Δεν βιάζεται ο Ολυμπιακός

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για τα μεταγραφικό σχεδιασμό του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν, ο οποίος υλοποιείται χωρίς να υπάρχει βιασύνη από τους ανθρώπους της ομάδας.

Δεν βιάζεται ο Ολυμπιακός

Χωρίς βιασύνη κινείται ο Ολυμπιακός για την ολοκλήρωση του ρόστερ του, καθώς απομένει η μεγάλη κίνηση με τον περιφερειακό. Γενικά, ο πρωταθλητής Ελλάδας έχει κρατήσει τον κορμό του και μεγάλο μέρος του ρόστερ, τον ίδιο προπονητή και ηγέτη κι έτσι οι κινήσεις δεν είναι πολλές.

Στασιμότητα με πλάνο

Γι' αυτό πλέον υπάρχει στασιμότητα στα μεταγραφικά και ο κόουτς Σφαιρόπουλος θα βρεθεί στο summer league του Λας Βέγκας, μαζί με τον Χρήστο Σταυρόπουλο, για να δουν υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους για το ρόστερ της επόμενης χρονιάς των πρωταθλητών Ελλάδας.

ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΚΟΡΕΡ

Ο Ολυμπιακός ψάχνει έναν περιφερειακό με έφεση στο σκοράρισμα, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Ο Σφαιρόπουλος θέλει έναν παίκτη που να μπορεί να παίξει σαν Σπανούλης για λίγο, να σκοράρει και να έχει καλό μακρινό σουτ.

Βλέπουμε πόσο μικρή είναι η αγορά φέτος, με το ΝΒΑ να παίρνει όλους τους καλούς παίκτες και τα άλλα μεγάλα κλαμπ, με μεγαλύτερα μπάτζετ από τους "ερυθρόλευκους", ή νέες ζάπλουτες ομάδες από την Τουρκία και τη Ρωσία όπως η Νταρουσάφακα, να εμποδίζουν την καλή μεταγραφή που ψάχνει ο πρωταθλητής, με τα πολλά χρήματα που δίνουν.

Άλλωστε, είδαμε πώς εκτοξεύθηκε η τιμή του Ουαναμέικερ της Μπάμπεργκ, που τελικά πήγε στην Νταρουσάφακα, ενώ ενδιέφερε τον Σφαιρόπουλο. Παίκτες όπως ο Ντιλέινι εκτόξευσαν σε ασύμφορα κασέ την αξία τους και έχουν στο μυαλό το ΝΒΑ.

ΑΓΟΡΑ ΣΕ ΛΟΓΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ

Ο Ολυμπιακός θα περιμένει καιρό μάλλον, να δει τι άλλο θα υπάρχει στην αγορά σε λογικά νούμερα. Κοιτάζει πολλές περιπτώσεις από αυτές που προτείνονται, αλλά δεν βιάζεται. Σκοπεύει να δώσει 1-1,5εκ για καλό περιφερειακό, αλλά να αξίζει τέτοια κασέ. Ο Ρότσεστι, που είναι χειριστής καλός, σκόρερ και έχει μακρινό σουτ, ταιριάζει και ενδιαφέρει, αλλά δεν είναι καλός αμυντικός και ψάχνει ο Σφαιρόπουλος έναν πιο εκρηκτικό Αμερικανό. Αν και έχει πολλές πιθανότητες, αν δεν βρεθεί κάτι εξαιρετικό, μιας και είναι παίκτης που μπορεί να μπει σε καλούπι μεγάλης ομάδας.

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΓΟΥΑΙΤ, ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις όμως και ο Ολυμπιακός θα κοιτάξει πολύ στις ΗΠΑ για τον περιφερειακό του, την ώρα που περιμένει την απόφαση του Γουάιτ του Άρη. Αν δεν βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ, αναμένεται να υπογράψει στους "ερυθρόλευκους" για να είναι το μπακ απ του Πρίντεζη και να δώσει μεγάλο βάθος στη θέση "4".

Αν ο Γουάιτ, που είναι καλή περίπτωση σαν παίκτης και οικονομικά, αποφασίσει να μην έρθει, δεν αποκλείεται ο Σφαιρόπουλος να μην κάνει κίνηση στη θέση αυτή και να πάει σε απόκτηση ενός παίκτη στη θέση 4-5, ανάλογα τι θα γίνει με τον Μιλουτίνοφ. Γι' αυτό ο Καββαδάς που ανήκει στον Ολυμπιακό είναι στο "περίμενε".

ΕΧΕΙ ΚΟΡΜΟ

Όπως και να έχει, οι πρωταθλητές δεν βιάζονται. Με την απόκτηση και του Μπιρτς, που διαπρέπει και στα φιλικά με τον Καναδά, ο Ολυμπιακός έχει τον κορμό που θέλει και πλέον ψάχνει ένα μεγάλο όνομα στην περιφέρεια και 1-2 πρόσθετε κινήσεις και τέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

H βάφτιση της κόρης του Σπανούλη

News 24/7

24MEDIA NETWORK