Χαμένες ευκαιρίες

Ο Τζόρτζεβιτς θα μπορούσε να δώσει πολύ περισσότερο χρόνο συμμετοχής απέναντι στην Τσεντεβίτα στον Χάντερ, τον οποίο χρειάζεται για την υπέρβαση του φάιναλ-φορ, όπως και τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς. Γράφει ο Ρήγας Δάρδαλης.

Χαμένες ευκαιρίες

Ο αγώνας του ΟΑΚΑ, όπως και η βράβευση του Δημήτρη Διαμαντίδη, κύλησαν αναμενόμενα και δεν χρήζουν ιδιαίτερης κριτικής. Ο Παναθηναϊκός επέβαλλε την κυριαρχία του και νίκησε άνετα την Τσεντεβίτα για να σφραγίσει την πρόκριση του στην προημιτελική φάση, την ίδια στιγμή που ο αρχηγός του αποθεώθηκε όπως του πρέπει, σε μια λιτή τελετή, ανάλογη του χαρακτήρα του. Πλέον οι "πράσινοι" περιμένουν τον αντίπαλο τους στην οκτάδα, μα ανεξάρτητα ποιος θα είναι αυτός, η υπέρβαση της παρουσίας στο Βερολίνο, δεν θα επιτευχθεί με μοναδικό ενεργό σέντερ τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα. Η προσθήκη του Βινς Χάντερ, έγινε για να ενισχυθεί η αμυντική αδυναμία στην συγκεκριμένη θέση, πλην όμως ο Σάσα Τζόρτζεβιτς επιμένει να τον χρησιμοποιεί λίγο, ακόμα και σε παιχνίδια που του δίνεται η ευκαιρία, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το χθεσινό (1/4) απέναντι στους Κροάτες.

Τσάμπα πάνε τα λεπτά του Κούζμιτς

Η μοναδική φορά που ο Χάντερ έχει αγωνισθεί περισσότερα από 11 λεπτά, ήταν στο ματς με την Νταρουσάφακα, όταν απουσίαζε λόγω τραυματισμού ο Κούζμιτς. Ο τελευταίος αποτελεί επιλογή του Τζόρτζεβιτς, αλλά η επιμονή του στην χρησιμοποίηση του στερείται νοήματος. Ο 26χρονος Βόσνιος ασφαλώς είναι φιλότιμος και κάνει ότι μπορεί, αλλά επί της ουσίας δεν… μπορεί. Τα χθεσινά εννέα λεπτά του, έπρεπε να πάνε στον Αμερικανό συμπαίκτη του, καθώς δεν υπήρχε άγχος για την νίκη και ήταν ιδανική ευκαιρία για να προσθέσει εμπειρίες και παραστάσεις.

Αναμενόμενα τα λάθη

Μπορεί, βέβαια, κάποιος να αντιτείνει πως όταν ο Ζόριτς ρόλαρε πάνω του στην τέταρτη περίοδο, ο Χάντερ θύμισε έντονα τον δρομέα του Βαρώτσου, αφού με το που κούνησε το γόνατο του, "πάγωσε" σαν το άγαλμα. Αμέσως μετά έκανε κι ένα λάθος στην επίθεση κι ο Τζόρτζεβιτς τον απέσυρε στον πάγκο, δίχως να τον χρησιμοποιήσει ως το τέλος.

Τα λάθη του, ωστόσο, είναι αναμενόμενα δεδομένης της απειρίας του στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ και μέσα από αυτά θα γίνει καλύτερος. Άλλωστε ως τώρα έχει δείξει ότι με την ενέργεια του και την αθλητική του ικανότητα, μπορεί να δώσει λύσεις, ιδίως στην αντιμετώπιση των ΡΝR (πικ εν ρολ), όπου "πονάει" πολύ το "τριφύλλι". Αντίθετα ο Κούζμιτς δεν μπορεί να το κάνει και κανονικά θα έπρεπε να είναι ο τέταρτος ψηλός του rotation, πίσω από τον Παπαγιάννη, ο οποίος πέραν της "επένδυσης" που αποτελεί για τον σύλλογο, έχει σημειώσει βελτίωση σε όλα τα επίπεδα την τρέχουσα σεζόν.

Σίγουρα ο Χάντερ, δεν έχει την δυνατότητα να αλλάξει τα δεδομένα, όπως είχε πράξει ο Τζέιμς Γκιστ, όταν μετακόμισε από την Μάλαγα στην Αθήνα, στα μέσα της σεζόν 2012-13. Είναι, όμως, σε θέση να προσφέρει πολύ περισσότερα και να αποτελέσει "κλειδί" στην προημιτελική φάση της Ευρωλίγκας.

Λάθος και με Βλάντο

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Βλάντο Γιάνκοβιτς, ο οποίος βέβαια προέρχεται από το πρόβλημα της γαστρεντερίτιδας. Ωστόσο χθες ήταν στην 12άδα και βάσει της εξέλιξης του αγώνα, θα μπορούσε να είχε πάρει χρόνο συμμετοχής.

Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν "αλλά", με κυριότερο όλων ότι η σεζόν του Βλαδίμηρου είναι γεμάτη σκαμπανεβάσματα. Ουδείς μπορεί να το αρνηθεί, αλλά την ίδια ώρα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως είναι ένας παίκτης που βγάζει μεγάλη ενέργεια και μπορεί να βοηθήσει στο σκοράρισμα. Συν τοις άλλοις, έχει την ικανότητα να μην "κρύβεται" όταν φθάνουν τα δύσκολα. Θυμηθείτε τι έχει κάνει αυτή την τριετία στα ματς του ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό και όχι μόνο.

Όπως κι ο Κούζμιτς, έτσι και ο Σάσα Πάβλοβιτς που χθες αγωνίσθηκε για 22 λεπτά, είναι λογικό να χαίρουν της στήριξης του ανθρώπου που τους επέλεξε. Και για να είμαστε δίκαιοι, ο Μαυροβούνιος είναι ένας παίκτης που ανά διαστήματα παρουσιάζει την ποιότητα του μέσα στο παρκέ και προσφέρει. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να περιθωριοποιηθεί ο Γιάνκοβιτς…

Στην συζήτηση, δεν βάζουμε τον Νίκο Παππά, καθώς το δικό του θέμα είναι διαφορετικό και μόνο όσοι βρίσκονται εντός της ομάδας, μπορούν να γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει και δεν αγωνίζεται.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο Παναθηναϊκός πρέπει να πάρει περισσότερα κυρίως από τον Χάντερ, αλλά και από τον Γιάνκοβιτς, για να μπορέσει να πραγματοποιήσει το όνειρο του φάιναλ-φορ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σωτήρης Γεωργίου: Με αέρα για Final-4 και αποθέωση Διαμαντίδη

Τάσος Μαγουλάς: Χειροκρότημα για το... μετά το "αντίο"

Παναθηναϊκός - Τσεντεβίτα 76-60

ΣΕΝΑΡΙΑ: Με ποιον θα παίξει ο Παναθηναϊκός

Αποθέωση για τον legend Διαμαντίδη: "Μη σταματήσεις αρχηγέ!"

Το τρίποντο και η αποθέωση του Διαμαντίδη στο ΟΑΚΑ

News 24/7

24MEDIA NETWORK