Πρωτάθλημα η ΑΕΚ μόνο αν αλλάξει ο Μελισσανίδης

Στην Κέρκυρα η αποκάλυψη της κορυφαίας ψευδαίσθησης πόνεσε την ΑΕΚ περισσότερο κι από την αλήθεια. Ο "τίγρης" που έχει πλέον την ιστορική ευθύνη να αποφασίσει αν θα αλλάξει φιλοσοφία και...χρηματοδότηση. Το "πείραμα Μοράις", η έλλειψη του εύκολου γκολ, το...ποντιακό ανέκδοτο. Γράφει ο ΕΥΑΓ. ΜΙΧΟΣ.

Πρωτάθλημα η ΑΕΚ μόνο αν αλλάξει ο Μελισσανίδης

Λένε πως σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Η ΑΕΚ του Ζοσέ Μοράις που κέρδιζε 2-0 τον Ατρόμητο, 0-2 στην Καρδίτσα και 0-1 στην Κέρκυρα στο τέλος δεν κατάφερε να κερδίσει κανένα από αυτά τα τρία ματς. Αυτό μάλλον λέγεται ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ και είναι θέμα...προπονητή αλλά και παικτών!!

ΆΚΟΥΣΑ...

... τον Ζοσέ Μοράις αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα της χθεσινοβραδινής αναμέτρησης, να ψάχνει άλλοθι στην διαιτησία για το "αυτοκτονικό" 1-1 της ΑΕΚ στην Κέρκυρα. Αστεία δικαιολογία, για την ακρίβεια μια ακόμη ...Μουρινιά. Μίστερ, πέναλτι σαν κι αυτό που ζήτησες στο 81΄, σε τράβηγμα του Λαμπρόπουλου μετά από στημένο (ενώ και ο "κιτρινόμαυρος" τραβάει από την φανέλα τον αντίπαλό του), δίνονται σε συχνότητα 1 ανά 15 ματς...

ΕΙΔΑΜΕ...

... μια ΑΕΚ που δεν κατάφερε να κερδίσει στο νησί των Φαιάκων ένα (κατά)δικό της ματς παρότι ήταν σαφώς καλύτερη και βελτιωμένη συγκριτικά με την ΑΕΚ που είχε ρίξει 3άρα το προηγούμενο Σάββατο στον Πλατανιά. Είδαμε όμως, και έναν προπονητή είτε να... πειραματίζεται (πότε με τον Αλμειδα να βολτάρει σε διάφορες θέσεις μακριά από την φυσική του και πότε με τον Μάνταλό σέντερ φορ), είτε να... θολώνει στο τέλος και να συσκέπτεται με τους συνεργάτες του επί 3λεπτο για το ποιος έπρεπε να βγει προκειμένου να μπει ο Πέκχαρτ που περίμενε( και για να μην κρυώσει φόρεσε το μπουφάν του)!!

ΒΛΕΠΩ...

... πως μετά την καλοκαιρινή επιλογή ενός καμικάζι – προπονητή όπως ο Τιμούρ Κετσπάγια που αποδείχτηκε 110% λανθασμένη και η φθινοπωρινή επιλογή του Ζοσέ Μοράις, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δείγματά του, περισσότερο παραπέμπει σε μια "πειραματική κατάσταση". Ή αν προτιμάτε σε ένα ακόμη... λαχείο, από αυτά που συνηθίζει να αρέσκεται ο Δημήτρης Μελισσανίδης, με παίκτες και προπονητές, στην 3η περίοδο της ενασχόλησής του με την ΑΕΚ. Τα φετινά του "ποδοσφαιρικά λαχεία" ήταν οι Τσιγκρίσνκι, Λέσκοτ, Αλμέιδα, Πατίτο, Λάζαρος. Και οι 5 πάντως του στοίχισαν όσο ένα "ερυθρόλευκο", όπως ο Καρντόσο στον Μαρινάκη!!

ΠΑΡΑΤΗΡΏΝΤΑΣ...

... κάποιος τους πρωταγωνιστές για λογαριασμό της ΑΕΚ στην Κέρκυρα, διαπιστώνει πως όλοι τους... προέρχονται από την ομάδα του "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ". Ο Λαμπρόπουλος σκόραρε, ο Αραβίδης είχε το δοκάρι και ήταν ο πιο επικίνδυνος επιθετικός της, οι Μάνταλος – Γιόχανσον αποτελούν τους πιο ποιοτικούς παίκτες της (και με την μεγαλύτερη αγοραστική αξία δεδομένα). Μόνο που από εκείνη την ομάδα πέρασε μιάμιση σεζόν και η ΑΕΚ που πλέον "έχει έρθει για να πάρει το πρωτάθλημα" δεν μπορεί να... υπερηφανεύεται που αρχές Δεκέμβρη ουσιαστικά βγήκε νοκ άουτ από την διεκδίκησή του.

Για την πλειοψηφία των ΑΕΚτζήδων η χρονιά χάθηκε, έστω κι αν υπάρχει το Κύπελλο και η πρωτιά στα πλέι οφ (δηλαδή η... δεύτερη θέση). Μιλάμε για μεγάλη πίκρα, όπως αυτή που προκαλεί η... αποκάλυψη μιας κορυφαίας ψευδαίσθησης που έχεις καλλιεργήσει. Συνήθως μάλιστα αυτή πονάει και τρομάζει περισσότερο κι από την αποκάλυψη της ίδιας της αλήθειας...

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΥΛ...

..."Η ΑΕΚ στάθηκε άτυχη αφού τα έκανε όλα σωστά και δεν νίκησε"... "Σκόραρε απέναντι σε μια άμυνα που είχε συμπληρώσει 4 ματς με μηδέν παθητικό ακόμη και στο Καραϊσκάκης την προηγούμενη αγωνιστική"... "Ήταν βελτιωμένη, με συγκροτημένη ανασταλτική λειτουργία, αξιοπρεπή κυκλοφορία της μπάλας και αρκετές ευκαιρίες",..."Έπεσε πάνω στον κέρβερο Κουτζαβασίλη"... "Ήταν ένα πισωγύρισμα αφού αν κέρδιζε θα συμπλήρωνε δύο σερί νίκες"... "Ο ρόμβος στα χαφ και το 4-4-2" μπορεί να την οδηγήσουν στο δρόμο των επιτυχιών" και κλπ παραπέμπουν σε αυτό που λέει ο λαός "παρηγοριά στον άρρωστο". Είναι σαν το ποτήρι που δεν γεμίζει και κάθε φορά το βλέπεις όπως θέλεις ή σε συμφέρει: μισοάδειο ή μισογεμάτο...

Με αυτή την λογική επιτρέψτε μου να συνεισφέρω και εγώ ένα... σοβαρό επιχείρημα, γιατί η ΑΕΚ που "έκανε μια ντουζίνα φάσεις και είχε 70 % κατοχή" δεν κέρδισε στην Κέρκυρα: ο...Θεός του ποδοσφαίρου συνωμότησε σε βάρος της αφού είχε παίξει Στοίχημα και τα 3 σαββατιάτικα παιχνίδια της Super League να έρθουν ισόπαλα 1-1, με τις φιλοξενούμενες να προηγούνται και τις γηπεδούχες να ισοφαρίζουν. Δηλαδή ο μπαγάσας έπιασε και τα σκορ και τις...ανατροπές.

ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΗΣ...

... η ΑΕΚ, που προηγήθηκε μόλις στο 14΄, που προερχόταν από την πρώτη της νίκη με τον Μοράις στο πρωτάθλημα, που στο Κύπελλο είχε ρίξει στην χθεσινή αντίπαλό της 4άρα, που οι παίκτες της έβλεπαν τον διαιτητή Καλογερόπουλο και θυμόντουσαν το περσινό ματς με τον Ολυμπιακό αλλά και το φετινό διπλό τους στη Βέροια, που η Κέρκυρα έκανε την μια της ευκαιρία γκολ. Μια Κέρκυρα καλή στην αμυντική τακτική, με τον προπονητή της να δίνει έμφαση στην άμυνα, που παίζει απλό και συνάμα αποτελεσματικό ποδόσφαιρο (αν και προβλέψιμο). Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

ΠΛΗΡΩΣΕ...

... την απώλεια δύο βαθμών η Ένωση επειδή για μια ακόμη φορά της έλειψε το εύκολο γκολ από τους επιθετικούς της. Ο Αλμέιδα παραπέμπει περισσότερο σε... Μπάρμπα Ούγκο ενώ ο Πέκχαρτ σε μια ...κακογραφία του Κράουτς. Τόσο ο Πορτογάλος όσο και ο Τσέχος πάντως, στην σημερινή τους αγωνιστική κατάσταση, κάλλιστα θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν σε ποντιακό ανέκδοτο για σέντερ φορ...

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ...

... αν η ΑΕΚ θέλει να ξαναγίνει πρωταθλήτρια δεν μπορεί να συνεχίσει να... επενδύει και να βασίζεται σε ελεύθερους,στοιχήματα, λαχεία ή πειράματα. Γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορεί να εκμεταλλευτεί ούτε τις γκέλες και την μέτρια αγωνιστικά (φετινή) σεζόν του μόνιμου πρωταθλητή Ολυμπιακού.

Κατά συνέπεια είναι αποκλειστικά θέμα του πρώην πρωταθληματικού προέδρου της Δημήτρη Μελισσανίδη αν θα αλλάξει την δική του φιλοσοφία και κυρίως την ... χρηματοδότηση του προς την ομάδα (που θέλει πολύ δυνατές μεταγραφές). Εκτός κι αν του... αρέσει ή τον...βολεύει ή συμβιβάζεται έτσι όπως πάει το πράγμα και όπως πορεύεται ο "δικέφαλος". Αυτός πάντως έχει το λόγο αφού δεδομένα κρατάει και το πεπόνι και το μαχαίρι στον "πλανήτη ΑΕΚ"...

News 24/7

24MEDIA NETWORK