Κόμπε: Νίκησε τους πάντες εκτός από τον πατέρα χρόνο

Η τελευταία παράσταση του ανυπέρβλητου νικητή, Κόμπε Μπράιαντ, ήταν ενδεικτική όλων όσων αντιπροσώπευε για 20 χρόνια, έστω κι αν για πρώτη φορά "κορόιδεψε" κάποιον.

Κόμπε: Νίκησε τους πάντες εκτός από τον πατέρα χρόνο

Στην καριέρα του νίκησε τους πάντες κι (όπως σωστά είπε πριν το μυθικό φινάλε του) δεν κορόιδεψε ποτέ κανέναν. Στην τελευταία του παράσταση, όμως, το έκανε. Ο Κόμπε Μπράιαντ "κορόιδεψε" στα ίσια τον... πατέρα χρόνο, που ήταν ο μόνος σε αυτά τα 20 χρόνια που κατάφερε να τον "λυγίσει".

Η παράσταση που έδωσε στο Staples Center τα ξημερώματα της Πέμπτης, δεν αποτελεί μόνο το ιδανικό φινάλε της εκπληκτικής του καριέρας, αλλά και έμπνευση για πολλές γενιές που θα ακολουθήσουν την σημερινή.

Η διαφορετικότητα του Βlack Μamba

Από την πρώτη μέρα της παρουσίας του στη λίγκα, ο "Βlack Μamba" παρουσίασε κάτι διαφορετικό. Δεν είχε κάποιο δράμα να πουλήσει, όπως επιτάσσει η Αμερικανική show business και δη το ΝΒΑ. Μεγάλωσε σε μια κανονική οικογένεια, το ταλέντο του δεν αμφισβητήθηκε ποτέ και πριν καν συμπληρώσει το 18 έτος της ηλικίας του, δήλωνε έτοιμος να πρωταγωνιστήσει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου

Ο άνθρωπος του οποίου η μορφή απεικονίζεται στο σήμα του ΝΒΑ και αποτελεί έναν από τους πιο πετυχημένους παράγοντες στην ιστορία των επαγγελματικών αθλημάτων της Αμερικής, ο Τζέρι Ουέστ κίνησε γη και ουρανό για να τον αποκτήσει στους Λέικερς κι ο Κόμπε όχι μόνο τον δικαίωσε, αλλά ξεπέρασε κάθε προσδοκία του.

Ήταν επιθετικός σε κάθε του παρουσία (εντός κι εκτός παρκέ) και δεν νοιάστηκε να κάνει φίλους. Δημιούργησε εκατομμύρια θαυμαστές, γιατί δούλευε πιο σκληρά από κάθε άλλον και έκανε οτιδήποτε περνούσε από το χέρι του για να νικάει. Κι όπως είπε, γιατί δεν κορόιδεψε ποτέ κανέναν...

Με τον Μάικλ Τζόρνταν δεν μάθαμε ποτέ γιατί αποχώρησε στην ακμή της καριέρας του το 1993.

Για τον Κόμπε δεν υπήρξε ποτέ η παραμικρή σκιά, έστω κι αν η προβολή του από το ΝΒΑ ήταν σημαντικά μικρότερη, από αυτή του «αέρινου» Μάικ.

ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΟΥ "ΛΥΓΙΣΕ"

Μέχρι τα 35 του έπαιζε ασταμάτητα και έδειχνε ικανός να οδηγήσει τους Λέικερς στο πολυπόθητο έκτο δακτυλίδι. Πριν το καταραμένο παιχνίδι με τους Ουόριορς στις 12 Απριλίου του 2013, είχε μέση συμμετοχή 45 (!) λεπτών στα έξι παιχνίδια που είχαν προηγηθεί. Απέναντι στο Γκόλντεν Στέιτ έπαιξε 45 λεπτά, σημείωσε 34 πόντους κι αφού υπέστη τον σοβαρότερο τραυματισμό για έναν επαγγελματία αθλητή (ρήξη αχίλλειου) πήγε να εκτελέσει δύο βολές, στις οποίες ευστόχησε!

Πίστευε ότι θα νικήσει ακόμα και τον πατέρα χρόνο. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε...

Ενώ γύρισε, μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες, τον «πρόδωσε» το γόνατο του. Και πάλι δεν έσκυψε το κεφάλι... Στους δύο πρώτους μήνες της περιόδου 2014-15, είχε 25 πόντους μέσο όρο, επίτευγμα πρωτόγνωρο για έναν 37χρονο, ο οποίος προερχόταν από ρήξη αχίλλειου. Τότε ήρθε το τελειωτικό «χτύπημα» με τον τραυματισμό στον ώμο.

ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το κορμί του είχε παραδώσει πνεύμα και ο Κόμπε το κατάλαβε πριν καν ξεκινήσει η σεζόν. Είχε πάρει την απόφαση του να σταματήσει και απλά περίμενε τον αγώνα απέναντι στους Σίξερς, για να την ανακοινώσει στην πόλη που μεγάλωσε. Η αλήθεια είναι ότι η φετινή του εικόνα, δεν μας άρεσε. Συνεχώς χαμογελαστός και προσηνής, έφθασε μέχρι να δώσει και σκαμπιλάκι στα μαλακά μόρια του Ντιρκ Νοβίτσκι, μετά το νικητήριο καλάθι του Γερμανού μέσα στο Staples Center.

O κανονικός Κόμπε πιθανότατα θα είχε δώσει καμία... σφαλιάρα στον συμπαίκτη που τον μάρκαρε, αλλά δεν πειράζει.

Η παρουσία του απέναντι στην Γιούτα διέγραψε μεμιάς την φετινή αλλοιωμένη του εικόνα, καθώς ήταν ενδεικτική όλων όσων αντιπροσώπευε αυτή την 20ετία. Ένας μεγάλος νικητής, που δεν σκύβει ποτέ το κεφάλι, δεν νοιάζεται να δείχνει καλός στα μάτια των υπολοίπων και στο τέλος παίρνει αυτό που θέλει.

To τελευταίο δηλητήριο του Mamba ήταν γλυκό...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ονειρεμένο αντίο με 60άρα για τον Κόμπε
Οι σταρ του NBA αποθέωσαν τον Κόμπε!

News 24/7

24MEDIA NETWORK