Ρανιέρι: Αλλάζει ήθη, έθιμα και... αποδυτήρια

Ο Γιάννης Ντάλας γράφει για τις αλλαγές που προωθεί στον οργανισμό της Εθνικής ομάδας ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Οι νέοι "άρχοντες" των αποδυτηρίων, ο εξαιρετικά αμφίβολος Κατσουράνης, ο ρόλος των Σάμαρη-Κονέ και η επιθυμία του Ιταλού εκλέκτορα για περισσότερους φορ.

Ρανιέρι: Αλλάζει ήθη, έθιμα και... αποδυτήρια

Η εποχή Ρανιέρι άρχισε με επτά νέα πρόσωπα. Ο Ιταλός επέλεξε έναν κορμό 17 ποδοσφαιριστών που βρέθηκαν στη Βραζιλία και προσέθεσε "επτά" δικούς του. Κυριάκος, Αβραάμ και Σιόβας επιστρέφουν σε μια ομάδα που πριν από δύο χρόνια και τους σοβαρούς τους τραυματισμούς, αποτελούσαν τις πρώτες λύσεις για το κέντρο άμυνας.

Ο Φορτούνης μετά από το ξεπέταγμα που έκανε στην ομάδα στο Euro της Πολωνίας δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Ο ταλαντούχος μικρός προσπαθεί να επιστρέψει σε τοπ επίπεδο μέσω του Ολυμπιακού, όμως μέχρι τούτη την ώρα δεν φαίνεται να βρίσκει θέση στους βασικούς του Μίτσελ.

Ο Καράμπελας κέρδισε τον Τζαβέλλα στο δίλημμα του Ρανιέρι για το μπακ απ του Χολέμπας. Ο νέος προπονητής της Εθνικής μπορεί να τηλεφώνησε στον αμυντικό του ΠΑΟΚ, ωστόσο αυτό που του είπε ήταν το "ναι μεν, αλλά". Οι δυο τους γνωρίζονταν από την εποχή που συνυπήρξαν (για λίγο) στη Μονακό και ο Ρανιέρι ήθελε ο ίδιος να πει στον Τζαβέλλα ότι σε αυτή τη φάση δεν είναι στα πλάνα του.

Στον Μήτρογλου προστέθηκαν και οι Διαμαντάκος-Αθανασιάδης. Δύο καθαρόαιμοι φορ για μια ομάδα που στο Παγκόσμιο Κύπελλο είχε πάει με τον Φάνη Γκέκα. Ο Ιταλός επιδιώκει την ανανέωση από το πρώτο του ματς και προτιμά περισσότερους κλασικούς φορ, στοιχείο διαφορετικό από αυτό που υπήρχε επί Σάντος, καθώς ο Πορτογάλος προτίμησε να πάει σε μια μεγάλη διοργάνωση μόνο με Μήτρογλου και Γκέκα.

Στις 24 επιλογές του Ρανιέρι δεν υπάρχει το όνομα του Κατσουράνη καθώς ο έμπειρος μέσος δεν έχει ακόμη αποφασίσει που θα συνεχίσει την καριέρα του. Άνθρωποι, όμως, που βρίσκονται κοντά στον Ιταλό δεν δηλώνουν καθόλου σίγουροι πως ο "Κατσούρ" θα ήταν στις επιλογές του Ρανιέρι, ακόμη κι αν είχε ομάδα...

Η νέα γενιά των αρχηγών

Οι σκέψεις του Ιταλού μετά το αντίο του Καραγκούνη στην Εθνική και της πιθανής αποχώρησης Κατσουράνη, είναι να αλλάξει τα δεδομένα και στα αποδυτήρια. Οι φυσικοί αρχηγοί της ομάδας δεν είναι πια στην γαλανόλευκη οικογένεια, και ρόλο ηγετών παίρνουν λόγω προσωπικότητας αλλά και... προϋπηρεσίας, οι αχώριστοι φίλοι Παπασταθόπουλος και Τοροσίδης. Την τριάδα συμπληρώνει ο άνθρωπος που συνδέει περισσότερο από τον καθένα το χθες με το σήμερα της Εθνικής: ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης για το χαρακτήρα του οποίου υπάρχει τεράστια εκτίμηση στους κύκλους της ομάδας.

Τα τρία συγκεκριμένα πρόσωπα παρουσιάζονται ως τα μεγάλα φαβορί για το περιβραχιόνιο της Ελλάδας, αλλά αυτό θα το αποφασίσουν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές μετά από ψηφοφορία, σε μια ακόμη κίνηση που φανερώνει τα νέα δεδομένα και την αλλαγή νοοτροπίας που επιχειρείται στην Εθνική.

Βεβαίως, δεν πρέπει να αγνοηθεί και η επιβλητική παρουσία του Γιώργου Σαμαρά, ο οποίος είναι χρόνια στην ομάδα, είναι ποδοσφαιριστής γενικής αποδοχής και έχει ισχυρούς δεσμούς φιλίας μέσα στην Εθνική με ποδοσφαιριστές όπως ο Σάμαρης και ο Κονέ. Οι δύο τελευταίοι ανακηρύσσονται λόγω ταλέντου και δυναμισμού ως διάδοχοι των Καραγκούνη-Κατσουράνη και θα έχουν σημαντικό ρόλο στην επόμενη μέρα της Εθνικής.

Η εποχή Ρανιέρι αρχίζει με αυτές τις πρώτες κινήσεις εντός της ομάδας, ενώ ο Ιταλός περιμένει να έχει και τα πρώτα τετ α τετ με τους ποδοσφαιριστές προκειμένου να περάσει άμεσα και -κυρίως- ομαλά τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα.

Διαβάστε ακόμη

Με Διαμαντάκο οι κλήσεις του Ρανιέρι

News 24/7

24MEDIA NETWORK