Pink bubbles go ape

Πόσα ντέρμπι αντιθέσεων έχουμε δει τα τελευταία χρόνια; Αμέτρητα. Από τον Ολυμπιακό του Μαρκί Πέρι μέχρι τον τέταρτο τελικό του 2011, όταν ο Διαμαντίδης τραυματίστηκε στα πρώτα λεπτά, αυτές οι ομάδες παίζουν χωρίς να κοιτούν το απουσιολόγιο. Σε αυτό το παιχνίδι πάντα οι καλύτεροι παίκτες ήταν αυτοί που έπαιζαν, ποτέ οι απόντες. Ίσως είναι κι η μαγεία των Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να γίνει ήρωας για ένα βράδυ.

Pink bubbles go ape
INTIME SPORTS

Γι' αυτόν το λόγο δεν μπορεί να υπάρχει φαβορί στον σημερινό αγώνα. Ήταν ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα της χρονιάς με τις 4 σερί νίκες του από πέρυσι, αλλά δεν είναι η ίδια ομάδα και το πλεονέκτημα της έδρας εξισορροπείται από την έλλειψη ετοιμότητας παικτών όπως ο Μασιούλις ή ο Ούκιτς, αν τελικά αγωνιστεί. Οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν έχουν βρει σταθερό ρυθμό και για κάθε ένα πολύ καλό παιχνίδι ακολουθούν δύο μέτρια.

Ο Ολυμπιακός κουβαλάει το εντυπωσιακό αήττητό του, το όμορφο και αποτελεσματικό μπάσκετ, αλλά μία ματιά στους αντιπάλους έως τώρα, φέρνει τους πρωταθλητές Ευρώπης στο ΟΑΚΑ για τον πιο δύσκολο εκτός έδρας αγώνα από το πρώτο τζάμπολ της περιόδου. Κοινώς, δεν έχουν δοκιμαστεί σε σκληρές συνθήκες, απέναντι σε έναν έμπειρο αντίπαλο που μπορεί να πάει το παιχνίδι σε έναν πολύ διαφορετικό ρυθμό.

Οι δύο... άγνωστοι

Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με δύο αγνώστους οι οποίοι στις 23 Δεκεμβρίου δεν τελειώνουν τη χρονιά, αλλά βρίσκονται στο ξεκίνημα. Η αστάθεια του Παναθηναϊκού κι η αδυναμία του Ολυμπιακού να κερδίσει με άνεση αδύναμους αντιπάλους φέρνει ένα σχεδόν χαοτικό τοπίο στο παρκέ.

Να μιλήσουμε για σταθερές; Ας πούμε ότι ο Παναθηναϊκός καταφέρνει να πάει το παιχνίδι στους 65-70 πόντους, με αργό ρυθμό, δυνατές άμυνες, παιχνίδι κοντά στο καλάθι. Ο Ολυμπιακός πλέον διαθέτει λύσεις στην ρακέτα κι έχει έμπειρα γκαρντ να ελέγξουν και το 5-5 αφού παίζει και ο Λο.

Πάει για παράδειγμα ο Ολυμπιακός τον αγώνα σε υψηλό ρυθμό. Ανοίγει το σκορ, καταλήγει σε γρήγορες επιθέσεις. Ο Παναθηναϊκός βάζοντας τα τρίποντα, είναι σε θέση να ακολουθήσει στους 80-85 πόντους.

Τα πάντα μπορούν να γίνουν

Όλα μπορούν να γίνουν σε αυτό το παιχνίδι με το βάρος της γης στους ώμους όλων, καθώς κρίνεται ο πρώτος τίτλος της χρονιάς. Σε 40 λεπτά, σε μία έδρα, μία από τις δύο κορυφαίες ομάδες θα φύγει ουσιαστικά τροπαιούχος κι η άλλη θα τρώγεται με τα ρούχα της, έχοντας σε λιγότερο από 10 ημέρες την υποχρέωση να ξεκινήσει τον μαραθώνιο του τοπ 16.

Αυτή θα είναι κι η ομορφιά του αγώνα. Το απρόβλεπτο, το αναπάντεχο. Λογικά δεν περιμένουμε καμία άλλη μπασκετική... ομορφιά, αλλά πάλι είμαστε συνηθισμένοι. Βεβαίως δεν θα είναι απίθανο να μας εκπλήξουν και σε αυτό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλοι αυτοί που προκαλούν τον τζάμπα σαματά εκ του ασφαλούς δεν θα εμφανιστούν στο παρκέ. Ξεχάστε τους γιατί όσο κι αν προσπαθούν, αυτό δεν είναι το δικό τους παιχνίδι. Αυτοί οι βασιλιάδες του χαρτιού να απαιτήσουν ντόπιγκ κοντρόλ στα δύο παιχνίδια της Ευρωλίγκας ή να μιλήσουν για τους διαιτητές στις 20 Φεβρουαρίου. Φυσικά και δεν θα το κάνουν.

Θράσος, αλαζονεία, έλλειψη σεβασμού στο όνομα των συλλόγων, ατιμωρησία όλα σε έναν μοναδικό αχταρμά. Pink bubbles go ape που λένε και οι αλλοδαποί. Να μην πούμε τι έχει χρώμα μπλε που λέμε οίκαδε. Το ευχάριστο είναι ότι πλέον οτιδήποτε γίνεται στις εξέδρες οποιουδήποτε γηπέδου, φέρει συγκεκριμένες υπογραφές.

Μακάρι κάποια στιγμή να βρούμε την γενναιότητα και να δημοσιεύουμε αυτό το χαρτομάνι μεταφρασμένο σωστά: μπλα, μπλα, μπλα, μπλα, μπλα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK