Παίκτες για γέλια και για κλάματα

O Παντελής Βλαχόπουλος γράφει για τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγήν και "καρφώνει" στον τοίχο της ανευθυνότητας όλους όσοι έχουν μερίδιο ευθύνης σ' αυτό το αίσχος. Παίκτες, προέδρους, φιλάθλους και αστυνομία.

Παίκτες για γέλια και για κλάματα
tzavel.jpg INTIME SPORTS

Η πρώτη φωτογραφία που είδα όταν έφτασα στο γραφείο ήταν αυτή του Τζαβέλλα με τον Μανωλά. Αηδίασα... Όχι για τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, αλλά για όλους. Βασικούς και αναπληρωματικούς. Έλληνες και ξένους. Όλοι τους βοήθησαν γι αυτή την παρωδία που στήθηκε χθες στην Τούμπα.

Παίκτες χωρίς υπόβαθρο...

Ο μεγάλος παίκτης δεν είναι αυτός που βάζει γκολ ή τρέχει ακατάπαυστα όλο το γήπεδο επί ενενήντα λεπτά. Ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής, είναι αυτός που ξεχωρίζει από τα σιχαμένα μυαλά όλων εκείνων που έχουν εκμεταλλευτεί τόσα χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι αυτός που λέει "δεν πάει άλλο" με αυτό το έκτρωμα που έχετε δημιουργήσει. Είναι αυτός που δεν προκαλεί με τη συμπεριφορά του. Είναι αυτός που δεν υπηρετεί συμφέροντα.

Να δουν τον εαυτό τους στο video...

Αναρωτιέμαι αν οι παίκτες του ματς της Τούμπας και των άλλων αγώνων που έχουν σημειωθεί ανάλογα γεγονότα, έχουν δει τον εαυτό τους στο video. Να παρακολουθήσουν λεπτό προς λεπτό τη συμπεριφορά τους από την αρχή της αναμέτρησης. Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι από αυτούς θα έλεγαν καλά κάναμε, οι φίλοι και οι οπαδοί θα τους αποθέωναν και η ομάδα θα στήριζε τις ενέργειες τους.

Τα παιδιά σας, τα βλέπουν τα παιδιά σας;

Θα ήθελα να μάθω κύριοι ποδοσφαιριστές, θα πείτε ποτέ στα παιδιά σας να πάνε στο γήπεδο; Θα πείτε στα παιδιά σας, δείτε στην τηλεόραση τι έκανε ο πατέρας σας στο ματς; Θα πείτε στα παιδιά σας "έλα μωρέ ποδόσφαιρο είναι, αντρικό άθλημα, γίνονται αυτά".

Πρότυπα για τους πιτσιρικάδες. Αυτούς που ζαλίζουν τον πατέρας τους να τους πάει στο γήπεδο για να σας δουν. Και σεις τι κάνετε; Ακολουθείτε τις πρακτικές των "ανωτέρων" σας. Τσαμπουκάδες, ξύλο, βρισιές, υπονοούμενα, ψευτομαγκιές και νταηλίκι. Ο σύγχρονος ποδοσφαιριστής. Ο ποδοσφαιριστής που ζηλεύει η Ευρώπη. Που είναι όλα αυτά, όμως, στα ευρωπαϊκά ματς;

Οι δικαιολογίες...

Γιατί μία φορά οι ίδιοι οι παίκτες (και των δύο ομάδων) δεν φεύγουν από το γήπεδο; Γιατί ο ΠΣΑΠ μετά από τέτοια γεγονότα δεν καλεί τους ποδοσφαιριστές να μην κατέβουν στα παιχνίδια; Γιατί όλοι έχουν τη δικαιολογία, τις δικαιολογίες. Οι παράγοντες φταίνε, η αστυνομία, η αθλητική παιδεία που δεν υπάρχει, οι οπαδοί. Εμείς οι παίκτες είμαστε θύματα όλων αυτών των συνισταμένων. Όχι κύριοι δεν είστε. Και θα συνεχίσετε να προκαλείτε αποτροπιασμό, όσο δεν βγαίνετε από τον "βούρκο", τη βρωμιά και τον χουλιγκανισμό του ποδοσφαίρου στη χώρα μας.

* Σας προλαβαίνω, δεν είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές ίδιοι. Υπάρχουν λαμπρά παραδείγματα ήθους και επαγγελματισμού. Μαζί με τον Θέμη Καίσαρη έχουμε φιλοξενήσει στη Super BALL, πολλούς και αξιόλογους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, οι οποίοι πραγματικά τιμούν τη φανέλα της Εθνικής ομάδας και του συλλόγου τους. Ποιος έχει να πει κάτι για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη; Τυχαία αναφορά.

** Σας προλαβαίνω, μερικοί από αυτούς κατάντησαν έτσι βλέποντας τη συμπεριφορά των προέδρων τους. Τσαμπουκάς ο πρόεδρος, τσαμπουκάδες και εμείς. Θα έχουμε και την εύνοια. Θα είμαστε αρεστοί. Θα εξασφαλίσουμε και του χρόνου το συμβόλαιο.

*** Σας προλαβαίνω, μα η αστυνομία, η διοίκηση του ΠΑΟΚ και η ασφάλεια του γηπέδου δεν έπρεπε να προστατεύσουν τους παίκτες του Ολυμπιακού; Ναι, έπρεπε. Όμως τα ίδια έχουν συμβεί σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας και θα γίνουν ξανά. Δεν αποτελεί είδηση πλέον.

**** Περιμένω με αγωνία τη σύσκεψη στη ΓΓΑ με τον υπουργό και τους αρμόδιους φορείς.

Διαβάστε ακόμη:

Να φύγω να βρω την ηρεμία μου : Σχόλιο Σταύρος Καραΐνδρος

Η βραδιά της απόλυτης ντροπής : Κώστας Κεφαλογιάννης

News 24/7

24MEDIA NETWORK