Το νέο μοντέλο του Μαρινάκη και ο Έλληνας τεχνικός

Με τις ευλογίες του Μίτσελ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης καταστρώνει τα σχέδια του για τον Ολυμπιακό της επόμενης τριετίας. Η πρόθεσή του είναι να δώσει τα ηνία της ομάδας όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, σε νέο και άφθαρτο προπονητή.

Το νέο μοντέλο του Μαρινάκη και ο Έλληνας τεχνικός
INTIME SPORTS

Είναι γεγονός ότι οι σχέσεις του προέδρου της ΠΑΕ με τον Ισπανό τεχνικό έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο. Οι δύο άνδρες έχουν αναπτύξει δεσμούς φιλίας και συνεργάζονται άψογα για το παρόν και το μέλλον του Ολυμπιακού.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιδιώκει να πορευτεί με το μοντέλο του Μίτσελ, είτε βρίσκεται ο 51χρονος coach στον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδας είτε όχι. Και γι' αυτό το λόγο έχουν συζητήσει για τον επόμενο προπονητή που θα αναλάβει να οδηγήσει τους "ερυθρόλευκους". Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ξέρει ότι κάποια στιγμή ο Μίτσελ θα αποχωρήσει από την Ελλάδα και αυτό μπορεί να συμβεί το καλοκαίρι. Οι προτάσεις από την Ισπανία είναι υπαρκτές και ενδεχομένως να "υποκύψει" στις προκλήσεις. Γι' αυτό και η διάδοχη κατάσταση έχει συζητηθεί και εξετάζεται.

H εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ και η προβληματική αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός στα τελευταία παιχνίδια δεν έχει παίξει ρόλο στα παραπάνω. Αυτό είναι κάτι που υπάρχει σαν θέμα εδώ και καιρό. Ο Μαρινάκης έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον άνθρωπο και προπονητή Μίτσελ και αναγνωρίζει τα όσα έχει πετύχει στον Ολυμπιακό. Και επειδή αυτά που έχει πετύχει δεν είναι λίγα και είναι λογικό να προκαλούν το ενδιαφέρον άλλων ομάδων για τον Ισπανό προπονητή, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού "μαγειρεύει" πριν... πεινάσει, δείχνοντας ακόμη και σε αυτό το σημείο ότι έχει ξεφύγει από τα ελληνικά στερεότυπα.

Στο "μικροσκόπιο" ο Βεργέτης

Ο Μίτσελ έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον προπονητή του Αστέρα Τρίπολης και έχει δώσει τη συγκατάθεσή του προκειμένου να είναι ένας από τους υποψήφιους να τον αντικαταστήσουν. Ο Στάικος Βεργέτης είναι νέος (1976), είναι σοβαρός, έχει πλάνο και το προφίλ του συνάδει με τα "θέλω" του Βαγγέλη Μαρινάκη. Συν τοις άλλοις έχει δείξει τα διαπιστευτήρια του τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Οι σχέσεις των δύο προπονητών

Δεν είναι τυχαία η επικοινωνία των τεχνικών του Ολυμπιακού και του Αστέρα Τρίπολης και η δήλωση του 38χρονου coach ότι του στέλνει μηνύματα στις επιτυχίες της ομάδας του. O Ισπανός έχει την καλύτερη δυνατή άποψη και πιστεύει πολύ στους νέους και ελπιδοφόρους προπονητές. Στο μυαλό του υπάρχουν ακόμη δύο συμπατριώτες του, όμως, τόσο ο ίδιος όσο και ο Βαγγέλης Μαρινάκης πιστεύουν ότι ο Στάικος Βεργέτης έχει όλα εκείνα τα στοιχεία προκειμένου ο Ολυμπιακός να συνεχίσει να βρίσκεται στο δρόμο των επιτυχιών. Το προπονητικό επιτελείο θα στελεχωθεί με εμπειρότερα άτομα με επικεφαλής τον Αντώνη Νικοπολίδη.

Μεταγραφές ουσίας

Το μοντέλο, πάντως, που θα ακολουθήσει ο Μαρινάκης με τους συνεργάτες του την επόμενη τριετία, έχει ως προτεραιότητα την ελληνοποίηση της ομάδας και τις μεταγραφές ουσίας και όχι εντυπωσιασμού. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει μείωση στο μπάτζετ, αλλά οι μεταγραφικές κινήσεις θα γίνονται με γνώμονα την ουσιαστική ενίσχυση του Ολυμπιακού.

* Σε καμία περίπτωση ο Μαρινάκης δεν σκέφτεται να αντικαταστήσει τον Μίτσελ. Όμως θέλει να "εκμεταλλευτεί" την οξυδέρκεια, την εμπειρία και το ποδοσφαιρικό υπόβαθρό του

** Ο πάγκος του Ολυμπιακού έχει χαρακτηριστεί από τον ίδιο τον Ισπανό τεχνικό ως η πιο δύσκολη δουλειά στην Ελλάδα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εμπιστεύεται τον Μίτσελ με κλειστά τα μάτια για τις επιλογές του. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι σε περίπτωση αποκλεισμού από τη Μάλμε ενδεχομένως να υπάρχουν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.

Διαβάστε ακόμη

Σταύρος Γεωργακόπουλος: Οι δύο στόπερ, ο... Μιραλάς, ο Πουλίδο και μια "χαφάρα"

"Λύνει άμεσα το συμβόλαιό του ο Αμπιντάλ"

News 24/7

24MEDIA NETWORK