Το... σαλόμ του Νάτχο

Ο Σάκης Γκίνας γράφει για το "αστέρι" του ΠΑΟΚ που δεν είναι άλλος από τον Μπίμπρας Νάτχο και αναλύει την αγωνιστική προσφορά του Ισραηλινού μέσου, συμβουλεύοντας τον Ιβάν Σαββίδη να ανοίξει το "πορτοφόλι" για έναν απολαυστικό μέσο και άψογο επαγγελματία που αγαπάει τη Θεσσαλονίκη.

Το... σαλόμ του Νάτχο
INTIME SPORTS

Καταφανέστατα ο Μπίμπρας Νάτχο είναι άλλη πάστα, ξεφεύγει από τα καθιερωμένα. Με τέτοιους παίκτες χτίζονται οι μεγάλες ομάδες. Οι ΠΑΟΚτσήδες παραμιλούν με τον Ισραηλινό και εύχονται να μείνει στο απαξιωμένο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Νάτχο είναι ο παίκτης για όλες τις δουλειές. Βγάζει την κάθετη πάσα και την ασίστ για γκολ, σκοράρει, ντριπλάρει, σουτάρει, μαρκάρει, παθιάζεται, εκτελεί στημένα, απλώνει παιχνίδι, παίρνει την ομάδα στις πλάτες του. Κάνει τα πάντα και συμφέρει. Για τα δεδομένα αποδοχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπίσεις κάτι αντίστοιχο στη μεταγραφική αγορά, ιδίως στη δυναμική και παραγωγική ηλικία των 26 ετών.

Μαθήματα σύγχρονου ποδοσφαίρου

Ο Ισραηλινός είναι απολαυστικός στο παιχνίδι του και άψογος επαγγελματίας στη συμπεριφορά του. Παραδίδει μαθήματα για το πώς παίζεται το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Σέβεται τον κόσμο που πληρώνει εισιτήριο για να τον δει και το ανταποδίδει. Είναι από τους πρώτους που τρέχει στην κερκίδα μετά τα ματς.

Οποιαδήποτε οικονομική θυσία από τον Ιβάν Σαββίδη αξίζει για την παραμονή του Νάτχο. Με τον Ισραηλινό και αμυντικά χαφ τους Κάτσε και Λαζάρ, ο κεντρικός άξονας για του χρόνου θα είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Στον ΠΑΟΚ ο Νάτχο φαίνεται ότι βρήκε και την φυσική του θέση. Χαραμιζόταν στα αμυντικά χαφ, όπου έπαιζε συνήθως στη Ρουμπίν και αποδείχτηκε πανηγυρικά στο Καραϊσκάκη.

Φιλική πόλη στους Ισραηλινούς

Η Θεσσαλονίκη του αρέσει και το δηλώνει διαρκώς. Άλλωστε, ήταν παραδοσιακά μια πολύ φιλική πόλη για τους Ισραηλινούς. Ίσως η φιλικότερη στην Ευρώπη. Εδώ νιώθει βασιλιάς, παίζει σε ομάδα χωρίς οικονομικά προβλήματα, με υψηλά στάνταρ συνθηκών εργασίας, με πλάνο πρωταθλητισμού και συμμετοχής σε ομίλους του Champions League.

Έχει μια βάση ασφάλειας και σιγουριάς, σε σχέση με ένα νέο, ίσως, αβέβαιο, βήμα στην Ευρώπη. Εκεί δεν ξέρει πάνω σε τι προπονητή θα πέσει, τι κλίμα θα συναντήσει, εάν θα προσαρμοστεί στο περιβάλλον και άλλα πολλά που παίζουν σημαντικό ρόλο για έναν ποδοσφαιριστή. Επίσης, η αποχώρησή του από την Ρούμπιν Καζάν φανέρωσε πως δεν είναι αποκλειστικό κριτήριό του για την επιλογή ομάδας το οικονομικό. Εάν ήθελε λεφτά θα έμενε σε άλλη ομάδα της Ρωσίας.

Για την Ελλάδα σούπερ, αλλά...

Ρεαλιστικά οι πιθανότητες παραμονής του είναι περισσότερες απ’ όσες φαντάζεται ο μέσος φίλαθλος, που διαβάζει και ακούει για ενδιαφερόμενες ομάδες, τύπου Ρόμα και τον πιάνει κατάθλιψη. Για την Ελλάδα ο Νάτχο είναι σούπερ παίκτης. Για μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι απλά καλός, με πολλούς ισάξιους ανταγωνιστές του.

Όλα τα παραπάνω υπαγορεύονται από την λογική. Ο ίδιος φυσικά δεν αποκαλύπτει τις προθέσεις του για το εγγύς μέλλον του. Δεν είναι κορόιδο να απολέσει οικιοθελώς τη διαπραγματευτική ισχύ του. Όσο περνάει ο καιρός με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του το κασέ του ανεβαίνει.

Το σαλόμ είναι μια εβραϊκή λέξη, που σημαίνει "ειρήνη", αλλά χρησιμοποιείται και ως χαιρετισμός, είτε στην υποδοχή, είτε στον αποχαιρετισμό. Ο Σαββίδης θα αποφασίσει ποιες από τις δυο έννοιες θα επικρατήσει στη σχέση Νάτχο και ΠΑΟΚ το καλοκαίρι. Την οικονομική δυνατότητα την έχει και εάν θέλει, πραγματικά, να χτίσει μεγάλη ομάδα, θα τον κρατήσει.

Διαβάστε ακόμη

Αν άρχιζαν τώρα τα πλέι οφ

Ισοφάρισε το στοιχειωμένο ρεκόρ ο ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 2-0 (video)

Γεωργιάδης: "Όλοι σκεφτόμαστε τον Ολυμπιακό"

News 24/7

24MEDIA NETWORK