Αντίστροφη μέτρηση

Ο Σάκης Γκίνας γράφει για το παιχνίδι ύψιστης σημασίας που ακολουθεί για τον ΠΑΟΚ και δεν είναι άλλο από αυτό με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο στην Τούμπα τη Μεγάλη Τετάρτη.

Αντίστροφη μέτρηση

Το ματς με τον Λεβαδειακό είναι σαν να μην υπάρχει για τους φίλους του ΠΑΟΚ. Τα πλέι οφ, προς το παρόν, δεν τους αγγίζουν καν. Το πρωτοφανές ιστορικά sold out μέσα σε έξι ώρες, απέδειξε ότι η αντίστροφη μέτρηση για την ρεβάνς με τον Ολυμπιακό έχει αρχίσει…

Φυσικά και ο ΠΑΟΚ χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη στη Λεβαδιά, με στόχο, σε συνδυασμό με ήττα του Αστέρα στη Βέροια, την εκκίνησή του με τρεις βαθμούς στα πλέι οφ. Το έκανε το λάθος στο Γιουρόπα Λιγκ, παραχωρώντας τη πρώτη θέση στην Άλκμααρ, με μια χαλαρή ισοπαλία μέσα στη Τούμπα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει στους «32» την Μπενφίκα και όχι την Σλόβαν Λίμπερετς. Δεν είναι καθόλου έξυπνο να το ξανακάνει.

Κάθε πόντος στα πλέι οφ, στα οποία με βάση την περσινή εμπειρία διαμορφώνονται ισορροπίες τρόμου, ίσως αποβεί καθοριστικός για την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Άρα, η νίκη στη Λειβαδιά είναι απαραίτητη και μπορεί να δώσει τον συν ένα βαθμό στα πλέι οφ, διότι μια ήττα του Αστέρα κάθε άλλο παρά απίθανη είναι, αφού η Βέροια «καίγεται» για την παραμονή της.

Οι βασικοί ήδη… προθερμαίνονται

Η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη πρέπει να δείξει επαγγελματισμό στη Λειβαδιά και να πάρει αυτό που θέλει, έστω και με τους αναπληρωματικούς. Οι βασικοί… προθερμαίνονται, ήδη, μαζί με τον κόσμο, για την ρεβάνς με τον Ολυμπιακό. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς που θα ξεκινήσουν στην 11άδα στον δεύτερο ημιτελικό του κυπέλλου, δεν θα πάνε καν στη πρωτεύουσα της Βοιωτίας. Με εφτά βασικότατους απόντες, λόγω τιμωρίας, θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος.

Ψυχολογικό μήνυμα

Η σφοδρή επιθυμία για ένα τίτλο μετά από 11 συναπτά έτη, οι αλλεπάλληλες τα τελευταία χρόνια αποτυχημένες απόπειρες πρόκρισης στον τελικό του κυπέλλου και η διαχρονικότητα της κόντρας με τον Ολυμπιακό, συνιστούν ένα κοκτέιλ εκρηκτικό.

Σε ψυχολογικό επίπεδο οι φίλαθλοι και οπαδοί του ΠΑΟΚ έστειλαν το μήνυμα με το sold out εξπρές. Το πάθος τους γι’ αυτό το ματς είναι ασίγαστο. Το περιμένουν πώς και πώς. Θα γεμίσουν ασφυκτικά τις κερκίδες πολλές ώρες πριν από την έναρξη, θυμίζοντας αγώνες παλαιότερων δεκαετιών.

Ψυχραιμία και εξυπνάδα

Αυτοί την δουλειά τους θα την κάνουν στην εξέδρα (ελπίζουν όλοι χωρίς ακρότητες), το θέμα είναι να την κάνει και η ομάδα μέσα στο γήπεδο. Η ατάκα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη «δεν θέλουμε να δυναμιτίσουμε την ατμόσφαιρα ενόψει Ολυμπιακού» είναι ο σωστός οδηγός. Σε ματς που πρέπει να ανατρέψεις σκορ πρώτου αγώνα, απαιτείται καθαρό μυαλό, εξυπνάδα και ψυχραιμία. Η υπερβολική ένταση και τα νεύρα στον αγωνιστικό χώρο βοηθούν τον αντίπαλο που θέλει να κρατήσει ένα αποτέλεσμα.

Αναμφισβήτητα η ρεβάνς ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού στη Τούμπα είναι το ματς της χρονιάς. Ακόμα και η ημέρα διεξαγωγής της είναι ιδιαίτερη. Δεν γίνεται μια οποιαδήποτε Τετάρτη, αλλά την Μεγάλη Τετάρτη…

Διαβάστε:

Τρέλα για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Πληρώθηκε ο Δώνης

"Έγινε χαμός όταν χτύπησε το τύμπανο ο Γκαρσία"

News 24/7

24MEDIA NETWORK