Κάουαϊ, όπως Μητσάρας

Ο κορυφαίος αμυντικός του ΝΒΑ, ζει τον ίδιο λιτό και απέριττο βίο, με τον καλύτερο "εξολοθρευτή" της σύγχρονης εποχής του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Κάουαϊ, όπως Μητσάρας

Ανήκουν σε δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους, μα αν ψάξει κανείς τη ζωή και την πορεία τους στο μπάσκετ, έχουν τόσα πολλά κοινά στοιχεία. Τόσο εντός των τεσσάρων γραμμών, όπου μπορούν να εξολοθρεύσουν οποιονδήποτε αντίπαλο και συνάμα να πετύχουν καθοριστικά καλάθια, όσο και μακριά από τα παρκέ, όπου απλά θέλουν την... ησυχία τους! Ο Κάουαϊ Λέοναρντ και ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι δύο σούπερ σταρ που (εκ φύσεως) αντιστέκονται στη δημοσιότητα και αρέσκονται στην σκληρή δουλειά.

ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ

Παράλληλα, είναι δύο τύποι, οι οποίοι όχι μόνο δεν ξεχνούν τον τόπο καταγωγής τους, αλλά σε κάθε ευκαιρία προσπαθούν να τον επισκέπτονται. Στα πρώτα του χρόνια στον Παναθηναϊκό, ο Διαμαντίδης στα ρεπό του, όταν δεν πήγαινε να κάνει σουτ στο ΟΑΚΑ, έπαιρνε το αεροπλάνο για τη Θεσσαλονίκη κι εκεί τον περίμενε είτε ο αδελφός του είτε κάποιος φίλος του για να τον μεταφέρει στην αγαπημένη Καστοριά του.

Ο Λέοναρντ, στο τέλος κάθε σεζόν, δεν πηγαίνει στο Μαϊάμι, στις Μπαχάμες ή σε κάποιον άλλον από τους αγαπημένους εξωτικούς προορισμούς των ΝΒΑers. Επιστρέφει στο Σαν Ντιέγκο όπου έχει γεννηθεί και κάνει προπονήσεις με τον Ράντι Σέλτον, ο οποίος ήταν ο γυμναστής που είχε στο πανεπιστήμιο Σαν Ντιέγκο Στέιτ.

Ο ΛΙΤΟΣ ΒΙΟΣ ΤΟΥΣ

Βέβαια, το στοιχείο που τους "ενώνει" περισσότερο από κάθε άλλο, είναι η λιτότητά τους. Όταν ο Λέοναρντ έγινε ντραφτ στο ΝΒΑ και μετακόμισε στο Σαν Αντόνιο, έμενε παρέα με τη μάνα του, η οποία κοιμόταν στον κάτω όροφο για να του φτιάχνει το φαγητό! Επιπροσθέτως, μέχρι τώρα, το καλοκαίρι όταν επιστρέφει στο Σαν Ντιέγκο, μένει σε ένα απλό διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων!

Αντίστοιχα, όταν ο Διαμαντίδης έφυγε από την Καστοριά, η πρώτη κατοικία του ήταν κοντά στην οδό Καυτανζόγλου στη Θεσσαλονίκη, για να είναι κοντά στο "Ιβανώφειο". Ακολούθως, όταν "κατέβηκε" στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, έμενε στην Πεύκη, στην ίδια πολυκατοικία με τον Νίκο Χατζηβρέττα, μετατρέποντας το φιλικό "δέσιμό" τους από τον Ηρακλή, σε οικογενειακό.

Ο αστικός μύθος λέει πως ο 3D είχε στο σαλόνι του τα απολύτως απαραίτητα. Έναν καναπέ, ένα τραπεζάκι και μια τηλεόραση.

ΑΜΑΞΙΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ

Τα πλούτη αμφοτέρων δεν επηρέασαν ούτε τις επιλογές τους στα αυτοκίνητα. Ο Λέοναρντ είχε αγοράσει ένα Chevy Tahoe όταν έπαιζε στο πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο Στέιτ και δεν το έχει αποχωριστεί μέχρι τις μέρες μας. Ναι μεν, πριν από δύο χρόνια, αγόρασε μια Posche, αλλά εξακολουθεί να προτιμάει την Chevy κι όταν οι συμπαίκτες του τον κοροϊδεύουν, απαντάει πως η κατανάλωση ανά μίλι του Tahoe είναι πολύ μικρή και τον συμφέρει.

Ο Διαμαντίδης, από την πλευρά του, στον Ηρακλή είχε αγοράσει ένα τζιπ Cherokee, αλλά επειδή δυσκολευόταν στο παρκάρισμα, συχνά πυκνά χρησιμοποιούσε το smart του (τότε συμπαίκτη του) Γιώργου Παυλίδη. Στην Αθήνα έλυσε αυτό το πρόβλημα, έχοντας στα πρώτα του χρόνια ένα mini cooper.

Κάουαϊ, όπως Μητσάρας

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ... ΜΟΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ... SHOPPING

Στο ΝΒΑ υπάρχει dress code, αλλά ο Λέοναρντ συνήθως πηγαίνει κόντρα σε αυτό. Στα περισσότερα ματς και στις εκδηλώσεις μακριά από το γήπεδο, εμφανίζεται με τζιν και μαύρα φούτερ με κουκούλα (hoodies).

Ο "Μητσάρας" έχει γίνει... γνωστός για τα t-shirts και το μαύρο δερμάτινο μπουφάν του. Ίσως το μεγαλύτερο... έξοδό του να είναι τα φούτερ Abercrombie.

Είναι χαρακτηριστικό πως το 2007, στο ταξίδι του Παναθηναϊκού στην Αμερική για τα φιλικά με τους Ρόκετς και τους Σπερς, ήταν ο μόνος "πράσινος" που δεν έκανε ψώνια. Η μοναδική αγορά ήταν ένα φούτερ στο Ντένβερ, όπου η αποστολή του "τριφυλλιού" είχε καταλήξει, όταν είχε χάσει την πτήση από Σαν Αντόνιο για Φρανκφούρτη.

Ξαφνικά, από το +25 του Τέξας, οι παίκτες βρέθηκαν στο +5 στα Βραχώδη Όρη και με δεδομένο ότι οι βαλίτσες τους βρίσκονταν στον αέρα, αναγκάστηκε να αγοράσει ένα φούτερ για να μην κρυώσει!

Κάουαϊ, όπως Μητσάρας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΣ ΛΕΟΝΑΡΝΤ

Ο Έλληνας άσος ναι μεν είναι λιτός, αλλά τουλάχιστον δεν είναι τσιγκούνης σαν τον Λέοναρντ, ο οποίος υπέστη... σοκ πέρσι, όταν έχασε τα κουπόνια για τσάμπα φτερούγες κοτόπουλου από την εταιρία "Wingstop", με την οποία έχει χορηγική σύμβαση. Εν τέλει, όταν οι άνθρωποι της "Wingstop" πληροφορήθηκαν το... δράμα του, έσπευσαν να του δώσουν καινούρια για να... ησυχάσει.

Για να μην τον αδικούμε, βέβαια, θα πρέπει να προσθέσουμε μια ακόμα ιστορία που μαρτυράει το... τίμιο ποιόν του. Όταν έπαιζε στο Σαν Ντιέγκο Στέιτ, πήγαινε τα βράδια στο γήπεδο της ομάδας για να κάνει σουτ, κουβαλώντας δύο λάμπες από το σπίτι του! Ο λόγος; Δεν ήθελε να επιβαρύνει το πανεπιστήμιο με το έξτρα κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, σε περίπτωση που έμπαινε σε λειτουργία ο κανονικός φωτισμός του γυμναστηρίου!

Κάουαϊ, όπως Μητσάρας

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ

Ένα ακόμα κοινό στοιχείο τους είναι η απέχθεια προς τη δημοσιότητα. Αμφότεροι δεν θέλουν να κάνουν δηλώσεις και όταν είναι αναγκασμένοι (λόγω κανονισμών ή συνθηκών), λένε τα απολύτως απαραίτητα.

Παράλληλα, φροντίζουν επιμελώς να κρατάνε την προσωπική ζωή τους μακριά από τις κάμερες. Ο Κάουαϊ έχει εδώ και χρόνια την ίδια κοπέλα, την Κισέλ Σίπλεϊ, με την οποία φοίτησαν παρέα στο Σαν Ντιέγκο Στέιτ. Η σύντροφός του σπούδασε δημόσια διοίκηση και εργάζεται ως στέλεχος εταιρίας στο τμήμα Human Resources, δίχως να έχει αλλάξει σε τίποτα τη ζωή της, έστω κι αν ο Κάουαϊ, έχει εξασφαλίσει το μέλλον και για τα... δισέγγονα τους, με το συμβόλαιο των 90.000.000 δολαρίων που υπέγραψε στους Σπερς.

Σπανίως θα τους δει κανείς μαζί σε κάποιο δημόσιο γεγονός, ενώ ανάλογη είναι η κατάσταση με τον Διαμαντίδη, τη σύζυγο του και τα δύο τους παιδιά.

ΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

Μη νομίζετε, όμως, ότι λόγω της αντικοινωνικής φύσης τους, είναι "κενοί" σε ενδιαφέροντα. Κάθε άλλο...

Ο Λέοναρντ λατρεύει τα μαθηματικά και τη γεωμετρία. Μάλιστα, η αγάπη του για τη δεύτερη έχει συνδυαστεί με την αρχιτεκτονική και πλέον έχει ενεργό ρόλο στο σπίτι που φτιάχνει στο Σαν Αντόνιο.

Στα δικά μας μέρη, μπορεί να έγινε πρόσφατα ευρέως γνωστό το ενδιαφέρον του Διαμαντίδη για την πολιτική, ένεκα της παρουσίας του στη Βουλή, πλην όμως οι κοινωνικές ευαισθησίες του αποτελούσαν κοινό μυστικό (καθώς ο ίδιος φρόντιζε να μην τις διαφημίζει) εδώ κι αρκετά χρόνια.

ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (ICONPRESS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ) ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ
ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (ICONPRESS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ) ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ICONPRESS.GR

Η τραγική διαφορά

Ανάμεσα στους δύο, υπάρχει μια σημαντική και δυστυχώς τραγική διαφορά. Ο Διαμαντίδης μεγάλωσε σε ένα εξαιρετικό οικογενειακό περιβάλλον στην Καστοριά, με τον πατέρα του που ήταν γουναράς, τη μητέρα του και τον αδελφό του.

Το παράδοξο (για παίκτες του ΝΒΑ) ήταν πως και ο Λέοναρντ είχε μια πολύ καλή ανατροφή από τους δύο γονείς του (έστω κι αν χώρισαν), αλλά και τις τέσσερις μεγαλύτερες αδελφές του, οι οποίες τον πρόσεχαν σαν τα μάτια τους.

Η οικογενειακή κατάστασή του, όμως, διαταράχθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο το 2008, όταν ο πατέρας του Μαρκ σκοτώθηκε στο πλυντήριο αυτοκινήτων που είχε στην ιδιοκτησία του... Λίγο πριν κατεβάσει τα ρολά, μια παρέα νεαρών του ζήτησε να πλύνει το αυτοκίνητο της. Όταν ζήτησε να πληρωθεί, του απάντησαν αρνητικά και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ, στερώντας του τόσο άδικα την ζωή...

Τουλάχιστον ο γιος του, τιμάει τη μνήμη του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Zastro: Το τέλος είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση

News 24/7

24MEDIA NETWORK