Ο Μίτσελ και όλοι σας

Ο Παντελής Βλαχόπουλος γράφει για τους Ισπανούς που βάζουν τα γυαλιά στους Έλληνες, τη νοοτροπία των παραγόντων και τα μαθήματα ποδοσφαιρικού πολιτισμού που διδάσκουν οι... ξένοι στη χώρα μας.

Ο Μίτσελ και όλοι σας

"Δεν θα πάω εκεί φορώντας ένα κράνος. Όσο και να με προειδοποιείτε, εγώ θα πάω να παίξω ποδόσφαιρο".

Πείτε μου ποιος Έλληνας προπονητής θα απαντούσε με αυτή την ατάκα, στον "βομβαρδισμό" δημοσιογραφικών ερωτήσεων στη αίθουσα Τύπου. Με απόλυτη ψυχραιμία και χωρίς αλαζονεία τοποθετήθηκε για το παιχνίδι της Τούμπας. Γράφω παιχνίδι και όχι αγώνα, ματς, αναμέτρηση γιατί ο Ισπανός έτσι το βλέπει. Το ποδόσφαιρο είναι ένα ΠΑΙΧΝΙΔΙ και θέλει να το απολαμβάνει και ο ίδιος και οι ποδοσφαιριστές.

Πρόεδροι, ακολουθήστε τον!

Όπως και ο Ερνέστο Βαλβέρδε έτσι και ο Μίτσελ, ξεχωρίζουν σε αυτή τη ζούγκλα που λέγεται ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πρέπει να διδαχθεί από τον Μίτσελ πως πρέπει ο Ολυμπιακός να βγει από την ποδοσφαιρική μιζέρια της πατρίδας μας. Να αφήσει πίσω του τις ανακοινώσεις, τους κύκλους και τις αντιπαραθέσεις και να ζητήσει από τον Ισπανό να του οργανώσει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κλαμπ. Και ας χάσει και το κύπελλο, κι ας αποκλειστεί από τον ΠΑΟΚ και ας μην πήρε το πρωτάθλημα αήττητος.

Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τον Ιβάν Σαββίδη. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ οφείλει να μάθει από τα λάθη του και τις συμπεριφορές των συμβούλων του οι οποίες δεν αντιπροσωπεύουν την ιστορία της ομάδας. Πρέπει να καταλάβει επιτέλους ότι το ευρωπαϊκό όραμα αρχίζει, χρίζεται και εξελίσσεται από το Α και όχι με μεγάλα άλματα και δηλώσεις εντυπωσιασμού. Ο Σαββίδης θέλει στον ΠΑΟΚ έναν Μίτσελ, έναν Βαλβέρδε. Να δώσει στους παίκτες και τους οπαδούς το έναυσμα για κάτι πραγματικά μεγάλο. Όχι με ημίμετρα, όχι με κουίζ στο facebook, όχι με παράπονα συνέχεια για τη διαιτησία και όχι με πρακτικές που κάνουν τον "δικέφαλο" ομάδα Β' κατηγορίας.

Πραγματικό γεγονός στη Γλυφάδα

Ο Μίτσελ δεν φαίνεται μόνο μέσα στο γήπεδο τι άνθρωπος είναι και ποια είναι η στάση ζωής του. Το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι έκανε τη βόλτα του στη Γλυφάδα. Μαζί με την οικογένεια του μπήκε σε ένα ιταλικό εστιατόριο, ρώτησε την υπεύθυνη υποδοχής αν υπάρχει τραπέζι και αυτή του απάντησε αρνητικά. Της χαμογέλασε και αποχώρησε με ένα χαμόγελο λες και είχε πιάσει το στοίχημα. Μετά από μία ώρα ήρθε ξανά στο μαγαζί. Το ίδιο σκηνικό. "Είναι όλα κλεισμένα", αποκρίθηκε η υπάλληλος. Γέλασε πάλι, χαιρέτησε μια παρέα φιλάθλων του Ολυμπιακού, πήρε αγκαλιά τον εγγονό του και αποχώρησε. Ο Θέμης Καίσαρης όταν του είπα την ιστορία μού απάντησε. Σκέψου να ήταν ο ποδοσφαιριστής Κ.Κ και να του κάνανε αυτό το χουνέρι: θα είχε απολυθεί η υπάλληλος και θα έπεφτε και ξύλο!

Να απολυθεί ο Μίτσελ!

Και οι δημοσιογράφοι, τι κάνουν οι δημοσιογράφοι; Γράφουν ότι τους λένε. Δεν εξετάζουν ότι αυτός ο άνθρωπος είναι από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές φυσιογνωμίες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Κι όμως, το καλοκαίρι ήθελαν να απολυθεί πριν ξεκινήσει καν η χρονιά γιατί ήταν μαυρισμένος. Πολλοί από εμάς αν πάμε σε μια προπόνηση του Μίτσελ, δεν θα καταλάβουμε τίποτα. Κρίνουμε χωρίς να γνωρίζουμε, χωρίς να διαβάζουμε, χωρίς να αναλύουμε, χωρίς να ψάχνουμε. Αρκεί να γίνουμε αρεστοί. Και βεβαίως να πουλήσουμε...

* Όπως αποβλήθηκε ο Στοχ έτσι έπρεπε να αποβληθεί και ο Φουστέρ. Τι σημασία έχει όμως. Στην Τούμπα πάλι με κράνη θα πάμε...

** Ανύπαρκτος ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά. Ο Φερνάντο Σάντος έχει πολλά να αλλάξει.

*** Ξένος διαιτητής στο ματς της Τούμπας. Η ΕΠΟ ας πρωτοτυπήσει. Αλλά την αφήνουν; Γι' αυτό βγάζει "φωτιές" ο Μελισσανίδης.

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλιο Κ. Κεφαλογιάννη: Ο Κλάους, ο Φουστέρ και ο παραλογισμός

Σχόλιο Στ. Καραΐνδρου: Ό,τι είδαμε σε ένα ματς, το βλέπουμε όλη τη χρονιά

News 24/7

24MEDIA NETWORK