Κώστας Σλούκας: Το παιδί που θέλει να γίνει Σπανούλης

Ο Παντελής Βλαχόπουλος γράφει για τη υπόθεση Κώστα Σλούκα και παραθέτει 5 στοιχεία της πολύκροτης όπως εξελίσσεται μεταγραφής του καλοκαιριού. Η σύγκριση με τον Σπανούλη, ο "σκληρός" μάνατζερ, ο ρόλος του συμβολαίου και το τηλεφώνημα το βράδυ της Τρίτης.

Κώστας Σλούκας: Το παιδί που θέλει να γίνει Σπανούλης
Σλούκας Ολυμπιακός INTIME SPORTS

Ο Κώστας Σλούκας έχει γίνει το πρόσωπο των τελευταίων ημερών με τη Φενέρ του Ομπράντοβιτς να έχει το προβάδισμα, τον Ολυμπιακό και τους Αγγελόπουλους να περιμένουν το περιβόητο ραντεβού, την ΤΣΣΚΑ του Ιτούδη να περιμένει την έκπληξη και τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στη γωνία με την πόρτα ανοιχτή.

Όμως αξίζει όλος αυτός ο χαμός για έναν 25χρονο παίκτη; Σίγουρα ο διεθνής μπασκετμπολίστας έχει ένα λαμπρό μέλλον, τόσο σε εθνικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν μπορεί να συγκαταλέγεται στους κορυφαίους της Ευρώπης. Τότε γιατί όλες οι μεγάλες ομάδες "σφάζονται" στα πόδια του; Είναι απλό. Ο Σλούκας θέλει να γίνει ο νέος Σπανούλης. Και τη φιλοδοξία του τη γνωρίζουν όλες οι ομάδες και οι προπονητές τους.

Δεν είναι απαραίτητο να φύγει από τον Ολυμπιακό και να πάει στον Παναθηναϊκό, όμως, θέλει να είναι ο επόμενος σούπερ σταρ της Ευρωλίγκα. Μπορεί να τα καταφέρει; Έχει το ταλέντο; Έχει τα ψυχικά αποθέματα όπως ο "Kill Bill"; Μπορεί να δουλέψει όπως ο αρχηγός των "ερυθρόλευκων";. Στο κείμενο που ακολουθεί θα διαβάσετε 5 στοιχεία για τον Κώστα Σλούκα και το περιβάλλον του, από τα οποία ενδεχομένως μπορείτε να πάρετε κάποιες απαντήσεις.

1. Ο Κώστας Σλούκας δεν είναι Μάντζαρης και Πρίντεζης. Ο χαρακτήρας του είναι εγωκεντρικός και έχει ηγετικές τάσεις. Γι' αυτό από την αρχή μιλούσε για τον ρόλο του μέσα στην ομάδα. Θέλει να παίζει περισσότερο και νιώθει αδικημένος από τον χρόνο συμμετοχής του. Και ίσως έχει δίκιο. Ο νεαρός γκαρντ του Ολυμπιακού θέλει να γίνει ο leader της νέας εποχής και να πάρει τα ηνία από τον Σπανούλη, όταν ο "kill bill" ολοκληρώσει την καριέρα του. Θέλει, λοιπόν, να οδηγήσει τους πρωταθλητές Ελλάδας στην μετά-Σπανούλη περίοδο. Ο ίδιος θεωρεί ότι μπορεί να τα καταφέρει και έχει το μπασκετικό υπόβαθρο και την ικανότητα να το κάνει. Αυτός είναι ο απώτερος στόχος του. Και γι' αυτό το λόγο θέλει και χρόνο συμμετοχής σε όποια ομάδα συνεχίσει την καριέρα του, προκειμένου να μεταβεί από τον ρόλο του ρολίστα σε πρωταγωνιστή. Όσο είναι ο Σπανούλης στον Ολυμπιακό, το συγκεκριμένο εγχείρημα είναι πολύ δύσκολο για τον Σλούκα.

2. Οι Αγγελόπουλοι έκαναν αυτό που (δεν) έπρεπε. Αλλά όχι και την υπέρβαση. Θεωρούν ότι η ομάδα είναι πάνω απ' όλα. Και αυτό το είδαμε στις περιπτώσεις Χάινς και Ντάνστον. Προσέφεραν στον Σλούκα 700.000 ευρώ το χρόνο, που σημαίνει ότι σχεδόν διπλασίασαν το συμβόλαιό του. Επιχειρηματικά έπραξαν ορθά. Αν όμως ήθελαν να χτίσουν τον Ολυμπιακό των επόμενων 5 χρόνων με το δίδυμο Σλούκα- Μάντζαρη και οι δύο διεθνείς να είναι η "ναυαρχίδα" τους, τότε έπρεπε να ρίξουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και άλλα χρήματα. Δεν το έκαναν και αυτή η επιλογή έχει ρίσκο. Ο Σπανούλης δεν θα παίζει "αιώνια" και πλέον οι καλοί Ευρωπαίοι παίκτες φεύγουν σε νεαρή ηλικία για το ΝΒΑ. Η αγορά θα "στενέψει" τα επόμενα χρόνια και οι Αγγελόπουλοι θα πρέπει να βγάζουν "άσσους" από το μανίκι τους κάθε χρόνο για να φέρνουν στην ομάδα τους Αμερικανούς περιφερειακούς που μπορεί να κάνουν τη διαφορά.

3. Θέλει να γίνει Σπανούλης, αλλά όχι στον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του Σλούκα την Τρίτη το βράδυ (23 Ιουνίου) είχε τηλεφωνική επικοινωνία με άνθρωπο του Παναθηναϊκού, ο οποίος της διαβίβασε την επιθυμία όλης της διοίκησης να αγωνιστεί ο αθλητής στο "τριφύλλι". Η πλευρά του 25χρονου άσου τόνισε πως ο παίκτης δεν νιώθει έτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα και να μετακομίσει στον "αιώνιο" αντίπαλο. Ο λόγος δεν είναι αγωνιστικός. Τονίστηκε ότι δεν θέλει να προκαλέσει με την μεταγραφή του στους "πράσινους", σε μια εποχή που χρειάζεται ηρεμία και όχι εντάσεις. Ενημέρωσε επίσης -στην τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πλευρών- ότι η πρώτη επιλογή του είναι η Τουρκία. Σε μια διαπραγμάτευση πάντως και σε ένα μεταγραφικό σήριαλ όπως αυτό, η αυλαία πέφτει πάντα, όταν ο παίκτης υπογράψει. Και η προσφορά (που ισχύει) 4.000.000 ευρώ για 4 χρόνια δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη.

4. Ο ρόλος του μάνατζερ Παναγιώτη Καπάζογλου. Δημοσιογράφος, διοικητικός παράγοντας και τώρα παρέχει υπηρεσίες εκπροσώπησης σε επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές από την Ευρώπη και το ΝΒΑ. Είναι ο "σκληρός" της υπόθεσης. Άριστος διαπραγματευτής με ένα μεγάλο προσόν. Μιλάει απ' ευθείας και γνωρίζει προσωπικά όλους τους μεγάλους προπονητές της Ευρώπης. Επίσης γνωρίζει ότι ο παίκτης του βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή ηλικία προκειμένου να αρχίσει από τον αριθμό 1 το νέο συμβόλαιό του. Δεν πίεσε ώστε να του έρθουν προσφορές και όπως είχε αποκαλύψει το Contra.gr στις 30 Μαρτίου 2015, οι Τούρκοι ήταν οι πρώτοι που τον είχαν πλησιάσει, αρχίζοντας με βάση τα 900.000 ευρώ. Ο Ολυμπιακός τότε δεν ασχολήθηκε με το θέμα -ίσως και να το υποβάθμισε- ενώ κάποιοι δημοσιογράφοι χλεύαζαν τη συγκεκριμένη είδηση. Ο Παναγιώτης Καπάζογλου ήξερε από τότε ότι ο παίκτης θα είναι το πιο "καυτό" όνομα του καλοκαιριού και ότι το γραφείο του θα έχει τεράστιο όφελος από τη νέα υπογραφή συμβολαίου του Κώστα Σλούκα.

5. Το ιδανικό "Pick and roll" με τον Λάσμε. Ο Σλούκας μαζί με τον κορυφαίο του είδους Βασίλη Σπανούλη, θεωρούνται οι καλύτεροι στις συνεργασίες κοντών-ψηλών. Και γι' αυτό το λόγο η διοίκηση του Ολυμπιακού ήθελε την επιστροφή του Χάινς στην ομάδα. Ο Αμερικανός υπέγραψε για άλλα δύο χρόνια στην ΤΣΣΚΑ, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν την προσφορά της ρωσικής ομάδας και έτσι εξετάζουν και την περίπτωση του Στεφάν Λάσμε. Ένας παίκτης που μπορεί να παίξει το ίδιο καλά στο "4" και στο "5", αγωνίζεται με τα ίδια στάνταρ στην άμυνα και στην επίθεση και γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα.

Διαβάστε ακόμη:

Πόσο αξίζει ο πρωταθλητής Ολυμπιακός

Μίσκο Ραζνάτοβιτς: Ο άνθρωπος που "ελέγχει" το μπάσκετ

News 24/7

24MEDIA NETWORK