θα μπορούσα να καθίσω για ώρες να μιλώ μαζί του, γιατί σέβομαι απολύτως τις ιδέες του για όλα τα θέματα και ενστερνίζομαι το όραμά του γι' αυτό που αγαπά. Ο Ζήσης δεν είναι αυτό που δείχνει: το καλό παιδί. Είναι ο αθλητής που πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπορ και να το εκπροσωπεί μέσα και έξω από το γήπεδο.

* Πολλοί θα πουν τους κάνεις "αγιογραφία" γιατί δώσανε συνέντευξη στο Contra.gr. Έγραψα ό,τι είδα και ό,τι μου έμεινε από δύο παιδιά που δεν φοβήθηκαν να απαντήσουν. Δεν συμφωνώ με πολλές από τις επιλογές του Γιάννη Μπουρούση. Η άποψή μου, όμως, δεν αλλάζει και υποστηρίζω μέχρι και την τελευταία τελεία όλα όσα διαβάσατε στο σχόλιο.

** Ο Μπουρούσης είναι μέσα στους 3 καλύτερους σέντερ αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Σύμφωνα πάντως με το ταλέντο του, τη σωματοδομή του, το σουτ, την κίνησή του κοντά και μακριά από το καλάθι, θα μπορούσε να είναι μέσα στους 3 καλύτερους όλων των εποχών. Γιατί δεν έγινε; Θα το μάθουμε όταν ολοκληρώσει την καριέρα του.

Διαβάστε ακόμη:

Η συζήτηση με τους Νίκο Ζήση και Γιάννη Μπουρούση στο Contra.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK