Στον... εξομοιωτή των τελικών

Ο Σφαιρόπουλος με την επιστροφή του Λοτζέσκι, θα δοκιμάσει την μηχανή του συνθήκες χαμηλής, αλλά και υψηλής πίεσης, με στόχο να αφαιρέσει το σωστό "γρανάζι" και να λειτουργήσει στο μάξιμουμ απέναντι στον Παναθηναϊκό. Γράφει ο Ρήγας Δάρδαλης.

Στον... εξομοιωτή των τελικών

Το αποτέλεσμα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ ήταν αρνητικό, όπως συνολικά η έκβαση του ΤΟΡ-16, πλην όμως η αντιμετώπιση που έτυχε από τον κόσμο του, ήταν αυτή που έπρεπε για τον Ολυμπιακό. Αυτό, είναι το πρώτο κρατούμενο, από την αναμέτρηση απέναντι στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη. Το δεύτερο και σημαντικότερο, είναι πως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έβαλε ήδη την ομάδα του στον... εξομοιωτή , ώστε να την δοκιμάσει και να την κάνει να λειτουργήσει όσο το δυνατόν καλύτερα στους τελικούς της Α1.

Ο Λοτζέσκι αλλάζει τα δεδομένα

Αν λάβουμε υπόψη πως οι τελικοί θα ξεκινήσουν το νωρίτερο στο δεύτερο δεκαήμερο του Απριλίου και το αργότερο στο πρώτο πενταήμερο του Ιουνίου, ο προπονητής των Περαιωτών έχει μπροστά του 45 μέρες, για να δημιουργήσει την κατάλληλη χημεία. Κάτι που σε αυτό το σημείο της περιόδου δεν είναι εύκολο, αλλά με τα "εργαλεία" που διαθέτει είναι σίγουρα εφικτό.

Πλέον με την επιστροφή του υγιούς Λοτζέσκι, η εξίσωση στην περιφέρεια και στην θέση "4", αλλάζει σημαντικά.

Απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, είδαμε ότι ο Κώστας Παπανικολάου ήταν έξω από τα νερά του στο πρώτο μέρος, στην διάρκεια του οποίου έκανε μόλις ένα άστοχο σουτ σε έξι λεπτά.

Ο Παπαπέτρου πήρε τον χρόνο του Πρίντεζη στο "4", αλλά αυτό φυσικά θα αλλάξει άμα τη επιστροφή του παλιότερου "ερυθρόλευκου".

Άρα το πρώτο που θα κληθεί να κάνει ο Σφαιρόπουλος είναι να μοιράσει σωστά τους ρόλους στις δύο θέσεις των φόργουορντ.

Ο Λοτζέσκι παρά την δίμηνη απουσία του έδειξε ανεπηρέαστος και δικαιωματικά πήρε αρκετό χρόνο και προσπάθειες.

Ο ρόλος των "Παπ"

Το βασικό ερώτημα που προκύπτει είναι αν ο "Παπ" που είναι ο ορισμός του παίκτη "ψυχολογίας", θα μπορέσει να ανταποκριθεί ερχόμενος από τον πάγκο. Σίγουρα θα πρέπει να προσφέρει πολύ περισσότερα από τους πέντε πόντους και τα τρία ριμπάουντ που μέτρησε χθες (8/4) σε 16 λεπτά παρουσίας.

Παράλληλα θα πρέπει να αυξήσει την αποτελεσματικότητα του ως backup "τεσσάρι" και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος με αντίπαλο τους Ρώσους, είχε πολύ "φτωχή" συνεισφορά.

Η "θυσία" του Όντομ...

Συνάμα, όμως, θα αλλάξουν τα δεδομένα και στην περιφέρεια. Το σχήμα με Χάκετ, Όντομ, Στρόμπερι, Αγραβάνη και Χάντερ που δοκίμασε με τους Ρώσους ο Σφαιρόπουλος, λογικά δεν θα το ξαναδούμε.

Όχι μόνο γιατί δεν λειτούργησε, αλλά κυρίως γιατί ο Όντομ, φαίνεται ότι θα είναι ο παίκτης που θα "θυσιαστεί" στην Α1, ώστε να επιστρέψει στην Α1.

Υπάρχει, βέβαια και η εναλλακτική να "κοπεί" ο Μιλουτίνοφ και ο Ολυμπιακός να πορευθεί στα πλέι-οφ με τους Χάντερ-Ουόρικ και τον Αγραβάνη να βοηθάει από πίσω τους.

Ωστόσο ο Έλληνας σέντερ έδειξε και χθες (8/4) ότι δίπλα στην τρομερή ενέργεια του, δεν μπορεί να προσθέσει την ωριμότητα. Παρά το γεγονός ότι θα παλέψει σαν σκυλί σε κάθε φάση, κάνει ορισμένα παιδικά λάθη που (στην παρούσα φάση) τον καθιστούν αναξιόπιστο.

... και τα οφέλη της

Στην πρώτη λειτουργία του... εξομοιωτή των τελικών φάνηκε επίσης ότι ο Στρόμπερι, δεν μπορεί να λειτουργήσει ως συμπληρωματικό μέλος της περιφέρειας. Στο πρώτο εικοσάλεπτο, είχε δύο άστοχα σουτ, εκ των οποίων το ένα... έγδαρε την καημένη την πορτοκαλί θεά, αφού βρήκε στο πάνω μέρος του ταμπλό! Συνολικά σε εννέα λεπτά συμμετοχής, είχε τρία άστοχα σουτ στο παθητικό του και δεν έβαλε το όνομα του στην λίστα των σκόρερ.

Εφ’ όσον, λοιπόν, αποτελέσει παρελθόν ο Όντομ, τα οφέλη μπορεί να είναι πολλαπλά. Τα λεπτά του θα πάνε στον Στρόμπερι, ενώ θα μπορέσει κατά περίσταση να χρησιμοποιηθεί στο "2", ο Λοτζέσκι, ώστε να "κερδίσει" λίγο χρόνο στο "3", ο Παπανικολάου. Μέσα σ’ όλα δεν αποκλείεται να περισσέψει και κάτι για τον αδικημένο της σεζόν, τον Γιάννη Αθηναίου, που έπαιξε τόσο καλά στο ξεκίνημα της περιόδου, αλλά εκ των πραγμάτων το τελευταίο τρίμηνο έχει μετατραπεί στον θεατή με την καλύτερη θέση.

Καταλαβαίνει κανείς πως το έργο του προπονητικού επιτελείο δεν είναι εύκολο, ιδίως σε αυτό το χρονικό σημείο. Ο συνωστισμός στην θέση "3", σε συνδυασμό με την παρουσία του Όντομ και την αδυναμία στο "5", πίσω από τον Χάντερ, δημιουργούν πολλές διαφορετικές συνιστώσες στον Σφαιρόπουλο.

Το παρήγορο είναι πως μπορεί να χρησιμοποιήσει τον... εξομοιωτή τόσο σε συνθήκες χαμηλής πίεσης (στην εναπομείνασα αναμέτρηση της κανονικής περιόδου με το Ρέθυμνο και στις δύο του πρώτου γύρου των πλέι-οφ), όσο και υψηλής στους ημιτελικούς με αντίπαλο (λογικά) την ΑΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σφαιρόπουλος: "Στην Ελλάδα πολλές φορές ο Τύπος είναι κατευθυνόμενος"
Αγγελόπουλοι: "Δεν έγιναν λάθη στο σχεδιασμό, είμαστε η πιο επιτυχημένη ομάδα!"
Σπανούλης: "Έχουν γίνει λάθη απ' όλους μας, αλλά δεν είναι ώρα για δάκρυα"
Oλυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 96-99
Γεωργίου: Γι'αυτό απέτυχε στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός
Μαγουλάς: Τέλος ή... αρχή;

News 24/7

24MEDIA NETWORK