Δεν πατάει καλά ο Ολυμπιακός

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για την πρεμιέρα του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, για τα δύο πρόσωπα που παρουσίασαν οι "ερυθρόλευκοι" στο Ηράκλειο και για το ντέρμπι "αιωνίων" που έρχεται.

Δεν πατάει καλά ο Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Αν δεν είχε ξεκινήσει με το χαμένο ματς του ΣΕΦ κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο και αν δεν είχε το "clasico" του ΟΑΚΑ την Δευτέρα (19/10), τώρα θα λέγαμε ότι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με το δεξί στην Ευρωλίγκα, ότι έχει πολλή δουλειά μπροστά του και ότι έχει χρόνο και τα σχετικά. Επί της ουσίας όμως όλα αυτά δεν υφίστανται καθώς ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ένα πολύ σημαντικό, αφού μια νέα ήττα, ένα 0-2 με το... καλημέρα και ένας χαμένος τίτλος (κύπελλο) με τον "αιώνιο", θα πονέσουν. Kαι θα φέρουν αναπόφευκτα γκρίνια, όχι βέβαια και εξελίξεις.

Ο Ολυμπιακός είχε την πρεμιέρα με την Τσεντεβίτα που δεν είναι κακή ομάδα καθώς ανήκει στην κροατική σχολή και διαθέτει δύο Αμερικανούς σκόρερ που χωρούσαν και στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ όπως οι Πάλεν και Γουάιτ αλλά και ο έμπειρος σέντερ Ζόριτς της Φενέρ. Μια πρεμιέρα και δη στην Ευρωλίγκα κρύβει πάντα παγίδες.

Τα δύο πρόσωπα του Ολυμπιακού

Οι "ερυθρόλευκοι" με δύο πρόσωπα. Για 25' ήταν μετριότατος έως κακός και περπατούσε. Δεν έπαιζε καν άμυνα, είχε 2/15 τρίποντα σε 24', είχε χάσει αμυντικά ριμπάουντ και είχε νεκρά διαστήματα και αδυναμία στο αμυντικό τρανζίσιον. Βρέθηκε στα μισά της 3ης περιόδου να είναι αγχωμένος και για την ίδια τη νίκη αν και ήταν φανερό ότι ήθελε ένα καλό πεντάλεπτο για να "καθαρίσει" το ματς και να αποφύγει την γκέλα.

Και το βρήκε τελικά με ένα ιδιαίτερο σχήμα με τον Χάκετ στο 2 να δίνει ενέργεια και με τους Αγραβάνη - Τσαϊρέλη να δίνουν πολλές μάχες σε μια χαμηλή πεντάδα με την ενέργειά τους. Εκεί μπλοκάρισαν τους Κροάτες και τις έξτρα πάσες τους και με ένα τρομερό 17-1 ο Ολυμπιακός καθάρισε το ματς στην αρχή της 4ης περιόδου και χωρίς άγχος, με την εμπειρία του μπήκε με το δεξί.

Θα έπρεπε να είναι έτοιμος από τώρα; Όχι βέβαια. Αλλά έχει σημαντικά ματς και θα έπρεπε να είναι πιο έτοιμος. Και φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο Ολυμπιακός ενόψει ΟΑΚΑ δεν πατάει καλά. Παραμένει στατικός στην επίθεση, με τον Λοτζέσκι να "καθαρίζει" με τα τρίποντα στο 2ο μέρος. Θα τα βάλει στο ΟΑΚΑ; Γιατί χωρίς τρίποντο με αυτό τον Σπανούλη ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα.

Από το ματς με την Τσεντεβίτα δεν κρατάει τίποτα άλλο πέρα από την διάθεση του Γιανγκ που είχε πολύ όρεξη, κέρδισε πολλές μάχες και μπήκε στο πνεύμα της ομάδας .Με την πάροδο του χρόνου έλυσε και το πρόβλημα στα ριμπάουντ αλλά τα τρίποντα ήταν πάντα ένα θέμα όπως και η ατομική περιφερειακή άμυνα. Με την άμυνα καθάρισε το ματς αλλά η κροατική ομάδα δεν είναι το κριτήριο ούτε για το ζήτημα αυτό.

Ο Σπανούλης και η άμυνα που δεν χαρίζει νίκες

Ο Σπανούλης συνεχίζει να παραπαίει και το μεγάλο ερώτημα για τον Σφαιρόπουλο στις τρεις επόμενες μέρες είναι τι τρικ θα εμφανίσει στο ΟΑΚΑ. Ο αρχηγός του δεν πατάει καθόλου καλά και οι 7 ασίστ δεν λένε κάτι όταν είσαι ο Σπανούλης και έχεις 1/10 σουτ και άσχημα πατήματα. Συνεπώς ο Ολυμπιακός έβαλε 76 πόντους με... αίμα, με 20 πόντους του Πρίντεζη και με τρίποντα από Λοζέσκι και Μάντζαρη. Ο Στρόσμπερι ψάχνεται , ο Χάκετ είναι επίσης ακόμα εκτός κλίματος και ο Ολυμπιακός με την παρούσα κατάσταση χωρίς τον Σλούκα να αλλάζει ρυθμό, χωρίς να μπορεί να τρέξει, χωρίς παιχνίδι μέσα στην ρακέτα πλην Πρίντεζη, δείχνει πολύ προβλέψιμος.

Αν ο Σπανούλης δεν πάει στους 15-20 πόντους και αν δεν έχει σταθερά 7-8 μακρινά σουτ και τον Πρίντεζη σε καλή βραδιά, ο Ολυμπιακός είναι πολύ προβλέψιμος για την κλάση που θέλει να κερδίσει τα συγκεκριμένα ματς. Και όσο καλή άμυνα και να παίζει δύσκολα σε μεγάλα ματς θα πηγαίνει στους 70-75 πόντους.

Κρατάει και το πάθος του Αγραβάνη που όμως δεν έχει ωριμάσει καθόλου και ας είναι νεαρός το παιχνίδι του με την έννοια να μην βιάζεται. Συνεπώς πρέπει μέσα στο επόμενο τριήμερο ο προπονητής να σκεφτεί καινούργια πράγματα και τρικ για να παρουσιάσει κάτι νέο. Καθώς ο Ολυμπιακός δεν πατάει καλά και προβληματίζει και με δεδομένο πως η εξάρτησή του πια από τον ηγέτη του, τον Σπανούλη είναι ακόμα μεγαλύτερη και με την απώλεια του Σλούκα όπως πολύ ορθώς ανέλυσε ο Παντελής Βλαχόπουλος, το πρόβλημα στο σκορ είναι ακόμα μεγαλύτερο από ποτέ και η...σκυλίσια άμυνα δεν χαρίζει νίκες αν δεν βάζεις και την μπάλα στο διχτάκι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Σχόλιο Τάσου Μαγουλά: Το μεγάλο ρίσκο του Ολυμπιακού

Ολυμπιακός - Τσεντεβίτα 76-61

News 24/7

24MEDIA NETWORK