Killer και στη διαπραγμάτευση

Ο Βασίλης Σπανούλης έχει τον τρόπο να φθάνει σε συμφωνία με τους αδελφούς Αγγελόπουλους και πλέον θα φθάσει τα οκτώ χρόνια συνεχούς παρουσίας στο λιμάνι, κάτι που μόνο ο Τόμιτς με τον Τάρλατς έχουν πετύχει στη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού

Killer και στη διαπραγμάτευση

Από μικρός δεν ήταν Ολυμπιακός, ούτε έχει δηλώσει ποτέ κάτι τέτοιο. Μεγάλωσε παρακολουθώντας λόγω της αγάπης του στον Νίκο Γκάλη τον Άρη και πλέον δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι ο ίδιος εξελίσσεται στον Γκάλη του Ολυμπιακού. Ο Βασίλης Σπανούλης θα συμπληρώσει δύο τετραετίες στο Λιμάνι, μετά την συμφωνία του με τους αδελφούς Αγγελόπουλους, με τους οποίους έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση. Ιδίως τα γραφεία τους στην Πλατεία Κλαυθμώνος αποτελούν την "έδρα" όλων των… κρίσιμων συναντήσεων τους.

Συμφωνία στον τελικό του Μουντιάλ

Η πρώτη είχε γίνει στις 11 Ιουλίου του 2010, την μέρα του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής ανάμεσα στην Ισπανία και την Ολλανδία. Είχαν προηγηθεί πολυήμερες συζητήσεις, σε ένα μετεγγραφικό "θρίλερ", όμοιο του οποίου είχε να λάβει πολλά χρόνια ανάμεσα στους δύο αιώνιους.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης από τα μέσα της σεζόν 2009-10, είχε θέσει ως βασικό στόχο την απόκτηση του "Kill Bill" και το τέλος της συνεργασίας του με τους Πειραιώτες, δεν άλλαξε τα δεδομένα. Με την ολοκλήρωση της περιόδου, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι ξεκίνησαν την διαπραγμάτευση με τον Μίσκο Ραζνιάτοβιτς και στις 11 Ιουλίου, έδωσαν τα χέρια με τον Σπανούλη.

Αρχικά είχαν αποφασίσει να μην γνωστοποιήσουν την ιστορική συμφωνία εκείνη την μέρα, αλλά την επόμενη, ώστε να μην επισκιαστεί από τον τελικό του Μουντιάλ. Ωστόσο η είδηση "διέρρευσε" και λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 11ης Ιουλίου, η ΚΑΕ είχε "αναγκαστεί" να εκδώσει ανακοίνωση, προκαλώντας πανικό στις εφημερίδες που τότε λειτουργούσαν σε… κανονικούς δημοσιογραφικούς ρυθμούς.

ΤΟ SEQUEL KAI Ο ΑΣΤΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ

Όταν "εξέπνευσε" το πρώτο τριετές συμβόλαιο του, το sequel ναι μεν είχε μικρότερη διάρκεια, αλλά ακόμα μεγαλύτερη ένταση, έστω κι αν δεν εμπλεκόταν ο Παναθηναϊκός.

Βλέπετε, η φημολογία πως είχε συμφωνήσει με την Μπαρτσελόνα, είχε ανεβάσει την αγωνία στα ύψη. Μάλιστα ο αστικός μύθος αναφέρει πως στην συνάντηση της Ευρωλίγκας που είχε γίνει στην Βαρκελώνη, ο Μίσκο Ραζνιάτοβιτς είχε ενημερώσει τον Γιώργο Αγγελόπουλο πως ο Έλληνας διεθνής θα συνέχιζε στους "μπλαουγκράνα" την καριέρα του.

Η πληροφορία αυτή, βέβαια, δεν έχει επιβεβαιωθεί ποτέ από καμία πλευρά, αν και το σίγουρο είναι πως ότι κι αν ειπώθηκε, οδήγησε τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, στο να απαιτήσουν από τον παίκτη, η μεταξύ τους συνάντηση, να γίνει δίχως την παρουσία του Σέρβου εκπροσώπου του.

Κάτι που όντως είχε συμβεί την 5η Ιουλίου του 2015. Το σκηνικό είχε ως εξής. Περίπου 50 φίλοι του Ολυμπιακού είχαν μαζευτεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος και περίμεναν τον Σπανούλη, ο οποίος είχε εμφανισθεί με ένα Peugeot, με την οποία τότε είχαν χορηγία οι "ερυθρόλευκοι". Λίγο μετά τα μεσάνυχτα είχε διαρρεύσει η συμφωνία και περίπου μια ώρα αργότερα, την είχε (εμμέσως πλην σαφώς) επιβεβαιώσει ο παίκτης, κατά την έξοδο του από τα γραφεία της Χαλυβουργικής.

Τρεις μέρες αργότερα ήρθε στην Ελλάδα, ο Ραζνιάτοβιτς για την υπογραφή των συμβολαίων και είχε "προλάβει" μέσω twitter την επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ.

Στα χνάρια του Τόμιτς και του Τάρλατς

Φέτος, τα πράγματα κύλησαν σχεδόν… αδιάφορα και πιο γρήγορα από κάθε άλλη φορά. Άλλωστε ο τρόπος με τον οποίο ο 34χρονος άσος "καθάρισε" το πρωτάθλημα στην σειρά με τον Παναθηναϊκό, εκμηδένισε τις (ούτως η άλλως) λίγες πιθανότητες αποχώρησης του.

Πλέον θα γίνει ο πρώτος παίκτης μετά τον Ντράγκαν Τάρλατς και τον Μίλαν Τόμιτς με οκτώ χρόνια συνεχούς παρουσίας στο λιμάνι. Ο Τάκι έπαιξε από το 1992 ως το 2000, ενώ ο Τόμιτς που έχει το μεγαλύτερο σερί σεζόν στη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού, φόρεσε την φανέλα με τον έφηβο από το 1991 ως το 2004.

Το επίτευγμα, αυτό, είχε την μικρότερη σημασία. Το σπουδαιότερο όλων είναι πως ο Σπανούλης μπορεί να νιώθει απόλυτα δικαιωμένος για την επιλογή του 2010, όπως και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι για την επένδυση που έκαναν στο πρόσωπο του και μέχρι τώρα τους έχει κοστίσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ!!!

Ο Kill Bill οδήγησε τον Ολυμπιακό τόσο στην κορυφή της Ελλάδας, όσο και σε αυτή της Ευρώπης, πιστοποιώντας πως είναι ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες που έχει αναδείξει ποτέ ο Ελληνικός αθλητισμός…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σωτήρης Γεωργίου: Εύκολη υπόθεση η παραμονή Σπανούλη
Καρέ καρέ η παρουσία του Σπανούλη στα γραφεία των Αγγελόπουλων
Η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού με τον Σπανούλη ηγέτη
Σπανούλης: "Εύκολη διαδικασία, ευχαριστώ τους Αγγελόπουλους"
ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Ο Σπανούλης μένει στον Ολυμπιακό για 2 χρόνια!

News 24/7

24MEDIA NETWORK