Αδιάφορα τα κοψίματα για την 12αδα

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για τις επιλογές Κατσικάρη σχετικά με τη 12άδα του προολυμπιακού και εξηγεί γιατί ήταν αδιάφορες.

Αδιάφορα τα κοψίματα για την 12αδα

Βγήκε λοιπόν η 12αδα της Εθνικής μας ομάδας για το Τορίνο και το προολυμπιακό τουρνουά, αλλά θα έλεγα ότι ήταν μια αδιάφορη επιλογή. Καθώς το ψωμί ήταν βασικά στην πρώτη επιλογή που είχαμε κάποιες μίνι εκπλήξεις όπως το κόψιμο του Παππά. Από εκεί και πέρα, με τους παίκτες που είχε στην διάθεσή του ο Κατσικάρης, ήταν φανερό ότι 7-8 αθλητές είναι οι πρώτης γραμμής και για τους υπόλοιπους μηδαμινό ρόλο παίζει ποιος μπήκε στην 12αδα και ποιος όχι.

Λογικά κράτησε Αθηναίου και Μπόγρη

Τελικά κόπηκαν οι Καββαδάς και Ντόρσεϊ και μπήκαν Αθηναίου και Μπόγρης. Ο Μπόγρης είχε καλύτερο πρωτάθλημα και μάλιστα στην Ισπανία από τον Καββαδά οπότε ήταν λογικό να πάει με αυτόν ο Κατσικάρης αφού προτίμησε να πάρει 3ο ψηλό. Σπάνιο μάλλον για ένα τουρνουά 4 αγώνων να πας με 3 σέντερ που κανείς ουσιαστικά δεν πάει στο "4", αν και ο Μπουρούσης παίζει σε σχήματα με δίδυμους πύργους και πιθανότατα αυτό να έχει στο μυαλό του ο Έλληνας τεχνικός, οπότε υπάρχει και εξήγηση έτσι μιας και μπορεί να έχει τέτοιο πλάνο για το ματς με την Ιταλία.

Ο Αθηναίου έχει την εμπειρία που δεν έχει ο Ντόρσεϊ, που είναι όμως καλύτερος επιθετικός και σκόρερ, αλλά ακόμα καλά καλά δεν έχει παίξει και στις μικρές Εθνικές.

Θεωρώ ότι μπορούσε να είναι στην 12αδα ο Ντόρσεϊ, αν και ακόμα δεν μπορεί να διαμορφώσει, λόγω απειρίας και έλλειψης ευρωπαϊκης νοοτροπίας, καταστάσεις. Ο Αθηναίου αντίθετα είναι παίκτης που ξέρει από τον Ολυμπιακό να μπαίνει σε ρόλους 5-10΄με αξιοπιστία, όπως αξιόπιστος είναι και στο μακρινό σουτ και είναι παίκτης ομάδας που είναι απαραίτητο σε Εθνικό επίπεδο.

ΕΤΣΙ ΠΑΕΙ ΤΟΡΙΝΟ

Η Εθνική μας πάει λοιπόν με Καλάθη, Μάντζαρη και Αθηναίου στην περιφέρεια και στο πόιντ βασικά, καθώς στο "2" θα ξεκινά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και απλά θα υπάρχουν και σχήματα με Καλάθη και Μάντζαρη για κάποια λεπτά μαζί. Στο "3" Περπέρογλου και Παπαπέτρου θα είναι οι βασικοί και κοντά ο Χαραλαμπόπουλος, αν και αμφότεροι οι δύο πρώτοι θα ανεβαίνουν αρκετή ώρα και στο "4" οπότε θα μένει χρόνος (5-6') και για τον αθλητικό και αμυντικό Θανάση Αντετοκούμπο, παρά την απειρία του. Στο 4αρι με την μεγάλη απώλεια του Πρίντεζη, ο χρόνος θα μοιράζεται ανάμεσα σε Αγραβάνη, Παπαπέτρου και Περπέρογλου και αν χρειαστεί σε πολύ ψηλά σχήματα θα παίρνει και ένα 5λεπτο εκεί ο Μπουρούσης, που μαζί με τον Κουφό θα είναι στο σέντερ με τελευταία επιλογή τον Μπόγρη.

Για το πως θα παίξει η Εθνική μας, τις αδυναμίες της αλλά και τα προτερήματά της τα έχουμε πει και θα επανέλθουμε σχολιάζοντας από Δευτέρα ανάλογα και τα συγκεκριμένα ματς και το τουρνουά του Τορίνο. Εδώ σχολιάσαμε την 12αδα μας και με την σημείωση των σημαντικών απουσιών Σλούκα και Πρίντεζη και στη μετά Σπανούλη εποχή.

Συνολικά ο Κατσικάρης έχει γενικά χειριστεί σωστά τις επιλογές που είχε και προχωρά μεστά και λογικά στην μάχη για το εισιτήριο για το Ρίο και τους Ολυμπιακούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Φάουλ στον αιφνιδιασμό; Αντιαθλητικό!
Τι θα έδινε ο Ντόρσεϊ...
Η 12άδα της Εθνικής για το Προολυμπιακό

News 24/7

24MEDIA NETWORK