Παίζω όποτε θέλω, κάνω φάουλ όποτε θέλω

Ο Παντελής Βλαχόπουλος γράφει γιατί πρέπει να μείνει ο Μίλαν Τόμιτς στον Ολυμπιακό, τις σχέσεις του με τον Βασίλη Σπανούλη, τον αρχηγό της ομάδας που πλέον είναι και προπονητής, τη διαχείριση των ματς του ΟΑΚΑ και τον Κολέ που δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία του ελληνικού μπάσκετ.

Παίζω όποτε θέλω, κάνω φάουλ όποτε θέλω
INTIME SPORTS

Στις 10 Οκτωβρίου και λίγες ώρες πριν "χωρίσουν" Μπαρτζώκας και Ολυμπιακός στο Contra.gr δημοσιεύτηκε αυτό το άρθρο: "Κάτι τρέχει με τον Σπανούλη".

Στο κείμενο εξηγούσα το τεράστιο πρόβλημα που υπήρχε στις σχέσεις προπονητή και Σπανούλη οι οποίες φάνηκαν σε υπέρτατο βαθμό στο ματς κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ο δικός του άνθρωπος...

Ο "Kill Bill", λοιπόν, ήθελε αλλαγή στον πάγκο και για τον ίδιο και για τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Στην αναμέτρηση με τη Βαλένθια έδειξε (κυρίως στο Μπαρτζώκα) πώς θέλει να παίζει, πώς ξέρει να κάνει φάουλ την κατάλληλη στιγμή και πώς να απολαμβάνει το παιχνίδι. Δεν είναι προσωπικό το θέμα μεταξύ των δύο ανδρών. Όμως ο Σπανούλης θέλει ο Ολυμπιακός να βρίσκεται πάντα σε υψηλό επίπεδο και πάντα με επικεφαλής τον ίδιο. Γι αυτό στον αγώνα με τους Ισπανούς δεν ήταν μόνο ο κορυφαίος σε απόδοση, αλλά είχε -όσο και παλιομοδίτικο ακούγεται- και ρόλο προπονητή μέσα στο γήπεδο. Απελευθερώθηκε και πήγε το ματς στα μονοπάτια τα δικά του. Δεν ήταν αγχωμένος με το χρόνο που θα παίξει ούτε με τα λάθη που θα κάνει. Ένιωθε ότι είχε έναν δικό του άνθρωπο στον πάγκο, ο οποίος θα τον στηρίξει.

Ο Τόμιτς του ΟΑΚΑ

Είναι σίγουρο ότι οι αδερφοί Αγγελόπουλοι συνυπολόγισαν πολλά πράγματα και γεγονότα, προκειμένου να δώσουν το χρίσμα στο Μίλαν Τόμιτς. Μην αμφιβάλλετε ότι αυτός θα είναι ο προπονητής του Ολυμπιακού για τους επόμενους μήνες. Οι λόγοι;

α. Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ συμβουλεύτηκαν τον Βασίλη Σπανούλη πριν δώσουν τα ηνία στον Τόμιτς. Για τους λόγους τους οποίους προαναφέραμε η λύση του Τόμιτς ήταν η ιδανική για να "ηρεμήσει" το μεγάλο αστέρι της ομάδας.

β. Τα παιχνίδια του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό είναι η αχίλλειος πτέρνα του Σπανούλη. Οι διοικητικοί ηγέτες της ομάδας πιστεύουν ότι ο Τόμιτς έχει την εμπειρία και την ικανότητα να πωρώσει τον αρχηγό τους, ώστε να παίξει στην έδρα του μεγάλου αντιπάλου σύμφωνα με τις δυνατότητες του. Ο νέος τεχνικός έχει πολλές εικόνες από τέτοια ντέρμπι και ενδεχομένως να βρει τον τρόπο για να "ξεκλειδώσει" τον παίκτη του. Συν τοις άλλοις το βάρος (αντιδράσεις) της εξέδρας θα μοιραστεί.

γ. Ο Τόμιτς είναι αρεστός στους οπαδούς και έτσι μπορεί να ανταποκριθεί στις δυσκολίες της αυστηρής κριτικής της εξέδρας. Επιπλέον ζητά τη δεύτερη ευκαιρία του, μετά από αυτή που του είχε δώσει ο Σωκράτης Κοκκάλης. Τώρα, βεβαίως, είναι έμπειρος και έχει τη στήριξη του Βασίλη Σπανούλη.

* Ο Μίλαν Τόμιτς δεν είναι έτοιμος να προπονήσει μια ομάδα τέτοιου επιπέδου. Η ευκαιρία που του δίνεται, όμως, είναι μοναδική και θέλει να την πιάσει από τα μαλλιά. Πρέπει να δουλέψει, να ζητήσει τη βοήθεια των φίλων του Σέρβων και να κάνει απ' όλα τα χατίρια του Βασίλη Σπανούλη.

** Αν έλεγες σε κάποιον ότι τον Οκτώβριο, προπονητής του Ολυμπιακού θα είναι ο Μίλαν Τόμιτς, τότε το πιθανότερο ήταν να σε χαρακτήριζαν ασόβαρο. Όμως από το να καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Βενσάν Κολέ, τότε προτιμότερη είναι η υπάρχουσα κατάσταση. Ο Γάλλος δεν έχει σε καμία περίπτωση τα χαρακτηριστικά για να οργανώσει μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα, κυρίως στην Ελλάδα που η νοοτροπία είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με τη γαλλική.

*** Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πρέπει κάποια στιγμή να μιλήσει και να εξηγήσει γιατί έφυγε από τον Ολυμπιακό. Παραιτήθηκε; Τον πίεσαν να παραιτηθεί; Είχε πρόβλημα με τον Σπανούλη; Και τελικά τι έγινε (πραγματικά) με τους οπαδούς του Ολυμπιακού, το βράδυ που η αποστολή επέστρεψε στο ΣΕΦ από το ΟΑΚΑ.

Διαβάστε ακόμη

Δημήτρης Καρύδας: Τέσσερις νίκες και μια παραφωνία

Τάσος Μαγουλάς: Και ο άγιος... πρόστιμο θέλει

Η ΑΠΙΘΑΝΗ ΓΚΡΙΜΑΤΣΑ του Σπανούλη για το φάουλ στο τέλος (VIDEO)

Βαλένθια - Ολυμπιακός 68-71

News 24/7

24MEDIA NETWORK