Αυτή η ΑΕΚ έχει μέλλον!

Άνθρωποι που γνωρίζουν τον χαρακτηρίζουν σαν περίπτωση Δημήτρη Ιτούδη με την έννοια της αθέατης δουλειάς που έκανε. Και σίγουρα ήταν η στιγμή που έπρεπε να πάρει την ευκαιρία του. O Σωτήρης Γεωργίου εξηγεί με επιχειρήματα γιατί πιστεύει ότι θα πετύχει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος στην ΑΕΚ.

Αυτή η ΑΕΚ έχει μέλλον!

Η εμφάνιση της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή (26/3) στο ΟΑΚΑ φέρνει ένα άνεμο αισιοδοξίας στους "κιτρινόμαυρους" που έχουν ξοδέψει ένα καράβι λεφτά χωρίς αποτέλεσμα, αφού το σημαντικότερο είναι να βγαίνουν τρίτοι μεταξύ τριών (Άρη - ΠΑΟΚ).

Ο Μάκης Αγγελόπουλος που έσωσε την μεγάλη ΑΕΚ και βάζει και πολλά για την εποχή χρήματα από την τσέπη του, επιτέλους μπορεί να αισιοδοξεί. Βεβαίως το καλοκαίρι θα πρέπει να ξηλώσει πολλούς παρατρεχάμενους που έχουν περάσει για ίδρυμα την ΚΑΕ ή θέλουν πάρουν το συνταξιοδοτικό τους επειδή κάποτε ήταν κάτι ή να κάνουν το αγροτικό τους επειδή επίσης είχαν περάσει από την ομάδα.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ πήρε την σωστή απόφαση με καθυστέρηση να στείλει σπίτι του τον αποτυχημένο στα πάντα Ζντοβτς και να συνεχίσει όχι μόνο για το πέρας της σεζόν αλλά και για τα επόμενα δύο χρόνια με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο στον πάγκο. Μόλις ξηλώσει και τους "κινδύνους" για τον νεαρό Έλληνα τεχνικό,θα έχει απομακρύνει και τους κινδύνους για την επιλογή του. Καθώς θα πρέπει να του εξασφαλίσει ότι δεν θα μπλέξουν στα πόδια του Μανωλόπουλου οι παρατρεχάμενοι...

Η ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Η ΑΕΚ ακούστηκε ότι μιλά με Πεδουλάκη, με Πρίφτη και με Κατσικάρη. Ή ότι θα μιλήσει. Ή μπορεί και να ήθελαν κάποιοι εξ αυτών μιας και η ΑΕΚ είναι το καλύτερο μαγαζί γωνία την εποχή αυτή μετά τους δύο "αιώνιους". Τελικά ο Αγγελόπουλος επέλεξε να μείνει με τον Μανωλόπουλο και καλά έκανε. Του δίνει την ευκαιρία, γλιτώνει ασφαλώς και χρήματα που μπορεί να ήταν και υπεραξία. Και σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται πισωγύρισμα μιας και είναι και της μόδας να προωθούνται πλέον οι συνεργάτες.

Άλλωστε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος έχει δείξει στην πορεία του και με τις συνεργασίες του ότι είναι εξελίξιμος και με σοβαρές προοπτικές. Χαμηλών τόνων και δουλευταράς, όσοι συνεργάστηκαν μαζί του λένε τα καλύτερα και θεωρείται και από εποχής με Πεδουλάκη στον Παναθηναϊκό ο άνθρωπος που δούλευε τα συστήματα της άμυνας.

Άνθρωποι που γνωρίζουν τον χαρακτηρίζουν σαν περίπτωση Ιτούδη με την έννοια της αθέατης δουλειάς που έκανε. Και σίγουρα ήταν η στιγμή που έπρεπε να πάρει την ευκαιρία του. Ασφαλώς υπάρχει και ρίσκο γιατί είναι άλλο να είσαι πρώτος κόουτς και άλλο συνεργάτης. Το βάρος και η πίεση και η διαχείριση προσωπικοτήτων είναι το άμεσο ζητούμενο για ένα εξελίξιμο προπονητή που παίρνει το τιμόνι μιας μεγάλης ομάδας. Και αυτό είναι και το στοίχημα του νέου προπονητή της ΑΕΚ.

Ο πρόεδρος της ορθώς αποφάσισε για να δουλέψει ο Μανωλόπουλος και με νέα παιδιά και να μην χρειαστεί να καταφύγει στην διαδικασία της... κλήρωσης για να διαλέγει ξένους μιας και οι προηγούμενοι πετύχαιναν έναν στους πέντε και πλήρωνε ο Αγγελόπουλος. Και θα πρέπει και ο κόσμος της ΑΕΚ παρά την ανυπομονησία του να στηρίξει την επιλογή καθώς η ομάδα πρέπει να κτίσει για να κάνει το βήμα παραπάνω

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ

Από την αρχή της σεζόν επειδή επιμένω ότι πρέπει να βλέπουμε τι παίζει μια ομάδα και όχι τα αποτελέσματα, επέμενα σε... προκλητικό βαθμό ότι με τον Ζντοβτς η ΑΕΚ δεν πάει πουθενά φέτος. Και τα λέγαμε όταν ήταν αήττητη και μοίραζε 30αρες!

Ακόμα και με την ενίσχυση της ομάδας πριν τα ματς με την Μονακό, ο Σλοβένος δεν πήρε την ευκαιρία και την πέταξε και αυτή. Από εδώ και πέρα η χρονιά είναι χαμένη. Ο στόχος είναι η ομάδα να κάνει καλές εμφανίσεις στα πλέι οφ και το καλοκαίρι να στηθεί από την αρχή. Καθώς στο ρόστερ της τώρα έχει και...πρώην μπασκετμπολίστες!

Ο Αγγελόπουλος δεν μπορεί να κάνει μεγαλύτερη επένδυση χωρίς Ευρωλίγκα αλλά το παλεύει. Ο Μανωλόπουλος μπορεί να οδηγήσει το καράβι. Αρκεί να μην υπάρχει μεγάλη πίεση χωρίς λόγο άλλωστε. Θεωρώ ότι θα πάει πολύ πολύ καλύτερα απ ότι ο Σλοβένος ακόμα και αν δεν κάνει το μεγάλο βήμα που έχει δυνατότητες. Γιατί όμως τον πιστεύω; Θα πω μια κίνηση που λίγοι είδαν. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό φεύγουν οι "πράσινοι" από -7 στο +7 με 44-51 στην 3η περίοδο στο 23' με το αθλητικό δίδυμο ψηλών με Γκιστ-Σίνγκλετον.

Ο Μανωλόπουλος αντί να ακολουθήσει τον αντίπαλο και μάλιστα επειδή είναι καλύτερη ομάδα ή πιο μεγάλο προπονητικό brand, πήρε το ρίσκο και έπαιξε με Μαυροειδή-Μαυροκεφαλίδη! Το λογικό σενάριο έλεγε ότι ο Παναθηναϊκός θα πάει στους 15 πόντους και τέλος και ότι θα έλεγαν στον Έλληνα προπονητή "Καλά δεν είδες τι έβαλε ο Πασκουάλ και παίζεις εσύ με τα βαριά σέντερ;".

Και όμως ο Μανωλόπουλος ήθελε να χτυπήσει κιόλας τον Παναθηναϊκό με αυτούς τους δύο παίκτες του. Πήρε όλους τους πόντους στο 12-2 της ΑΕΚ από αυτούς, κράτησε τους "πράσινους" στους 4' σε 7' και η ομάδα του πέρασε και με +5! Ρίσκαρε μετά πάλι με τον αθλητικό Ελονού κόντρα στον βαρύ Μπουρούση. Ο Αμερικανός/Νιγηριανός της ΑΕΚ ήταν εξαιρετικός. Θέλει μεγάλα κότσια για να παίρνεις τέτοια ρίσκα όταν ξεκινάς την καριέρα σου και όταν πιστεύεις πολύ στον εαυτό σου και δουλεύεις προχωράς.

ΑΤΥΧΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΑ Η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έχασε το ματς της Κυριακής (26/3) που δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο. Φωνάζει δικαίως για την διαιτησία με την έννοια ότι όλα τα αμφισβητούμενα πήγαν στο πράσινο. Αλλά ήταν και άτυχη χάνοντας βολή στο 84-82, χάνοντας το αμυντικό ριμπάουντ στην συνέχεια αλλά και με τις ...ποικιλίες του Ούκιτς στις τελευταίες επιθέσεις.

Ο Παναθηναϊκός στην δεύτερη παράταση βρήκε άδεια την ΑΕΚ από ρόστερ και ποιότητα μετά από 50' και έκανε περίπατο εκεί. Αλλά δεν ήταν καλά καθώς ήταν άστοχος στην περιφέρεια και δεν είχε ενέργεια από την Ευρωλίγκα με την διπλή αγωνιστική.

Η ΑΕΚ κράτησε τις εντυπώσεις στο αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, θα περίμενε περισσότερο κόσμο από τις 6.000-7.000 κόσμο. Και θα είναι ανταγωνιστική στην συνέχεια στα πλέι οφ αν και έχει και παίκτες που είναι για την Α 2 και όχι για να κερδίσεις τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK