Ο νέος προπονητής και το αυτονόητο

Ο Σάκης Γκίνας γράφει για την ανάγκη πρόσληψης προπονητή και τεχνικού διευθυντή μέχρι τα τέλη Μαΐου, αλλιώς και η επόμενη σεζόν θα εξελιχθεί αρνητικά, ενώ επισημαίνει ότι ο κόσμος ζητάει τα αυτονόητα, ένα μακροχρόνιο πλάνο που θα τηρηθεί με συνέπεια.

Ο νέος προπονητής και το αυτονόητο

Η συζήτηση στον ΠΑΟΚ αναλώνεται σε οτιδήποτε άλλο τον τελευταίο καιρό, εκτός από ένα από τα πιο σημαντικά θέματα. Τον νέο προπονητή και τεχνικό διευθυντή. Το δίδυμο που θα αναλάβει τον αγωνιστικό σχεδιασμό της νέας χρονιάς.

Ο Στέφενς απολύθηκε τον Μάρτιο. Τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη τελείωσαν, όπως τελειώνουν και τα ελληνικά πλέι οφ. Ένα οργανωμένο κλαμπ, που επιζητά το χτίσιμο μιας ομάδας από την αρχή, ήδη, θα είχε προσλάβει τον νέο προπονητή.

Το χρονικό περιθώριο

Το αυτονόητο χρονικό περιθώριο είναι μέχρι τα τέλη Μαΐου. Αλλιώς, θα αρχίσουν οι μεταγραφικές επιλογές, απουσία του νέου προπονητή και θα έχουμε τα ίδια δυσάρεστα αποτέλεσμα με πέρυσι. Δηλαδή, ο νέος προπονητής θα αναλάβει την διαχείριση ενός ρόστερ, το οποίο πιθανότατα σε ένα σημαντικό βαθμό δεν θα ταιριάζει στην φιλοσοφία του.

Τα ονόματα των Σάντος και Αναστασιάδη φαίνεται ότι δεν προχωρούν για διαφορετικούς λόγους το καθένα. Οτιδήποτε άλλο ακούστηκε αφορά μικρομεσαίους τεχνικούς ξένων χωρών, που απέχουν ως αξία παρασάγγας από μια ομάδα με φιλοδοξίες πρωταθλητισμού και καλής πορείας στην Ευρώπη.

Υπομονή και συνέπεια

Όσο μείζονος σημασίας ζητήματα είναι τα χρέη και η Θέρμη, άλλο τόσο σημαντικό ζήτημα είναι και η πρόσληψη του νέου τεχνικού που θα καταρτίσει σε συνεργασία με την διοίκηση ένα μακροχρόνιο πλάνο, το οποίο αυτή την φορά πρέπει να τηρηθεί με υπομονή, συνέπεια και θρησκευτική ευλάβεια. Γιατί, ο ΠΑΟΚ πρέπει ταυτόχρονα με την οικονομική του εξυγίανση και την κατασκευή των υποδομών του, να δομήσει και μια αξιόμαχη ομάδα με σταθερές βάσεις.

Δεν ζητάει πολλά ο κόσμος

Στην πρώτη διετία του Ιβάν Σαββίδη σε επίπεδο αγωνιστικού σχεδιασμού έγιναν πολλά λάθη. Η απομάκρυνση του Γκέρμαν Τσιτσιακόφ είναι μια παραδοχή του παραπάνω συμπεράσματος. Η πλατιά μάζα του κόσμου του ΠΑΟΚ δεν ζητάει άμεσα πρωτάθλημα. Έχει ρεαλιστικότερες προσδοκίες. Θέλει να δει φως στην άκρη του τούνελ, μια ομάδα που δείχνει ότι χτίζεται με αξιόπιστες προοπτικές και παίκτες δυναμικής ηλικίας και ποιότητας.

Δεν ζητάει πολλά. Ζητάει απλά το αυτονόητο. Τον σεβασμό των βασικών κανόνων του ποδοσφαίρου. Αυτοί οι οποίοι αγνοήθηκαν από την διοίκηση την τελευταία διετία, εν μέσω, μάλιστα, πρωτοφανούς οικονομικής ευρωστίας για τα δεδομένα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK